Skocz do zawartości
Gość zimny1

amd athlon mobile problem z wykryciem

Rekomendowane odpowiedzi

kupiłem niedawno bartona mobile 2500+, zamontowałem go i odpaliłem kompa.po wejsciu do biosu powitało mnie nie małe zaskoczenie gdyz moja płytka soltek frnl2 wykryło go jako ukonow cpu wykryło jedynie prawidłowo szyne pamięci na poziomie 166 mhz a mnoznik ustawiłoem ręcznie.

tak więc zadam dwa pytania:

dlaczego mój soltek nie wykrywa go jako mobile?(stara wersja biosu)

dlaczego nie wykryło prawidłowego mnoznika?

pozdrawaim Łukasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

upsa nie posiadam ani nikt w mojej okolicy a co do flashowanie biosu to jaką wiersjewziąść ? czytałem w topiku o solteku o flashowaniu biosu. teraz jednak zastanawiam się nad wersją D1.5L 4power user lub D1.5L

która będzie lepsza? jak myslicie

pozdrawaim Łukasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupiłem niedawno bartona mobile 2500+, zamontowałem go i odpaliłem kompa.po wejsciu do biosu powitało mnie nie małe zaskoczenie gdyz moja płytka soltek frnl2 wykryło go jako ukonow cpu wykryło jedynie prawidłowo szyne pamięci na poziomie 166 mhz a mnoznik ustawiłoem ręcznie.

tak więc zadam dwa pytania:

dlaczego mój soltek nie wykrywa go jako mobile?(stara wersja biosu)

dlaczego nie wykryło prawidłowego mnoznika?

pozdrawaim Łukasz

W mobilu nie ma jakotakiego prawidłowego możnika bo jest on zmieniany przez bios w zależości od zapotrzebowania na moc. Dlatego go nie ustawił prawidłowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Logan"]dajcie spokoj z tym upsem... ile razy wam zabraklo pradu w ciagu ostatniego roku? predzej ci bios padnie sam z siebie przy flaszowaniu co sie dzieje czesto np na abitach.

No wlasnie,zalezy od tego gdzie mieszkasz.

Na codzien jestem w miescie i nie zdarzyl mi sie jeszcze niegdy zanik pradu, JEDNAKZE bylem kiedys nieraz na wsi i tam czasem w nieoczekiwanych momentach nastepowal zanik napiecia-co ty na to gdybys wtedy robil flash?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi