Skocz do zawartości
sensei

A-data Vitesta 566/600 - Tccd In Action

Rekomendowane odpowiedzi

Radek to sie moze podzielisz i powiesz gdzie mozna je dostac?

1398294[/snapback]

Spoko... Może zaczne to sprzedawać po powiedzmy 700 zł za 2 x 512 ? ;)

Jak tylko dotrze do mnie pierwsza partia, to zobaczy się co potrafią te pamiątki i zajmę się dystrybucją? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko... Może zaczne to sprzedawać po powiedzmy 700 zł za 2 x 512 ? ;)

Jak tylko dotrze do mnie pierwsza partia, to zobaczy się co potrafią te pamiątki i zajmę się dystrybucją? :)

1398942[/snapback]

Nie przesadzasz, narzut 200zł :?: co ty komputronik :wink: Ja mam na Vitestach 512MB DDR600 30zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj obadałem ceny A-DATA Vitesta 512MB DDR600 we wszystkich miejscach w Polsce. Chodzi oczywiście o ceny hurtowe w hurtowniach, czyli ceny do jakich dostęp ma tylko małe grono. Najniższa cena hurtowa jaką odnalazłem jest cena w Pronox, która wynosi 519zł za kość. W odzewie na ich cenę: LINK

U mnie cena detaliczna jest równa cenie hurtowej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@luks__pl

Jak zwykle piĘknie grasz na cenach... ale mam nadzieje że jeszcze zejdą, jak na moją kieszeń dobre 1000 zł za DUAL-a (2x512) to troszku sporo. Jak będzie coś poniżej psychologicznego 1000-siączka to się odezwę :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@luks__pl

Jak zwykle piĘknie grasz na cenach... ale mam nadzieje że jeszcze zejdą, jak na moją kieszeń dobre 1000 zł za DUAL-a (2x512) to troszku sporo.  Jak będzie coś poniżej psychologicznego 1000-siączka to się odezwę :-P

1418094[/snapback]

Dziękuje, dziękuje :wink:

Już naprawdę nie mam jak zejść z ceny, dolar mi skoczył do góry :/

Narzutu na pamięci mam teraz 15zł więc powiedz mi jak mam jeszcze z ceny zejść :?: Policz sobie, że trzeba to do Polski przywieźć, a bezyna nie jest za darmo. Ale z cenami staram się cały czas jak mogę mieć najniżesz i Vitestami to udowodniłem. Przebiłem wszystkie hurtownie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zastanawiam sie nad kupnem tych adata vitesta 600 lub PDP400, może doradzicie coś co będzie lepsze? w rozsądnej cenie, komputer oparty jest na intelu a w temacie mało było o tym, większość ludzi pisze z AMD. Dodam iż płyta główna to Asus P4C800

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zastanawiam sie nad kupnem tych adata vitesta 600 lub PDP400, może doradzicie coś co będzie lepsze? w rozsądnej cenie, komputer oparty jest na intelu a w temacie mało było o tym, większość ludzi pisze z AMD. Dodam iż płyta główna to Asus P4C800

1420570[/snapback]

Kupuj Vitesty Smigaja az milo :). NO i na PDP nie masz gwarantyowanych 300Mhz...(600ddr)... a na A Datach jednak to masz Gwarantowane... zreszta wszystkie Vitresty smigeje spokojnie na 2-2-2-5 T1 do okolo 220mhz SPOKOJNIE (moje wiecej :P)... a na 2,5-2-2-5 T1 to juz nawet do 240 sie dochodzi... 300mhz tez jest mozliwe przy Cl2,5 ale... zazwyczaj wyglada to tak..2,5-4-3-11 T1...w najgorszym wypadku to juz trzeba zapodac Cl3 :P... co mi sie Stety niezdazylo :P.

A mam vitesty 566 :).

wiec spokojnie je polecam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak, czyli jednak chyba wezme viteste, w cenie roznica jest niewielka a z tym gwarantowanym 300 to juz PDP odpada... jednak chyba też kupie 566, nie chodzi o cene, ale możliwości obu są bardzo podobne :)

Edytowane przez Naits

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak, czyli jednak chyba wezme viteste, w cenie roznica jest niewielka a z tym gwarantowanym 300 to juz PDP odpada...  jednak chyba też kupie 566, nie chodzi o cene, ale możliwości obu są bardzo podobne :)

1420907[/snapback]

Sprawdziłem właśnie i przyjechały kości DDR566 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość majkel84

naprawde nie lepiej jakies hyperxy na tccd - cena za komplet nie duzo wieksza niz z 1sztuke adat..

1421319[/snapback]

nom- i niektóre nawet robią 270MHz :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nom- i niektóre nawet robią 270MHz  :lol:

1421461[/snapback]

wiesz niektorzy sa w stanie wiele dac za to... zeby miec te 300mhz :).

ja tam teraz testuje sobie hyper x na Bh5 :)... w sumei 2 razy tansze niz vitesty ale... jednak wolniejsze :P(narazie 3,3v moge zapodac).. w sumei 3,2v :/... Dla nich trzeba wiecej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A cena kości 566 nadal taka sama??:].

wiesz ja się łasze na drugie 256mb pc566 :)...

1421172[/snapback]

Tak cena taka sama.

nom- i niektóre nawet robią 270MHz  :lol:

1421461[/snapback]

Dobrze to ująłeś, "niektóre" :lol: Żeby zrobiły te 270 to trzeba mieć ogromne szczęście.

no może i robią tylko 270 ale czy jest sens dopłacać 2 razy tyle za 1% większa wydajność....

1421957[/snapback]

Ja tam wole dopłacić i mieć pamięci na s478 i na s939. A nie kupić kingstony i potem żałować, że muszę kupować nowe ramy bo na s939 mnie blokują w O/C. Hyperx'y są przykładałem zmarnowania potencjału drzemiącego w TCCD. Co do wydajności to o wiele więcej niż 1%.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm - jezelieli mowily o fanach superpi to moze i warto kupic te avisty , ale moge sie zalozyc ze wlaczylbym ci gre i nie mowiac kiedy jakie kosci sa w srodku mysle ze nei zauwazylbys najmniejszej roznicy...., chyba ze moze nie mama racji ? no bo ile te 20-30mhz wiecej na pamieciach moze dac ? a wole dolozyc te 300zl do grafiki i kupic 6800 zamiast 6600gt - i tu roznice sie zobaczy.

Edytowane przez robot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm - jezelieli mowily o fanach superpi to moze i warto kupic te avisty , ale moge sie zalozyc ze wlaczylbym ci gre i nie mowiac kiedy jakie kosci sa w srodku mysle ze nei zauwazylbys najmniejszej roznicy...., chyba ze moze nie mama racji ? no bo ile te 20-30mhz  wiecej na pamieciach moze dac ? a wole dolozyc te 300zl do grafiki i kupic 6800 zamiast 6600gt - i tu roznice sie zobaczy.

1423483[/snapback]

Wiesz, niektórzy mają większe ambicje niż ty i nie używają komputera tylko do grania w gry.

Tak, twoja mama nie ma racji :wink:

Co to avisty :?:

Dla niektórych te 50-60Mhz (a nie tak jak ty napisałeś 20-30, bo powiedz mi które tanie pamięci robią powyżej 300MHz) to bardzo, bardzo dużo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra a zostawiajac kwestie cenowe.... itp.

To ja mam wazne pytanie... Robil ktos testy Vitest jak zachowuja sie przy skalowaniu napiecia...???

Bo wiadomo Mowi sie ze TCCD sie nie skaluje dobrze z Voltami... ale ale ja u siebie widze cos innego :)

NO to pytanie zapodawal ktos naVitesty napiecie 3,3v albo i wiecej i jak sie zachowywaly... (jakas wyzsza czestotliwosc??? moze ta sama czestotliwosc ale nizsze timingi)...

Podzielcie sie spostrzezeniami bo nei wiem czy chce mi sie robic moda :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi