Gość m60 Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Witam Czy jest jakas praktyczna roznica przy chlodzeniu wodnym opartym na ukladzie otwartym i zamknietym?? Przy otwartym nie trzeba pojemniczka, ale chodzi mi raczej o istotne roznice z punktu widzenia uzytkownika koncowego - np. w wydajnosci.... Co polecacie z pojemnikiem czy bez? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Bylo, ale nie szukaj :arrow: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=802...warty+zamkniety http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=758...warty+zamkniety ja wole zamkniety... 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Witam Czy jest jakas praktyczna roznica przy chlodzeniu wodnym opartym na ukladzie otwartym i zamknietym?? Przy otwartym nie trzeba pojemniczka, ale chodzi mi raczej o istotne roznice z punktu widzenia uzytkownika koncowego - np. w wydajnosci.... Co polecacie z pojemnikiem czy bez? w wydajnosci lepszy bedzie z pojemniczkiem .. zawsze wieksza pojemnosc cieplna (wiecej wody) no i waterflow lepszy .. bo pompa sobie ciagnie lepiej wode ... ja mam L20 i ciagne na niej trzy bloki a uklad jest z pojemnikiem a wiekszosc twierdzila ze pompa bedzie za slaba ... niestety uklad z pojemnikiem zwykle wiecej troche zajmuje w budzie .. i czesto staje sie mniej mobilny .. chociaz mozna to rozwiazac tak ze bedzie mobilny .. ;] decyzja nalezy do Ciebie p.s: BYŁO O TYM NIE RAZ :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 chaos a tak wogole to co do hydora, to mialbym taka prosbe jakbys cos kiedys grzebal przy wc. moglbys zmierzyc temp procka przy zalozonym tylko bloku cpu, a potem podlaczyc pozostale bloki (ale ich nie zakladac na nb i gpu, tylko zeby sobie wisialy i nie podgrzewaly wody) i zobaczyc co z temp? bo to by chyba byl niezly test dla tego hydorka i jego przeplywow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...