Skocz do zawartości
darekn12

krecenie amd barton 2500+ na 3200+ lub 3000+

Rekomendowane odpowiedzi

witajcie serdecznie zwracam sie do was z prosba o ustalenie przyczyny ewentualnie skonfigurowania plyty zeby moj barton poszedl na 3200 lub chociaz 3000+ moj sprzet to plyta epox 8rda3 athlon barton 2500+ pamiec kingston 512 mb ram cl 3 400 mhz.

wczoraj zmienialem bios za pomoca programu dolaczonego do plytki od plyty glownej

przedtem chodzilo to to na 11x178 jako 2800+ temp procka to w stresie jakies 50 st na boxowym coolerze.

3d2001 11998 karta 9600xt asusa standardowe ustawienia

czemu nie moge ustawic procka na 3200+jak podkrecam to przy ruszaniu 3d marka w drugiej scenie mi wywala z programu al ekom si enie wiesza

probowalem juz z zwiekszaniem napiecia proka na 1.675 i nic

moze chlodzenie

zasilacz chieftec 420w df

prosze o pomoc

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też zapytam o AMD 2500+ ale w wersji Mobile 1.45V chłodzenie Pentagram Freezone Q-80 AlCu

płyta Epoxa tylko jest problem z jej kreśleniem... na stronie EPOXA NIE MA TEGO MODELU !! najbardziej przypomina EP-8KRAI ale bez SATA i tego miernika LED na dole...

768DDR (256 OEM, 512 Kingston (nanya) oba na 333Mhz z CL2.5)

Grafika XpertVision 9800SE@8potoków 256DDR

Zasilacz Chiefftec 360W PPFC

Jak wykręcić procka na 3000+ ewentualnie 3200+ ?? Bo z kręceniem AMD nie mam doświadczenia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EEEE ?? kę? ;-) nie wiem jaka jest różnica, kręcę amd, kręce intele...

masz odlokowany mnożnik, plyta jesli na kt600 to powyzej 215-220fsb sobie daruk, chociaż i tak wcześniej prawdopodobnie pamięci się skończą.. zasadę woltażowani znasz.. temp do 55-60*C i do puki jest stabilny,

Pozwodzenia i dobrej zabawy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam serdecznie ponownie udalo sie!!!!

2500+ na 3200+

napiecie 1,65v

pamieci 8-2-2-2,5

chodzi stabilnie

ni emam na rai ekasy na wentyl ale wzialem dmuchawke co w lecie m chlodiz pokoj skierowalem na otwarta obudowe i podzialalo teraz wiem z emonza i jest to kwestia chlodzenia!!!!!

i apiecia tez zapewne

wlaczylem 3d01 i mamialem caly czas odpowiednia grafike

9600 xt podkrecilem 500@600 na 530@650

mialem wynik 13171 czyli o 1000 pkt wiecej niz na standardowych ustawieniach

teraz wiem z emozna i wracam do normalnych ustawien

a mam jeszcze jedno pytanie do czego sa napiecia -12? i + 3.3

mi w motherboard pokazuje ze zamiast -12 mam +1,5 i na 3.3 mam 2,75?i napiecia te wogole sie ni e ruszaja sa caly czas takie same?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EEEE ?? kę? ;-)   nie wiem jaka jest różnica, kręcę amd, kręce intele...

masz odlokowany mnożnik, plyta jesli na kt600 to powyzej 215-220fsb sobie daruk, chociaż i tak wcześniej prawdopodobnie pamięci się skończą.. zasadę woltażowani znasz.. temp do 55-60*C i do puki jest stabilny,

Pozwodzenia i dobrej zabawy :D

Ok wiem, płyta to Epox 8K9A , a czemu pytam, bo ostatnio jak włożyłem tam AMD 1700+ (te w 0.13 miktona) Judsu chyba, to do pierwszego wyłączenia chodził OK podkręcony na 1750Mhz (10.5x166)po wyłączeniu i właczeniu po jakimś czasie bootował WINDY !! MAx. do biosu dochodził... zmieniłem proc na stary i chodzi OK...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi