luks__pl Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 ale mi obniżka - ceny modułów 512 na TCCD ani drgnęły !!! :evil: :) Ale drgneły na kości 256. 8) Wprowdziliśmy również całą serię Corsair XMS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ntgale Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 :) Ale drgneły na kości 256. 8) Wprowdziliśmy również całą serię Corsair XMS no właśnie, spadły ceny kości, które kupiłem dzień wcześniej, hehe, spoko, ale poczta w starym roku nie zdążyła... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 :) Ale drgneły na kości 256. 8) Wprowdziliśmy również całą serię Corsair XMS no właśnie, spadły ceny kości, które kupiłem dzień wcześniej, hehe, spoko, ale poczta w starym roku nie zdążyła... :roll: Nie zrobiliśmy tego Ci na złość. Ceny u producenta trochę spadły na te kości więc i my je trochę obniżyliśmy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ntgale Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 luzik :D, z pamiątkami już tak jest i trzeba się przyzwyczaić, zresztą z całą eletroniką (te co mam teraz w ciągu 3-ech miesięcy spadły z 180 do 150 za 256 :() Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MM$[mm] Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 yo all wlasnie przyszly mi geil ultra-x 2x512 kupilem nowki za jedyne 910zl:D mam pytankq czy moglibyscie powiedziec jak wam sie one kreca (mam sprzet jak w podpisie) bo ku*** mac plyta padla 3 dni temu i nici z fsb 260>:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MM$[mm] Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 aha jeszce jedno pytanie a mianowicie o pcb jak rozpoznac ktore mam i czy geily maja te lepsze?;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 To jest temat o :D A-DATA VITESTA, a nie o Geil. Nikt tu ich nie ma więc nikt Ci nie odpowie. :P Trzeba było kupić A-DATA i nie miał byś problemów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MM$[mm] Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 ehh ale namawiasz ;p gdybym nie kupil tanio napewno wzialbym te od ciebie;p ale widzialem ze wczesniej ktos tez ma geil wiec mogl by sie podzielic wynikami bo cos ciezko cokolwiek o nich znalezc od innych uzytkownikow a i ponawiam pytanie jak poznac ktore mam pcb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty2001 Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 "][...] i ponawiam pytanie jak poznac ktore mam pcb? Zycze milej lektury Ram with Samsung TCCD - Listing :wink: (strona 4) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MM$[mm] Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 wielkie thx :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MADRAFi Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 [quote="majkel84 Hynix D43 No ok ale moze bys rozinal swoja mysl ? dlaczego pamiatki na tych kosciach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 [quote="majkel84 Hynix D43 No ok ale moze bys rozinal swoja mysl ? dlaczego pamiatki na tych kosciach ? To jest temat o A-DATA VITESTA, a nie o Geil. Nikt tu ich nie ma więc nikt Ci nie odpowie. Trzeba było kupić A-DATA i nie miał byś problemów madrafi - no i masz odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 Hej Hipo i Yotomeczek... Nie mam zadnego moda.... zrobie L12 jak dojdzie do mnie nowy arctic silver 5 i bede sciagal wiatrak i proca. No a co do pamiatek(a-data pc566) to dzis obadam nowy Bios Merlina i moze cos wiecej wyciagne i pobawie sie ustawieniami asynchronicznymi :) obada sie ile pojdzie :). DAM NAPEWNO WYNIKI :P. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 Hej Hipo i Yotomeczek... Nie mam zadnego moda.... zrobie L12 jak dojdzie do mnie nowy arctic silver 5 i bede sciagal wiatrak i proca. No a co do pamiatek(a-data pc566) to dzis obadam nowy Bios Merlina i moze cos wiecej wyciagne i pobawie sie ustawieniami asynchronicznymi :) obada sie ile pojdzie :). DAM NAPEWNO WYNIKI :P. Pozdrawiam Zapomnij o taktowaniu asynchronicznym na NF7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ntgale Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 no i dostałem dziś A-Data Vitesta 566 2x256 i ... ... może ktoś chętny, w pobliżu Częstochowy dowiozę ... testuję na Epox 8RDA3+pro i mam nerwa - zachowują się tak samo jak Elixir466, czy ja mam walnięty kontroler pamięci, czy jeszcze co innego w płycie siedzi?? pamięci są spoko 2-2-2-11 przy 225 chodzą ale nawet 2-2-2-11 215 nie jest stabilne w Prime, dopiero 2,5-3-3-11 stabilne, natomiast sprawdzałem Memtest86 v.1.30 oraz Goldmemory i mam błędy przy 220 na defaultowych timingach. wsio w dual. to już nie pierwsze pamięci mi się tak zachowują, czy mam walniętą płytę?? może ktoś miał też takie problemy, pomóżcie bo już mam dość komputerów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 Wiesz, na A7N8X też powyżej 220 2-2-2-11 miałem problemy ze stabilnością. Może po prostu tak się zachowują na Epoxie. Zresztą to nie są pamięci do 2-2-2-x... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 Wiesz, na A7N8X też powyżej 220 2-2-2-11 miałem problemy ze stabilnością. Może po prostu tak się zachowują na Epoxie. Zresztą to nie są pamięci do 2-2-2-x... 1203448[/snapback] Może i nie są przewidziane do niskich timingów ale na 2 2 2 x idą przy niskich zegarach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ntgale Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 no niby powinny, ale nie chcą i dlaczego? i czemu na defaultowych timingach są błędy?? wrzuciłem przed chwilą single i 2-2-2-11 220 Prime wywala, co jest?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 Dla tych kości DDR566 defaultowe timingi to 3 4 4 8 przy 283MHz (DDR566) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 pamięci są spoko 2-2-2-11 przy 225 chodzą ale nawet 2-2-2-11 215 nie jest stabilne w Prime, dopiero 2,5-3-3-11 stabilne, natomiast sprawdzałem Memtest86 v.1.30 oraz Goldmemory i mam błędy przy 220 na defaultowych timingach. wsio w dual. to już nie pierwsze pamięci mi się tak zachowują, czy mam walniętą płytę?? może ktoś miał też takie problemy, pomóżcie bo już mam dość komputerów 1203383[/snapback] Hej ho... Ja napisze jeszcze tak co do mojego NF7 i Tych Pamieci Pc566 U mnie juz wykrecilem na nic na max timingach (2-2-2-6) 231 mhz / 2,95v Synchro :] (ps co do asynchro to chcialem sobie obadac jak wysoko pojda :P ) Wiec cos musisz miec z plytka Jakbys mieszkal kolo mnie to chetnie bym ci je obadal. Ja jestem Bardzo bardzo zadowolony... tylko kiedy przyjdzie do mnie ta piiiiiiiii pasta :)... i wkoncu moda walne :). Moze fsb 250 bedzie to wtedy pobawie sie w jaknajlepsze timingi bo teraz mi sie odechcialo :/. 243 nadal nieosiagniete :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ntgale Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 do Zabrza troszkę daleko :-| ale i tak thx, jutro wezmę NF-7 S lub innego Epox'a i sprawdze - już miałem tyle różnych kości i zawsze tekie błędy - podejrzane, a sprawdzałeś memtestem86 lub goldmemory??są błędy?? jak prime?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 Sprawdzalem Goldmemem i Szukalem Pi :P... i nie ma problemow zreszta pracuje teraz na tym i nie mamm zadnych problemow :). Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MADRAFi Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 1201853[/snapback] Zle zrozumiales moj post :) Pytanie brzmialo czy kupowac te A-Data czy dac sobie spokoj, bo nie interesuje mnie max overclocking Jedynie normalna praca(najwyzsza mozliwa przepustowosc pamieci czyli najwyzszy rozsadny fsb) Opisalem tez na jakim sprzecie bede to odpalal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zle zrozumiales moj post :) Pytanie brzmialo czy kupowac te A-Data czy dac sobie spokoj, bo nie interesuje mnie max overclocking Jedynie normalna praca(najwyzsza mozliwa przepustowosc pamieci czyli najwyzszy rozsadny fsb) Opisalem tez na jakim sprzecie bede to odpalal. 1203916[/snapback] :blink: Jedno ma się nijak do drugiego. Piszesz "Jedynie normalna praca", a za chwilę chcesz wyciągnąć jak najwyrzsze FSB. Jak chcesz osiągnać jak najwyrzsze FSB to A-DATA Vietesta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ntgale Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 Sprawdzalem Goldmemem i Szukalem Pi :P... i nie ma problemow zreszta pracuje teraz na tym i nie mamm zadnych problemow :). Pozdrawiam 1203904[/snapback] Jak na tych ustawieniach przeszedł Goldmemory to jestem w szoku. Sprawdze dziś tego Abita. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 Jak na tych ustawieniach przeszedł Goldmemory to jestem w szoku. Sprawdze dziś tego Abita. 1204015[/snapback] Heh no widzisz... ale jednak napiecie 2,9v (rzeczywiscie jakies 2,95)... bo na standardzie to "tylko" 226 szlo :]. Ale w sumie te pamieci pokazuja co potrafia od cl 2,5 bo wtedy to (podobno)... mozna dobic do 283 mhz... nie wiem mi 266 dzialalo :] Zreszta mam 256 Mb kostki a to zawsze cos moze dawac :P... i single narazie :) Narazie czekam na paste robie moda i ogladam jak tam z szyna dojde :). Moze w rankingu zawalcze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 Może i nie są przewidziane do niskich timingów ale na 2 2 2 x idą przy niskich zegarach. 1203558[/snapback] No to jest chyba zrozumiałe i komentować nie trzeba.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ntgale Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 Heh no widzisz... ale jednak napiecie 2,9v (rzeczywiscie jakies 2,95)... bo na standardzie to "tylko" 226 szlo :]. Ale w sumie te pamieci pokazuja co potrafia od cl 2,5 bo wtedy to (podobno)... mozna dobic do 283 mhz... nie wiem mi 266 dzialalo :] Zreszta mam 256 Mb kostki a to zawsze cos moze dawac :P... i single narazie :) Narazie czekam na paste robie moda i ogladam jak tam z szyna dojde :). Moze w rankingu zawalcze :) 1204023[/snapback] poniżej Vdimm 2,9 to miałem restarty w Win, też mam 2x256 i single czy dual to samo 220 2-2-2-11 żaden test nie przeszedł. 2,5-3-3-11 testy oki, ale błędy pamięci. z innej beczki - czy uda mi się cokolwiek sprawdzić (FSB 220-230 z XP-M) na standardowym biosie Abit bez żadnych modów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MADRAFi Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 :blink: Jedno ma się nijak do drugiego. Piszesz "Jedynie normalna praca", a za chwilę chcesz wyciągnąć jak najwyrzsze FSB. Jak chcesz osiągnać jak najwyrzsze FSB to A-DATA Vietesta 1203985[/snapback] To prawda ale widze ze osoby tutaj puszczaja fsb ile sie da Moje podejscie jest takie ze che puscic synchronicznie athlona 2200+ a pozniej amd64 3000+ czyli athlon xp na max 200 fsb o ile pojdzie :D a amd64 to nie wiem standard ma 200 a na ile poscic to nie wiem - generalnie na jakies okragle Mhz by AGP i PCI mialo 66/33 Mhz Rozjasnilem czy zagmatwalem ? :) bardzo chetnie wzialbym te a-data ale w rozsadnej cenie EDIT: nie wiem czy 1GB ram za 1000 zl to jest rozsadna cena :) Z tego co czytalem chyba interesowaly by mnie DDR500 i wyzej ale te 500 chyba nie sa na samsungach TCCD ? :( a moze ceny spadna ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 poniżej Vdimm 2,9 to miałem restarty w Win, też mam 2x256 i single czy dual to samo 220 2-2-2-11 żaden test nie przeszedł. 2,5-3-3-11 testy oki, ale błędy pamięci. z innej beczki - czy uda mi się cokolwiek sprawdzić (FSB 220-230 z XP-M) na standardowym biosie Abit bez żadnych modów? 1204105[/snapback] Nie powiem ci czy na standardowym biosie pociagnie... bo ja w pierwszy dzien zmienilem bios odrazu :P. Teraz jade na jakims calkiem kosmicznym i do pupy jest ... narazie najlepszy jest d27 od merlina ten z 28.12.2004 :] oczywizda cpc on :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...