Hanu Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 O, widzę kolega zapodał co i jak na czymś sensowniejszym niż mój ostatni test na Gigabyte :wink: IMHO 285 na 2,75 Vi to jeszcze z 2,5-3-3-8 to bardzo dobry wynik. Na Xtremesystems ludzie wyciągają >300 ale juz w okolicach 3V. Strasznie jestem ciekaw jak będzie to wyglądało na DFI NF3 pod s939, które jak wiadomo ma możliwość zapodania Vdimm pow. 3,2V :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibizpl Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 Przed chwilą szukając nowego biosu znalazłem na forum ciekawe testy pamięci, m. innymi A-DATA DDR600 Poniżej link: http://www.rhcf.com/sisubb/ultimatebb.php/...opic/21/69.html Polygon co prawda jedzie na FX55, ale ma tą samą płytę co ja - chyba wypróbuję tego biosa 1.41 :) No, moim zdaniem wyniki dosyć ciekawe, zaraz po biosie zabieram się za testy DDR600. Przy okazji, klikając na Vitesty 600 zwróccie uwagę na ceny - 154 EUR :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 Z wersją DDR600 bywa różnie. Co ciekawe, nie można być pewnym czy są tam TCCD. Zdarzały się serie ,w których zastosowano..... Hynixy B. Tym niemniej warto by ibizpl cos nam tu zapodał :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibizpl Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 Tak sobie teraz analizuję na spokojnie te wyniki Polygona na Vitestach600 w dualu i musze powiedzieć że w sumie z FSB pojechał wyżej, ale timingi mam dużo lepsze. U niego max CL 2.5 to 225 MHz powyżej już CL 3. U mnie hula CL 2.5-3-3-5 na 285 MHz też w dualu. Strasznie duża różnica FSB! Inna sprawa że u mnie powyżej 285 ani ruszy bez względu na timingi ( nie próbowałem tylko przy 2T bo to bez sensu ) Proc miał obniżony mnożnik przy tych testach. WYNIKI Z EVERESTA NA POPRZEDNIEJ STRONIE TEMATU BYŁY ROBIONE NA DDR600!!!!! Przepraszam najmocniej za wprowadzenie w błąd!!!! Zorientowałem się dopiero jak otworzyłem budę! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 aha- to teraz poprosimy wyniki na 566. Koniecznie- pliz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibizpl Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Już po testach :) Na moim sprzęcie Vitesty 566 i 600 idą dokładnie tak samo. Prawdopodobnie to kwestia voltów, w biosie mam max 2,85 ( naprawdę podobno podaje mniej - 2,73 ) więc nic więcej nie wycisnę. Najlepszy wynik jaki mam ( nie ważne czy to są 566 czy 600 - idą tak samo co do 1 MHz ): FSB 285 2,5-3-3-8, odczyt 8159, zapis 3130, czas oczek. 35,3 To że pamiątki idą dokładnie tek samo wskazuje że problem przekroczenia 285 tkwi raczej gdzie indziej ( raczej MoBo ). Tak w ogóle zauważyłem że pomiary na EVEREST różnią się od 200 do 300 w odczycie, podobnie w zapisie podczas kolejnych pomiarów bez zmian jakichkolwiek ustawień, więc do dokładnych pomiarów np. które titingi ciut lepsze EVEREST się nie nadaje. Trzeba jeszcze wspomnieć że przy takich ustawieniach Vitesty się nieźle grzeją. Nie ma patelni, można je spokojnie wyjąć i trzymać w ręce ale są naprawdę ciepłe. Na razie tyle, żeby je porządnie przetestować potrzebna jest płytka z co najmniej 3,0-3,2 V no i dobre chłodzenie w budzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Rozumiem, że to ciepło nie przeszkadza im w takiej pracy?? Bo jeśli przeszkadza, to przy 3,0V to już wogle będzie tragedia, a w sumie chodzi o to żeby pamięci były stabilne przy jakiejś określonej wartości FSB, więc te testy uznałeś za stabilne bez wiatraka wiejącego na mem czy z?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibizpl Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Nie zauważyłem żeby temp przeszkadzała im w pracy, za stabilne FSB uznałem takie w którym komp przechodzi superpi 16M, w nocy zapodałem też prime, przez ok 3h szedł bez problemu na wspomnianym 285. Na pamiątki nic mi nie wieje, standartowa wentylacja w budzie, 2 wiatraki tył, 1 bok i 1 przód, wszystkie na low. Może to normalne że się grzeją przy takim FSB, w końcu nie parzą - ktoś wie jaka jest dopuszczalna temp pracy DDRów? Komp chodzi w domu praktycznie 24h na dobę i od wczoraj na 285, w międzyczasie pogrywam w HL2, więc gdyby dochodziło do przegrzania były by jakieś resety albo zawiechy ale jest OK. Hanu - jak u ciebie z temp kości? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 Aktualnie pracują w kompie z A7N8X na NF2 przy 2,7V na 2-3-3-8 na FSB 230 i raczej nie są ciepłe. No ale to nie to co przy 2,85 i wysokim taktowaniu... Nadal czekam na wlasne MoBo i A64 i dopóki nie "przyjdą" nie mogę za bardzo obiektywnie się wypowiadać, bo jednak NF2 nie daje mi takich warunków ( szczególnie ten Asus ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 :wink: Do wyboru do koloru: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=92753 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 19 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2004 Widze corraz popularniejsze stają się wycieczki do naszych południowych sąsiadów. W sumie konkurencja dobrze robi. Kto zaproponuje niższą cenę to biore :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Jak na razie tylko ibizpl dostarcza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Jak na razie tylko ibizpl dostarcza... hmmm, to co? u luksa tylko ogłoszenie wisi? łee, myslałem że będzie jakas konkurencja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taipan Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 ibizpl testowales do ilu ida przy 2-2-2 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Przeciez już 2 razy pisałem, że na 2-2-2-x A-Data fikają maks. 220 przy 2,8V. Najwyżej stabilnie ludzie na Xtreme ciągną maks 225 przy 3,2V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej86 Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 ibiz a jak wypadaja w testach asynchro? Jestem ciekaw czy na asynchro do 600Mhz dojdziesz. było by niexle, wtedy tylko miec DFI na nForce 4 i jazda :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Co to znaczy asynchro? I co z tego ze "600MHz"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 no i pojechałem te A-daty na 666MHz a łatwo nie było............. http://img156.exs.cx/my.php?loc=img156&ima...e=333mhz8uf.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 no no pogratulować teraz możesz mówić że masz najszybsze pamięci DDR na świecie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 no no pogratulować teraz możesz mówić że masz najszybsze pamięci DDR na świecie :D ee tam od razu najszybsze G.Skill DDR600 @ DDR710 1T CL3 4-4-8 2.85V lub G.Skill DDR600 @ 670MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 no no pogratulować teraz możesz mówić że masz najszybsze pamięci DDR na świecie :D ee tam od razu najszybsze G.Skill DDR600 @ DDR710 1T CL3 4-4-8 2.85V lub G.Skill DDR600 @ 670MHz krzywdy nie mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 Fajnie fajnie sie zapowiada .... Ja zamowilem juz A-DATY PC566... Laduje do Abita i mzoe zagoszcze w rankingu Max FSB na Socket A :]... Tylko ciekawe czy moj Abit NF7 Przyjmie go mile :]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 no i pojechałem te A-daty na 666MHz a łatwo nie było.............http://img156.exs.cx/my.php?loc=img156&...e=333mhz8uf.jpg Łi taaaam, jedna kość.... w singlu..... :wink: Dobra, w końcu to s754 więc nie ma co gadać. Ładnie, podoba mi się. Choć zastanawiam się jak pójdą mi w dualu na s939. 2x512 of koz. Na NF2 sprawują się całkiem, całkiem, ale to w końcu nie dla tej platformy je kupowałem..... ee tam od razu najszybsze G.Skill DDR600 @ DDR710 1T CL3 4-4-8 2.85V lub G.Skill DDR600 @ 670MHz Nie powiem, robi wrażenie. Ale jest jedno "ale".... Obydwa wyniki sa na kombinacji 2x256. Ciekaw jestem czy wersje 512 też tak chulają. Mam wątpliwości... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 hmmm, to co? u luksa tylko ogłoszenie wisi? łee, myslałem że będzie jakas konkurencja 8) Konkurencji nie ma ale za to mamy promocje dla forumowiczów :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 ee tam od razu najszybsze G.Skill DDR600 @ DDR710 1T CL3 4-4-8 2.85V lub G.Skill DDR600 @ 670MHz Nie powiem, robi wrażenie. Ale jest jedno "ale".... Obydwa wyniki sa na kombinacji 2x256. Ciekaw jestem czy wersje 512 też tak chulają. Mam wątpliwości... No jasne, ze 256 łatwiej się podkręcają, założe sie że to były jednostronne moduły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 TCCD zasadniczo dziala lepiej w jednej kosci... 2x512 Max co dostalem to okolo 270 FSB, a w jednej kosci max niestabilne fsb 313 2.5-4-3-7-1T gdzie wydajnosc w singlu byla 4830 - wiec cool wynik. Mam A64s754 wiec akurat jest mi jedno czy mam 1 kosc czy 2(poza iloscia pamieci) a narazie testuje i bije rekordy ;) wiec mam jedna kostke. Stabilnie mam 299 2.5-4-4-7-1T i hula ladnie z 4650 w everescie. BTW. Ja mam Geile UltraX (mimo ze chcialem A-Data) ale to te same chipy wiec mozna dzielic sie dowiadczeniami... pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 8) Update ofert, :D zapraszam do przejrzenia: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=92753 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El Gato Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Wszystko fajnie tylko ibizpl nie odpisuje na maile. Przynajmniej nie odpisał Darconowi( darcon13@wp.pl ). I jak tu teraz zamowić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zadzwon na tel. 697730454 Przecież są święta i może nie ma go w domu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Siemasz Luks ,looknij na temat tego GF6800 Gigabyte-a bo jakoś pękam z tym modem za pomoc Wieeelkie dzięki Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...