Saimek Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 To karygodne! tak tanio sprzedawac ://// Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyzkov Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 pewnie luks ma po normalnej cenie, tyle ile są warte, natomiast imperium prowadzi tak zwaną nieuczciwą polityke cenową i sprzedaje w promocji ponizej ceny i wartosci produktu. Moge sie mylic ale tak mi sie wydaje, poniewaz wiele sklepow trzyma ceny vitest no normalnym poziomie, tylko imperium tak bardzo zeszlo ponizej ceny 1564192[/snapback] Kurde, pomyśleć że jakbym kupił 2 tygodnie później to bym miał je 220 zł taniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 palowala czys ty oszalal z ta teoria ?? zobacz ceny w sirius pl - dokladnie taka sama jak ta w imprerium .... a co do luksa to nie bede juz nic nawet pisal bo znowu usunie posty - powiem tylko tyle jezeli ktos prowadzi nieuczciwa dzialanosc to wlasnie luks a nie imperium ..ktore jest legalnie zarejstrowane , towar z legalnego zrodla i nie ma najmniejszych problemow z niczym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 (edytowane) a Ty luks.pl czemu masz te adaty tak drogo :lol: ?? :> 1563592[/snapback] Cennik jest stary, bo w wakacje raczej nie sprzedajemy wiec go nie poprawiałem od początku wakacji. palowala czys ty oszalal z ta teoria ?? zobacz ceny w sirius pl - dokladnie taka sama jak ta w imprerium .... a co do luksa to nie bede juz nic nawet pisal bo znowu usunie posty - powiem tylko tyle jezeli ktos prowadzi nieuczciwa dzialanosc to wlasnie luks a nie imperium ..ktore jest legalnie zarejstrowane , towar z legalnego zrodla i nie ma najmniejszych problemow z niczym 1564378[/snapback] Tak oczywiśćie, ja mam te pamięci z nielegalnego źródła, kupuje je na bazarze u ruskich :lol: Weź pomyśl zanim coś napiszesz. Co do zarejestrowanej działalności ... jak nie wiesz to nie pisz głupot. Edytowane 24 Lipca 2005 przez luks__pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 (edytowane) A-DATA VITESTA 512 MB DDR600 !!TCCD!! 3L GW - 498zł NAJTANIEJ W POLSCE NAJLEPSZE PAMIĘCI NA KOŚCIACH SAMSUNG TCCD !!Ciekawa teoria :lol: Edytowane 24 Lipca 2005 przez bryken Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Ciekawa teoria :lol: 1564408[/snapback] przecież pisałem ze cennik nie był poprawiany od dawna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 No wiem ale jak się człowiek czymś zajmuje to powinien to robić na poważnie bo ciekawe napisałeś że teraz na wakacje nie sprzedajesz bo masz przerwę Cennik jest stary, bo w wakacje raczej nie sprzedajemy wiec go nie poprawiałem od początku wakacji. ciekawi mnie taka sytuacja: jakiś koleś składając kompa przegląda tweaka i patrzy super pamięci A-data Vitesta 600 u Luksa najtaniej w Polsce kolesiowi pewnie mokro się robi zaraz do ciebie na gg pyta się czy masz te pamiątki za 498zł bo najtatniej w Polsce i ciekawe którą cenę mu podajesz - poza tym ja do ciebie nic nie mam więc ta sytuacja mnie śmieszy i wasze teorie że imperium prowadzi nieuczciwą politykę cenową by zabić konkurencję kurde przecież imperium to nie monopolista jak microsoft czy creative to jest jeden sklep z bardzo wielu i my powinniśmy się cieszyć że jest konkurencja a co by było ggdyby stranger był właścicielem imperium - straszne wielkie rzeczy czy tylko luks może mieć monopol na tweaka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 (edytowane) zauwazylem blad w swoim poscie i pragne przeprosic luksa. chodzilo mi o nieuczciwą polityke cenową, mialem na mysli ze ktos <imperium> sprzedaje kostki ponizej ich rzeczywistej wartosci Edytowane 24 Lipca 2005 przez paolowawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 luks - to ty piszesz glupoty - myslisz ze tweak to twoje podworko i tylko ty masz tu prawo sprzedawac..... moze chcesz powiedziec ze przec ten caly czas prowadziles legalna dzialanosc ? sprzedawales wszystko zgodnie z prawem , odprowadziales podatki ? wystawiles f-vat ? pomijajac sprawe tego monitora gdzie zwodziliscie chlopaka ze juz wyslany a faktycznie wszystko bylo sciema ? karta na gwarze przez 3 miechy ? i nawet jezeli juz cos zarejstrowales to nie zmienia faktu ze dzialales NIELEGALNIE !! a ty dalej wciskasz ze pisze glupoty.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Parówkowy_Skrytożerca Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 (edytowane) pewnie luks ma po normalnej cenie, tyle ile są warte, natomiast imperium prowadzi tak zwaną nieuczciwą polityke cenową i sprzedaje w promocji ponizej ceny i wartosci produktu. Moge sie mylic ale tak mi sie wydaje, poniewaz wiele sklepow trzyma ceny vitest no normalnym poziomie, tylko imperium tak bardzo zeszlo ponizej ceny UPDATE zauwazylem blad w swoim poscie i pragne przeprosic luksa. chodzilo mi o nieuczciwą polityke cenową, mialem na mysli ze ktos <imperium> sprzedaje kostki ponizej ich rzeczywistej wartosci 1564192[/snapback] zauwazylem blad w swoim poscie i pragne przeprosic luksa. chodzilo mi o nieuczciwą polityke cenową, mialem na mysli ze ktos <imperium> sprzedaje kostki ponizej ich rzeczywistej wartosci 1564441[/snapback] mnie się zdaje, ze takie teksty kwalifikują się pod zniesławienie :) ani imperium, ani zadna inna firma (sklep) nie prowadzi nieuczciwej polityki cenowej czy czegokolwiek w tym rodzanju - gdyż nieuczciwa polityka cenową wg polskiego prawa jest "dumping" (sprzedawanie towaru poniżej ceny jego nabycia) - a tutaj takiej sytuacji nie ma wcale ... imperium ma najprawdopodobniej tak niskie ceny gdyż: a ) jako duży impotret dostaje doskonałe ceny - pewnie z 20% albo i niższe od luksa b ) zarabia na pamiątkach 3-4 razy mniej niz luks albo wręcz nie zarabia... stosowanie niskiej marży albo nie nakładanie jej wcale nie ma nic wspólnego z nieuczciwością - jak ktoś chce prowadzic działalnośc charytatywną to jego sprawa - luks też może sprzedawać swoje a-daty bez marży albo wynegocjować sobie takie ceny, żeb yzejśc z ceną z 20 % nizej .. dlatego proszę o zastanowienie się o czym niektórzy piszą aha - nie mam nic wspólnego z zadna firmą czy sklepem handlującym tymi pamięciami :) P.S. dla duzego sklepu czy wręcz dystrybutora albo importera to nie problem zejśc do cen takich jak w imperium czy innych sklepach - wystarczy tylko nastawić siena masowośc sprzedaży a nie na duzy jednostkowy zysk - tak postępują między innymi sieci spożywcze typu: Wal-Mart ... jadą nawet na 1-2% marży albo i niższej a ceny jakie negocjują od dostawców są i do 1/3 nizsze nizte jakie dostają zwykłe małe sklepiki od tych samych dostawców ... w czasie studiów pracowałem nawet w pewnej firmie, która pewne produkty sprzedawała na polskim rynku w cenach nizszych niż sklepikarze mogli je kupić w fabryce - a wcale w tym dumpingu nie było ... poprostu takie negocjowała sobie ceny i nie jej to problem, że sklepikarze nie mieli szans wynegocjować takich samych cen - firma postępowała uczciwie bo nie sprzedawała towarów ponizej cen, które były na fakturach dokumentujacych jej zakupy u producentów :) Edytowane 24 Lipca 2005 przez Parówkowy_Skrytożerca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 (edytowane) ... ciekawe którą cenę mu podajesz - 1564438[/snapback] Każdemu mówię, że ich nie sprowadzamy obecnie i pomagam mu wybrać coś innego z oferty innych sklepów lub allegro. :) Usunąłem ten tekst z cennika. Co do zarobku na pamięciach to na Vitestach miałem 10zł. Edytowane 24 Lipca 2005 przez luks__pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 luks - to ty piszesz glupoty - myslisz ze tweak to twoje podworko i tylko ty masz tu prawo sprzedawac..... moze chcesz powiedziec ze przec ten caly czas prowadziles legalna dzialanosc ? sprzedawales wszystko zgodnie z prawem , odprowadziales podatki ? wystawiles f-vat ? pomijajac sprawe tego monitora gdzie zwodziliscie chlopaka ze juz wyslany a faktycznie wszystko bylo sciema ? karta na gwarze przez 3 miechy ? i nawet jezeli juz cos zarejstrowales to nie zmienia faktu ze dzialales NIELEGALNIE !! a ty dalej wciskasz ze pisze glupoty.... 1564474[/snapback] [OT] Mysle , ze tu chodzi o mnie ;] Nie wiem skad wziales te 3 miesiace oO Bylo tak , ze karte dostalem wsadzilem okazala sie zrabana , wyslalem okolo 5 dni po tym wszystkim . Ibiz jechal jakos tydzien pozniej do pepikow . Karta tam zostala , oni maja 2tyg na rozpatrzenie gwarancji , jakies 4-5 dni po tym jak wiedzial ze jest juz sprawna po nia pojechal . Wiec to bylo jakies max 2 miechy a tak naprawde to zalatwiania miesiac z groszami . No trzeba sie liczyc z tym , ze w momencie jak dystrybutor jest za granica a okres letniej ciach!owki sie przedluza to moga takie sprawy wyniknac , ja sie z tym liczylem chociaz pewnie wielu z was juz by sobie wlosy z glowy powyrywala... W kazdym badz razie z tego co wiem w "sezonie" tego problemu nie ma... [EOT] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 to i tak dluzej niz regulaminowe 14 dni a w szczegolnych przypadkach 21 - moge nawet dac tekst ustawy do tego - i mowa tam o dniach kalendarzowch nie roboczych..... i malo co kogo obchodzi czy sa wakacje czy nie nagle 10zl sie zrobilo na vitestach , pamietam ze kiedych pisales cos o 15zl... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 to i tak dluzej niz regulaminowe 14 dni a w szczegolnych przypadkach 21 - moge nawet dac tekst ustawy do tego - i mowa tam o dniach kalendarzowch nie roboczych..... i malo co kogo obchodzi czy sa wakacje czy nie nagle 10zl sie zrobilo na vitestach , pamietam ze kiedych pisales cos o 15zl... 1564670[/snapback] A wziąłeś pod uwagę, ze dolar idzie do góry, a ja się rozliczam w dolarach. Co do tych 14dni to z tego co wiem tyle czasu jest aby wyznaczyć termin naprawy/wymiany ale muszę to sprawdzić jeszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 "Zgodnie z artykułem 560 § 1 Kodeksu Cywilnego, Sprzedawca powinien niezwłocznie naprawić albo wymienić reklamowany towar. W przeciwnym razie zobowiązany jest do zapłaty ceny towaru (odstąpienie od umowy) . Zarazem przytoczone wyżej rozporządzenie Rady Ministrów precyzuje termin do załatwienia reklamacji. Zgodnie z § 19 ustęp 1, termin ten nie może przekroczyć 14 dni kalendarzowych. Wyjątkowo może być to termin 21-dniowy (z podaniem przyczyn opóźnienia)." luks bierzesz sie za cos , a nie masz o tym pojecia - tylko swoje domysly , tu masz czarno na bialym ile masz czasu na wymiane produktu - i juz nic tam nie sprawdzaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 (edytowane) "Zgodnie z artykułem 560 § 1 Kodeksu Cywilnego, Sprzedawca powinien niezwłocznie naprawić albo wymienić reklamowany towar. W przeciwnym razie zobowiązany jest do zapłaty ceny towaru (odstąpienie od umowy) . Zarazem przytoczone wyżej rozporządzenie Rady Ministrów precyzuje termin do załatwienia reklamacji. Zgodnie z § 19 ustęp 1, termin ten nie może przekroczyć 14 dni kalendarzowych. Wyjątkowo może być to termin 21-dniowy (z podaniem przyczyn opóźnienia)." luks bierzesz sie za cos , a nie masz o tym pojecia - tylko swoje domysly , tu masz czarno na bialym ile masz czasu na wymiane produktu - i juz nic tam nie sprawdzaj 1564712[/snapback] Widze tylko dymu szukacie :) Zawsze moze Ci gwarant przyjac sprzet do reklamacji "warunkowo" wówczas te 14 dni mozna sobie .... Inaczej wyglada równiez sprawa jezeli sprzet musi zostac wyslany za granice do reklamacji. Czepiacie sie kazdego, spróbojcie zamówic te pamieci (A-DATy 600) w imperium. Jestem pewien na 90% ze sa niedostepne. Imperium jest to mala firma prowadzona przez zwyklego czlowieka w domu, nie ma swojego sklepu dziek iczemu odchodzi mu dozo kosztów (wynajem lokalu i.t.p) i stad dobre ceny. A jestem raczej pewien ze tych pamieci nie maja poniewaz ciezko sobie pozwolic na to aby trzymac takie pamieci na magazynie a PRONOX narazie ich niema :( Edytowane 25 Lipca 2005 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 (edytowane) Witam wszystkich :D Mam pytanie ile udalo sie Wam wycisnac max. z tych pamiatek ?? Bo mi jak narazie 350FSB, 2.95V stabilnie przy 3-3-3-6 2T <_< Z tym to juz na na innej plycie ( ASUS A8N SLI Deluxe ). Natomiast na moim sprzecie ( ten co w opisie ). Spokojnie chula na 290FSB :wink: Edytowane 3 Sierpnia 2005 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 dajcie namiary na sklepy, które sprzedają jeszcze te Vitesty, bo jakoś nie mam szczęścia w szukaniu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 dajcie namiary na sklepy, które sprzedają jeszcze te Vitesty, bo jakoś nie mam szczęścia w szukaniu :) 1578615[/snapback] Bo już nigdzie nie ma, możesz zapytać strangera może ma jeszcze jeden komplet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 hmmm a pronoxie sprawdzałes? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 hmmm a pronoxie sprawdzałes? 1578710[/snapback] brak i nie bedzie juz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gray Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 brak i nie bedzie juz. 1578874[/snapback] Zawsze można wziąć Patriot XBLK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pwael Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 w siriusie sa te pamieci jeszcze chyba? a tak to w malym sklepiku widzialem ale ceny 850 zl wzwyz za 2x512, pozostaje polowanie na allegro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 w siriusie sa te pamieci jeszcze chyba? a tak to w malym sklepiku widzialem ale ceny 850 zl wzwyz za 2x512, pozostaje polowanie na allegro ;) 1580935[/snapback] W siriusie nie ma, w imperium nie ma, w pronoxie nie ma. Sprawdzałem wszędzie :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 jutro jade na giełde do katowic i mam nadzieję ,że bedą te kości :), lub jakieś inne na 550-600 Mhz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 jutro jade na giełde do katowic i mam nadzieję ,że bedą te kości :), lub jakieś inne na 550-600 Mhz :) 1581230[/snapback] Ja je mam z zagranicy ale cena masakra <_< 512MB DDR600 A-DATA - 560zł, 512MB DDR566 A-DATA - 493zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 (edytowane) Polecam PDP Patriot XBLK 2*512 PC3200 TCCD ,latają jak w podpisie cana ok 830pln Edytowane 6 Sierpnia 2005 przez Gemmy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 (edytowane) Byłem dzisiaj na giełdzie, ale takiej biedy to nie widziałem, nigdzie nie mieli nawet pamiątek 500MHz. Gemmy na jakim napięciu poszły ci one na 310 ?, bo u mnie bez moda to max 2,85V i na takim napięciu chciałbym wiedzieć ile bym z nich wycisnoł. Edytowane 6 Sierpnia 2005 przez .PaVLo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zulus5ooo Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 widzę, że miałem niezłego nosa :D tknęło mnie coś 4 tygodnie temu, nagle, znikąd, żeby sobie qpić jedną kosteczkę (jak w podpisie) i zamówiłem sobie w Siriusie za 394zł :D nie minął jeszcze miesiąc, a ja tu widzę, że się zasoby skończyły ? damn, naprawdę miałem nosa :D tylko gdzie ja teraz drugą do kompletu znajdę? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 czy duze taktowanie TCCD moze wplynac na zle dzialanie gier ?? np moje TCCD ida GM i Memtest stabilne na 295MHz 2.5-4-3-7 na 2.8V a np GTASA wywala mi bsoda a b2 sie wywala na pulpit , dziwne bo memki w testach nie wywalaja bledow a tu takie jaja ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...