Skocz do zawartości
sensei

A-data Vitesta 566/600 - Tccd In Action

Rekomendowane odpowiedzi

samsungi tccd nie lubia wyzszych napiec niz 2,8... czasem nawet wola zeby im obnizac...

1269518[/snapback]

Widziałem test na szalonej krewetce (nooo www.madshrimps.com ;)), gdzie obniżenie do 2.65v dało pozytywne rezultaty. :)

Poza tym testujący zrobił to wg rady jednego ze speców z firmy G.Skill, od której dostał pamięci do testów. Jak dla mnie niesamowite, że te kości (abstraciach!ę od firmy) są w stanie na tak niskich napięciach tak wiele osiągnąć.

Edytowane przez MietmaN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

B) O nic się nie martwcie, mamy zapas :-P

1276326[/snapback]

NO NO NO mam nadzieje ze masz zapasy bo wiesz.... 1 sztuka A-Daty Vitesty PC566 256MB moze czekac dla mnie :)... napewno kupie zeby miec duala :). Ale to sie jeszcze odezwe jak nazbieram :):).

PS BArdzo polecam pamieci... Narazie Moduje Mojego NF7... jak wszystko przebiegnie dobrze pokaze wysokie(jak na socket A) FSB na tym cudzie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja sie pobawiłem troche moimi 2x 512 DDR566 :)

Niepowiem - jestem zadowolony :)

Aktualnie w dualu na nienajlepszych timingach 3-4-4-11 śmigają jako DDR640 (fsb 320) co jak najbardziej mnie satysfakcjonuje :) wyniki z everesta podałem w topicu o aidzie :)

1269034[/snapback]

Coś ty się tak uparł na te timingi? Moze przy 320 oczekiwałeś 2,5-3-3-7? :mur: To jest bardzo dobry wynik. Po pierwsze są to kości 512, po drugie DWUSTRONNE. Może za duzo sie naczytałeś.... Radzę zejść na ziemię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja myśle nad zamianą moich hynów na takie właśnie kostki.Mam w związku z tym kilka pytań:

-ktoś pisał o jakiś problemach,które spowodowane były słabym zasilaczem.Czy mój MODECOM 350W PFC uciągnie te kostki i reszte sprzętu w należytym porządku??

-Ich standarowe taktowanie to 283mhz??

-Jakie są standardowe timingi i co ważne command rate??

-Ile średnio wyciągne na nich przy 1T (2T chyba nie opłaca się zarzucać nawet jak pójdą z 30mhz więcej??Ja przynajmniej tak wnioskuję z doświadczenia na hynach.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja myśle nad zamianą moich hynów na takie właśnie kostki.Mam w związku z tym kilka pytań:

-ktoś pisał o jakiś problemach,które spowodowane były słabym zasilaczem.Czy mój MODECOM 350W PFC uciągnie te kostki i reszte sprzętu w należytym porządku??

-Ich standarowe taktowanie to 283mhz??

-Jakie są standardowe timingi i co ważne command rate??

-Ile średnio wyciągne na nich przy 1T (2T chyba nie opłaca się zarzucać nawet jak pójdą z 30mhz więcej??Ja przynajmniej tak wnioskuję z doświadczenia na hynach.)

1276552[/snapback]

:D Co do timingów to według producenta 3 4 4 8 przy 285

Trochę ich już sprzedaliśmy i wypada to tak:

przy 200 śmigają na 2 2 2 5

do 285 często idą na 2,5 3 3 x

od 300 w góre 3 4 4 8

Wszystko to przy 1T

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hueheheh a ja tak sie bawilem ze... spalilem mojego Abita NF7 i teraz moje vitesty poszly do kolegi... a ja smigam na !!!!!!!

LOL... Abicie KT7A(Kt133) - to jeszcze ok plytka le gorzej to ... 32MB Ram PC100 + 64 Mb ram PC100 NAWET NA FSB 101 nie dzialaja LOL !!! Jak mnie rozwalaja :).

Kurcze ale pamieci i tak wezme.. narazie plytka poszla na gwarancji :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D Co do timingów to według producenta  3 4 4 8 przy 285

Trochę ich już sprzedaliśmy i wypada to tak:

przy 200 śmigają na 2 2 2 5

do 285 często idą na 2,5 3 3 x

od 300 w góre 3 4 4 8

Wszystko to przy 1T

1276577[/snapback]

Ale ktore tak smigaja DDR566 czy DDR600??? "Bo jesli nie ma roznicy, to po co przeplacac?" :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość majkel84

A co myslicie o tym:

1301730[/snapback]

czy ciekawe- hmmm, bo ja wiem? Skoro Gskille 4400 mają timingi 2,5-3-3-8 to jako 4800 też powinny chodzić przy 3-4-4-8 Nic specjalnego :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość majkel84

To samo co A-DATA Vitesta. Tylko z tą różnicą, że na A-DATA macie gwarancję 3 lata, a na tamte żadnej.

1302287[/snapback]

Popieram- Adata rulezz

A to wy realizujecie gware na adaty? Czy jednak wiążą się z tym jakieś koszty ?

BTW: wcześnie wstajesz luks :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram- Adata rulezz

A to wy realizujecie gware na adaty? Czy jednak wiążą się z tym jakieś koszty ?

BTW: wcześnie wstajesz luks :lol:

1302764[/snapback]

Gwarancje realizujemy my. Nie wiąże się to z żadnymi kosztami.

:-P Wstaje codziennie o 6.00

Edytowane przez luks__pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To samo co A-DATA Vitesta. Tylko z tą różnicą, że na A-DATA macie gwarancję 3 lata, a na tamte żadnej.

1302287[/snapback]

Luks a pytales sie czy jest gwarancja?

Nie pytales ale nie gniewam sie, bo wiem, ze jestes sympatycznym czlowiekiem.

Akurat tak sie sklada, ze jak ktos poprosi to bedzie mial gwarancje.

Ja daje nawet wiecej poniewaz sprowadzilem pamieci do Polski w 100% legalnie i moge wystawic fakture VAT jak komus na tym zalezy.

W sytuacji jak musialem sam sciagnac ramki to mialem wybor i moglem zamowic sobie co chce a tak bylem ograniczony praktycznie tylko do Vitesty.

Poczatkowo zdecydowalem sie na Vitesty jednak testy pokazaly, ze Epox 9nda3+ ma z nimi jakis problem wiec wybor byl prosty Gskill DDR600 LA.

Jest jeszcze jedna roznica i to chyba najwazniejsza ja mam aukcje nonprofit i cena jest nizsza niz w calej UE :))

Przy okazji wlasnego zakupu chcialem umozliwic naszym Braciom i Siostrom chorym na OC zakup pamieci, ktore oficjalnie sa nieosiagalne a pozadane jak cholera.

Jednak nie chce mi sie byc dobrym wojkiem na dluzszy czas i moja aukcja jest praktycznie jednorazowa czyli na szczescie Luks nie jestesmy dla siebie konkurencja na dlugi czas.

Na koniec mam dwie wiadomosci dobra i zla. Dobra to taka, ze nasz rodzimy Disti prowdzi rozmowy z Gskillem wiec bedzie mozna kupic pamieci gskill np: w Barwkompie lub jakimkolwiek sklepie :) A zla to taka, ze wtedy do ceny z mojej aukcji dolicza 22% podatku VAT he he.

Pozatym jestem prawdopodobnie pierwsza osoba w Polsce testujaca pamieci Gskill serii LA i to jest dla mnie fajne :)

LUks pozdrawiam, zycze sukcesow i doceniam inicjatywe bo dzieki Tobie ludzie moga kupic swietne pamieci A-daty :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Luks a pytales sie czy jest gwarancja?

Nie pytales ale nie gniewam sie, bo wiem, ze jestes sympatycznym czlowiekiem.

Akurat  tak sie sklada, ze jak ktos poprosi to bedzie mial gwarancje.

Ja daje nawet wiecej poniewaz sprowadzilem pamieci do Polski w 100% legalnie i moge wystawic  fakture VAT jak komus na tym zalezy ...

1304020[/snapback]

:-| Sorry ale naprawde nigdzie w aukcji nie zauważyłem ani jednego słowa o gwarancji.

Jeśli to prawda, że pamieci ukażą się w Polsce to dobra wiadomość :) , a była by to bardzo dobra wiadomość jak by się ukazały w Bestcom'ie ponieważ udało mi się wkręcić do ich hurtowni :D , więc ceny ustalił bym niższe niż reszta sklepów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cos temacik umarł czy może się gdzieś przeniósł bo nie zauważyłem?:]

1326693[/snapback]

Temacik żyje, tylko problem z dostępnością pamięci. Nie ma w całej europie :(

Została mi ostatnia sztuka 512MB DDR566.

Narazie zamiast nich mogę zaproponować inne pamięci na SAMSUNG TCCD.

Dołączona grafika

Edytowane przez luks__pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość majkel84

Narazie zamiast nich mogę zaproponować

idą jak woda :lol:

Edytowane przez majkel84

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Narazie zamiast nich mogę zaproponować 1326749[/snapback]

nie ma i nie bedzie czy tylko chwilowe braki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi