johnson Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Tak się zastanawiam, po co brać Vitesty, skoro można mieć HyperX ULK2 2 x 512 z TCCD za 500-550 zł? :P (trzeba wiedzieć, gdzie szukać :D) 1398139[/snapback] To sie nie zastanawiaj tylko zacznij sprzedawac te pamieci. 100% przebicia w cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamdul Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Radek to sie moze podzielisz i powiesz gdzie mozna je dostac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Radek to sie moze podzielisz i powiesz gdzie mozna je dostac? 1398294[/snapback] Spoko... Może zaczne to sprzedawać po powiedzmy 700 zł za 2 x 512 ? ;) Jak tylko dotrze do mnie pierwsza partia, to zobaczy się co potrafią te pamiątki i zajmę się dystrybucją? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imalas Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Ludzie trzymajcie mnie!!!......buractwo totalne! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Ludzie trzymajcie mnie!!!......buractwo totalne! 1399281[/snapback] Tzn. co? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Tak się zastanawiam, po co brać Vitesty, skoro można mieć HyperX ULK2 2 x 512 z TCCD za 500-550 zł? :P (trzeba wiedzieć, gdzie szukać :D) 1398139[/snapback] Ale HyperX kręcą się znacząco gorzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 (edytowane) ale za tą cene mogą się kręcić znacznie gorzej :) Edytowane 20 Kwietnia 2005 przez Nierealny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Spoko... Może zaczne to sprzedawać po powiedzmy 700 zł za 2 x 512 ? ;) Jak tylko dotrze do mnie pierwsza partia, to zobaczy się co potrafią te pamiątki i zajmę się dystrybucją? :) 1398942[/snapback] Nie przesadzasz, narzut 200zł :?: co ty komputronik :wink: Ja mam na Vitestach 512MB DDR600 30zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imalas Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Tzn. co? :) 1399577[/snapback] tzn. że po tym pytaniu.... "buractwo do kwadratu"!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 tzn. że po tym pytaniu.... "buractwo do kwadratu"!!! 1400943[/snapback] imalas weź rozwiń swoją wypowiedź bo chłopak nie rozumie :mur: następny off :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Wczoraj obadałem ceny A-DATA Vitesta 512MB DDR600 we wszystkich miejscach w Polsce. Chodzi oczywiście o ceny hurtowe w hurtowniach, czyli ceny do jakich dostęp ma tylko małe grono. Najniższa cena hurtowa jaką odnalazłem jest cena w Pronox, która wynosi 519zł za kość. W odzewie na ich cenę: LINK U mnie cena detaliczna jest równa cenie hurtowej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoZy Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 W odzewie na ich cenę: LINKAle to nieprawda jest co piszesz w temacie "taniaj niż ..." bo cena jest "zaledwie" ;) równa detalicznej - trza jeszcze złotówę potanieć i będzie dopiero OK :P :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Ale to nieprawda jest co piszesz w temacie "taniaj niż ..." bo cena jest "zaledwie" ;) równa detalicznej - trza jeszcze złotówę potanieć i będzie dopiero OK :P :) 1403097[/snapback] :D Chcecie to macie 518,50zł/kość Kto da mniej B) :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 @luks__pl Jak zwykle piĘknie grasz na cenach... ale mam nadzieje że jeszcze zejdą, jak na moją kieszeń dobre 1000 zł za DUAL-a (2x512) to troszku sporo. Jak będzie coś poniżej psychologicznego 1000-siączka to się odezwę :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 @luks__pl Jak zwykle piĘknie grasz na cenach... ale mam nadzieje że jeszcze zejdą, jak na moją kieszeń dobre 1000 zł za DUAL-a (2x512) to troszku sporo. Jak będzie coś poniżej psychologicznego 1000-siączka to się odezwę :-P 1418094[/snapback] Dziękuje, dziękuje :wink: Już naprawdę nie mam jak zejść z ceny, dolar mi skoczył do góry :/ Narzutu na pamięci mam teraz 15zł więc powiedz mi jak mam jeszcze z ceny zejść :?: Policz sobie, że trzeba to do Polski przywieźć, a bezyna nie jest za darmo. Ale z cenami staram się cały czas jak mogę mieć najniżesz i Vitestami to udowodniłem. Przebiłem wszystkie hurtownie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naits Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 zastanawiam sie nad kupnem tych adata vitesta 600 lub PDP400, może doradzicie coś co będzie lepsze? w rozsądnej cenie, komputer oparty jest na intelu a w temacie mało było o tym, większość ludzi pisze z AMD. Dodam iż płyta główna to Asus P4C800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 zastanawiam sie nad kupnem tych adata vitesta 600 lub PDP400, może doradzicie coś co będzie lepsze? w rozsądnej cenie, komputer oparty jest na intelu a w temacie mało było o tym, większość ludzi pisze z AMD. Dodam iż płyta główna to Asus P4C800 1420570[/snapback] Kupuj Vitesty Smigaja az milo :). NO i na PDP nie masz gwarantyowanych 300Mhz...(600ddr)... a na A Datach jednak to masz Gwarantowane... zreszta wszystkie Vitresty smigeje spokojnie na 2-2-2-5 T1 do okolo 220mhz SPOKOJNIE (moje wiecej :P)... a na 2,5-2-2-5 T1 to juz nawet do 240 sie dochodzi... 300mhz tez jest mozliwe przy Cl2,5 ale... zazwyczaj wyglada to tak..2,5-4-3-11 T1...w najgorszym wypadku to juz trzeba zapodac Cl3 :P... co mi sie Stety niezdazylo :P. A mam vitesty 566 :). wiec spokojnie je polecam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naits Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 (edytowane) no tak, czyli jednak chyba wezme viteste, w cenie roznica jest niewielka a z tym gwarantowanym 300 to juz PDP odpada... jednak chyba też kupie 566, nie chodzi o cene, ale możliwości obu są bardzo podobne :) Edytowane 1 Maja 2005 przez Naits Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 no tak, czyli jednak chyba wezme viteste, w cenie roznica jest niewielka a z tym gwarantowanym 300 to juz PDP odpada... jednak chyba też kupie 566, nie chodzi o cene, ale możliwości obu są bardzo podobne :) 1420907[/snapback] Sprawdziłem właśnie i przyjechały kości DDR566 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Sprawdziłem właśnie i przyjechały kości DDR566 :) 1420954[/snapback] A cena kosci 566 nadal taka sama??:]. wiesz ja sie lasze na drugie 256mb pc566 :)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 naprawde nie lepiej jakies hyperxy na tccd - cena za komplet nie duzo wieksza niz z 1sztuke adat.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 naprawde nie lepiej jakies hyperxy na tccd - cena za komplet nie duzo wieksza niz z 1sztuke adat.. 1421319[/snapback] nom- i niektóre nawet robią 270MHz :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 nom- i niektóre nawet robią 270MHz :lol: 1421461[/snapback] wiesz niektorzy sa w stanie wiele dac za to... zeby miec te 300mhz :). ja tam teraz testuje sobie hyper x na Bh5 :)... w sumei 2 razy tansze niz vitesty ale... jednak wolniejsze :P(narazie 3,3v moge zapodac).. w sumei 3,2v :/... Dla nich trzeba wiecej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 no moze i robia tylko 270 ale czy jest sens doplacac 2 razy tyle za 1% wieksza wydajnosc.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 no moze i robia tylko 270 ale czy jest sens doplacac 2 razy tyle za 1% wieksza wydajnosc.... 1421957[/snapback] no wlasnie o to chodzi ze niektorzy za ten 1% (lub ciut wiecej)... moga dac wiecej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasslehoff Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 tylko ze za te 2x wiecej pieniedzy masz pewne 300MHZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 A cena kości 566 nadal taka sama??:]. wiesz ja się łasze na drugie 256mb pc566 :)... 1421172[/snapback] Tak cena taka sama. nom- i niektóre nawet robią 270MHz :lol: 1421461[/snapback] Dobrze to ująłeś, "niektóre" :lol: Żeby zrobiły te 270 to trzeba mieć ogromne szczęście. no może i robią tylko 270 ale czy jest sens dopłacać 2 razy tyle za 1% większa wydajność.... 1421957[/snapback] Ja tam wole dopłacić i mieć pamięci na s478 i na s939. A nie kupić kingstony i potem żałować, że muszę kupować nowe ramy bo na s939 mnie blokują w O/C. Hyperx'y są przykładałem zmarnowania potencjału drzemiącego w TCCD. Co do wydajności to o wiele więcej niż 1%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 (edytowane) hmm - jezelieli mowily o fanach superpi to moze i warto kupic te avisty , ale moge sie zalozyc ze wlaczylbym ci gre i nie mowiac kiedy jakie kosci sa w srodku mysle ze nei zauwazylbys najmniejszej roznicy...., chyba ze moze nie mama racji ? no bo ile te 20-30mhz wiecej na pamieciach moze dac ? a wole dolozyc te 300zl do grafiki i kupic 6800 zamiast 6600gt - i tu roznice sie zobaczy. Edytowane 2 Maja 2005 przez robot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 hmm - jezelieli mowily o fanach superpi to moze i warto kupic te avisty , ale moge sie zalozyc ze wlaczylbym ci gre i nie mowiac kiedy jakie kosci sa w srodku mysle ze nei zauwazylbys najmniejszej roznicy...., chyba ze moze nie mama racji ? no bo ile te 20-30mhz wiecej na pamieciach moze dac ? a wole dolozyc te 300zl do grafiki i kupic 6800 zamiast 6600gt - i tu roznice sie zobaczy. 1423483[/snapback] Wiesz, niektórzy mają większe ambicje niż ty i nie używają komputera tylko do grania w gry. Tak, twoja mama nie ma racji :wink: Co to avisty :?: Dla niektórych te 50-60Mhz (a nie tak jak ty napisałeś 20-30, bo powiedz mi które tanie pamięci robią powyżej 300MHz) to bardzo, bardzo dużo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 Dobra a zostawiajac kwestie cenowe.... itp. To ja mam wazne pytanie... Robil ktos testy Vitest jak zachowuja sie przy skalowaniu napiecia...??? Bo wiadomo Mowi sie ze TCCD sie nie skaluje dobrze z Voltami... ale ale ja u siebie widze cos innego :) NO to pytanie zapodawal ktos naVitesty napiecie 3,3v albo i wiecej i jak sie zachowywaly... (jakas wyzsza czestotliwosc??? moze ta sama czestotliwosc ale nizsze timingi)... Podzielcie sie spostrzezeniami bo nei wiem czy chce mi sie robic moda :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...