OWIES Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 Nono... ;) Poczytałem troche i jestem w lekkim szoku odnośnie PCB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziku Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 Panowie, potrzebuje konkretnej odpowiedzi na konkretne pytanie:) Niektórzy z Was bawili się już pamiątkami na platformie 939 więc mam nadzieje że będziecie mogli mi doradzić. Brać 566 czy 600??? I dodam tylko że nie jest mi wszystko jedno czy wydam 1000 czy 1100PLN-ów:) Thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 nic dziwnego- Adaty najlepiej zachowują się w parach na socket 754. Podejrzewam, ze to spowodowane jest właśnie konstrukcją PCB. Ogólnie mysle, że kostki 600 sa selekcjonowane bardziej rygorystycznie od 566, ale jeden producent czyli oznacza to, że technologia, konmstrukcja ta sama, tylko prękość referencyjna inna, i z tego powodu ja równiez biore 566. S939 nie jest juz prawie wcale wybredny co do pamięci, a to że ma nawet lepsze osiągi od P4 to muwi samo za siebie BTW: z tymi samymi seriami do duala to jest zalecane, ale nie znaczy że jak wsadzisz dwie inne serie to nie będzie działac. W 90% przypadków nawet moduły innych producentów i o innych parametrach nie stywarzają problemów, a juz szczególnie na 939 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 Mam rozumiec ze TCCD na s754 dziala znacznie gorzej niz TCCD na s949 w dualu ?? Bo dla mnie to wazne dosyc... Obecnie 2x512 TCCD dziala gorzej niz ustawa nie przewidywala a jedna kostka ladnie na 303 biega... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarlaxe Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 Ja bym Ci radził dopłacić do: 512MB DDR500 A-DATA single retail pack 430,89 zł Nie martw się o duala zapakujemy Ci pamięci z tej samej seri z kolejnymi numerami seryjnymi :) W przypaku tych pamieci masz już pewne FSB250 a z DDR400 róznie bywa nie każde się dobrze wykręcą. łatwo powiedzieć :( - początkowo planowałem wydać za kostkę około 250 zł (no name na allegro) - później zdecydowałem sie ewentualnie dopłacić do 300 zł za hynixy (przy dwóch kostkach wychodzi + 100 zł :? ) - teraz tak patrze że sie wszyscy pozytywnie wypowiadają na temat tych A-DATA a na hynixy ostatnio dużo słów padło - o tym że jakieś podroby krążą :lol: - no więc ewentualnie te 40 zł (2x40 zł) byłbym jeszcze w stanie dołożyć do tego interesu jeżeli naprawde sie lepiej kręcą .... no ale dokładać prawie 300 zł (2x 140) to już przegięcie :? ... no więc jak jest z nimi ? :) lepsze od hynixów czy nie ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 A ja sobie zafundujhe na moje moje LP 256 A-daty 566mhz, sprzedam twinmosy i nonamy i bedzie kasa. A za jakis czas durzuce kolejna kosc 256 w dualka. Wiecej mi nie potrzeba, w koncu gram tylko w cs'a :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Ja juz zamowilem te 566 mam nadzieje ze dostane je dzis lub jutro to powiem jakie wysokie FSB uzyskam na NF7 + A XP-M ... Mam zamiar zawlaczyc na 260 :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomwer Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Ja juz zamowilem te 566 mam nadzieje ze dostane je dzis lub jutro to powiem jakie wysokie FSB uzyskam na NF7 + A XP-M ... Mam zamiar zawlaczyc na 260 :P. Dostałeś już te pamięci? Daj znać jakie masz wyniki. Może poda ktoś link do tego czeskiego dystrybutora tych pamięci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Może poda ktoś link do tego dystrybutora tych pamięci :) :D Tak proszę bardzo oto on: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=92753 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomwer Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Może poda ktoś link do tego czeskiego dystrybutora tych pamięci :) :D Tak proszę bardzo oto on:http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=92753 Nie wiedziałem że jesteś Czechem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Z Nysy do Pragi ma ile?? 40 km ?? Toz to prawie czech :) Ja mam do ostrawy niewiele mniej (blizej mam do ostrawy niz do najblizszego miasta wojewodzkiego ;P ), ale nie mam jak pojechac - praca praca praca praca..... :( pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Tylko, że ja tam nie jeżdżę bo to ibiz ma z nimi umowę a nie ja. Więc jak ja bym tam pojechał to kupił bym po droższej cenie niż to co sprowadzamy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Hej... Dostalem Pamieci od ibiza :). Niezle sa... ps wiem skad je maja ale nie bede mowil :P. PS dzieki za pamiatki sa smakowite :). Hm co do pamieci to narazie za duzo nie powiem bo... Mam NF7 i... mam male problemy z OC :). Mianowicie... asynchro ladnie pracuja jako 266 mhz na cl 2,5 3 3 11@2,8v ale to tylko na kilka testow zrobilem i wywalilem bo wiadomo ze asynchro to sux :]. teraz jade na synchro i 2 2 2 11 dziala na 223mhz napewno (wlasnie teraz tyle mam)... ale to nic bo... 235mhz 2,5 3 3 11 tez ida... bez problemu 240mhz tez, 242 mhz TEZ :) (wszystko na standardowym napieciu)... ALE TU ZACZYNAJA SIE SCHODY :/. Bo za chiny nie moge wyciagnac wiekszego FSB na nowym biosie od merlina :/. A jutro jade juz na sylwestra wiec dopiero w sobite/ niedziele bede w domu i dalej sie pobawie i zdam relacje... Ps. na synchro bez problemu komp bootuje na 250, 260 i 265 mhz... ale potem zwisy blue screeny)... nie wiem czy to bios czy co.. ale pewnie pamieci sa ok :]... bawilem sie wszystkimi napieciami az do 2,95 ale nic to nie daje.... chyba bios... Albo potrzeba mi jakis modow... (mamm A XP-M 2000+ 12,5x133) odblokowany jak wszystkie mobilki. No i narazie to tyle :]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Hej... Dostalem Pamieci od ibiza :). Niezle sa... ps wiem skad je maja ale nie bede mowil :P. PS dzieki za pamiatki sa smakowite :). Hm co do pamieci to narazie za duzo nie powiem bo... Mam NF7 i... mam male problemy z OC :). Mianowicie... asynchro ladnie pracuja jako 266 mhz na cl 2,5 3 3 11@2,8v ale to tylko na kilka testow zrobilem i wywalilem bo wiadomo ze asynchro to sux :]. teraz jade na synchro i 2 2 2 11 dziala na 223mhz napewno (wlasnie teraz tyle mam)... ale to nic bo... 235mhz 2,5 3 3 11 tez ida... bez problemu 240mhz tez, 242 mhz TEZ :) (wszystko na standardowym napieciu)... ALE TU ZACZYNAJA SIE SCHODY :/. Bo za chiny nie moge wyciagnac wiekszego FSB na nowym biosie od merlina :/. A jutro jade juz na sylwestra wiec dopiero w sobite/ niedziele bede w domu i dalej sie pobawie i zdam relacje... Ps. na synchro bez problemu komp bootuje na 250, 260 i 265 mhz... ale potem zwisy blue screeny)... nie wiem czy to bios czy co.. ale pewnie pamieci sa ok :]... bawilem sie wszystkimi napieciami az do 2,95 ale nic to nie daje.... chyba bios... Albo potrzeba mi jakis modow... (mamm A XP-M 2000+ 12,5x133) odblokowany jak wszystkie mobilki. No i narazie to tyle :]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Jedne wielkie :o To ja juz zbieram na mobilka i vitesty TCCD :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Hej... Dostalem Pamieci od ibiza :). )... ALE TU ZACZYNAJA SIE SCHODY :/. Albo potrzeba mi jakis modow... (mamm A XP-M 2000+ 12,5x133) odblokowany jak wszystkie mobilki. No i narazie to tyle :]. Masz L12 zrobione :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 L12 jaet w biosi merlina a do bartonow jest zbedne po prostu mobo nie daje rady i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foka333 Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=38510509 - dlaczego ten gosciu sprzedaje te pamieci po tak niskiej cenie? I do tego opis aukcji zywcem zdarty od Ibizzz'a :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 2 pozytywy wystawione z kont które maja po 1 i do tego oba tego samego dnia o tej samej godzinie :lol: czyli wszystko jansne. :evil: Sam sobie je wystawił. Zobaczcie na tytuł aukcji "A-DATA VITESTA 512MB DDR500 !HYNIX-D5! 3L GW od S" i na zawartość :evil: skopiował wszystko razem z zdjęciami. :evil: Takiego to tylko za jaja powiesić. :x To mi wygląda na jeden wielki wałek. My mamy te pamięci bezpośredni od dystrybutora europejskiego i za nic w świecie nie da się załatwić tych pamięci po takiej cenie nawet przy zakupie bardzo, bardzo dużej ilości. Teraz 10 osób wpłąci mu te 300 z groszami facet nazbiera 3tyś i zniknie. Na moje oko to :evil: oszust. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 L12 jaet w biosi merlina a do bartonow jest zbedne po prostu mobo nie daje rady i tyle a do mobile niezbędne ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 L12 jaet w biosi merlina a do bartonow jest zbedne po prostu mobo nie daje rady i tyle Owszem jest ale drucik daje lepsze efekty, sprawdzone przynajmniej w jednym przypadku ( RaVeN 155) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mArrAtoN Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Ktos wie czy te pamieci beda chodzic bezproblemowo na plycie Abita IS7 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 ojjj dolar nam prezent zrobił pod choinkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ntgale Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 wczoraj zakupiłem te kości u ibizzz na allegro i czekam na przesyłkę, ciekawe jak się będą na moim sprzęcie sprawować :) kupiłem 2x256 DDR566, liczę na 2-2-2-11 :D zobaczymy na jakim FSB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Na 2-2-2-x osiągniesz ok.220-225. Przy 2,5 możesz już jechać do 285 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 Ktos wie czy te pamieci beda chodzic bezproblemowo na plycie Abita IS7 ?? :) Nie będzie najmniejszych problemów, ja je mam na IS7-E i :D śmiagają aż miło. Narazie tylko na FSB250 bo wyrzej :cry: procek zaczyna mi się gotować. Ale jak wkońcy uzbieram na WC to pociągne wyrzej. :D Ceny na pamieci A-DATA zostały 8) obnizone, :wink: jak kogoś to obchodzi to proszę: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=92753 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 ale mi obniżka - ceny modułów 512 na TCCD ani drgnęły !!! :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MADRAFi Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 8) Konkurencji nie ma ale za to mamy promocje dla forumowiczów :D Czy to oznacza ze to jest to samo zrodlo ? ibizpl i luks__pl ? jaka to promocja? bo chyba sie skusze na te pamieci W tej chwili mam EPOX'a 8KRAI z athlonem xp 2200+ ale w przyszlym roku mam zamiar przesiasc sie na s939 z amd 64 :) jakie pamieci mi polecacie nie zamierzam bic rekordow, jedynie miec sprawny szybki system no i nie chce przeplacic za cos czego nie wykorzystam Od razu mowie ze interesuje mnie 2x512 MB im mniej wydam tym lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 Czy to oznacza ze to jest to samo zrodlo ? ibizpl i luks__pl ? Tak ibizpl i ja to razem "my" i my sprzedajemy te pamieci. Wszystkie ceny są tu: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=92753 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 jakie pamieci mi polecacie nie zamierzam bic rekordow, jedynie miec sprawny szybki system no i nie chce przeplacic za cos czego nie wykorzystam Od razu mowie ze interesuje mnie 2x512 MB im mniej wydam tym lepiej Hynix D43 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...