Jang Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 a napiecie jakie im zapodałeś?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarlaxe Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 2,8V -> maximum na mojej płycie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 samsungi tccd nie lubia wyzszych napiec niz 2,8... czasem nawet wola zeby im obnizac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 (edytowane) samsungi tccd nie lubia wyzszych napiec niz 2,8... czasem nawet wola zeby im obnizac... 1269518[/snapback] Widziałem test na szalonej krewetce (nooo www.madshrimps.com ;)), gdzie obniżenie do 2.65v dało pozytywne rezultaty. :) Poza tym testujący zrobił to wg rady jednego ze speców z firmy G.Skill, od której dostał pamięci do testów. Jak dla mnie niesamowite, że te kości (abstraciach!ę od firmy) są w stanie na tak niskich napięciach tak wiele osiągnąć. Edytowane 10 Lutego 2005 przez MietmaN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gralmi Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Samsung kończy produkcję pamięci TCCD wiecej informacji tutaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Samsung kończy produkcję pamięci TCCD wiecej informacji 1276305[/snapback] B) O nic się nie martwcie, mamy zapas :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jang Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 a to dobrze,i tak mam zamiar kiedys sprzedac moje kostki 2*256 zeby pozniej kupic 2*512,to albo vitesty kupie albo moze cos ciekawszego wyjdzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 B) O nic się nie martwcie, mamy zapas :-P 1276326[/snapback] NO NO NO mam nadzieje ze masz zapasy bo wiesz.... 1 sztuka A-Daty Vitesty PC566 256MB moze czekac dla mnie :)... napewno kupie zeby miec duala :). Ale to sie jeszcze odezwe jak nazbieram :):). PS BArdzo polecam pamieci... Narazie Moduje Mojego NF7... jak wszystko przebiegnie dobrze pokaze wysokie(jak na socket A) FSB na tym cudzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 No ja sie pobawiłem troche moimi 2x 512 DDR566 :) Niepowiem - jestem zadowolony :) Aktualnie w dualu na nienajlepszych timingach 3-4-4-11 śmigają jako DDR640 (fsb 320) co jak najbardziej mnie satysfakcjonuje :) wyniki z everesta podałem w topicu o aidzie :) 1269034[/snapback] Coś ty się tak uparł na te timingi? Moze przy 320 oczekiwałeś 2,5-3-3-7? :mur: To jest bardzo dobry wynik. Po pierwsze są to kości 512, po drugie DWUSTRONNE. Może za duzo sie naczytałeś.... Radzę zejść na ziemię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Ja myśle nad zamianą moich hynów na takie właśnie kostki.Mam w związku z tym kilka pytań: -ktoś pisał o jakiś problemach,które spowodowane były słabym zasilaczem.Czy mój MODECOM 350W PFC uciągnie te kostki i reszte sprzętu w należytym porządku?? -Ich standarowe taktowanie to 283mhz?? -Jakie są standardowe timingi i co ważne command rate?? -Ile średnio wyciągne na nich przy 1T (2T chyba nie opłaca się zarzucać nawet jak pójdą z 30mhz więcej??Ja przynajmniej tak wnioskuję z doświadczenia na hynach.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Ja myśle nad zamianą moich hynów na takie właśnie kostki.Mam w związku z tym kilka pytań: -ktoś pisał o jakiś problemach,które spowodowane były słabym zasilaczem.Czy mój MODECOM 350W PFC uciągnie te kostki i reszte sprzętu w należytym porządku?? -Ich standarowe taktowanie to 283mhz?? -Jakie są standardowe timingi i co ważne command rate?? -Ile średnio wyciągne na nich przy 1T (2T chyba nie opłaca się zarzucać nawet jak pójdą z 30mhz więcej??Ja przynajmniej tak wnioskuję z doświadczenia na hynach.) 1276552[/snapback] :D Co do timingów to według producenta 3 4 4 8 przy 285 Trochę ich już sprzedaliśmy i wypada to tak: przy 200 śmigają na 2 2 2 5 do 285 często idą na 2,5 3 3 x od 300 w góre 3 4 4 8 Wszystko to przy 1T Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamdul Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 (edytowane) mi teraz smigaja piknie 250 +pat 2,5-3-3-6 a w evereście odczyt 3790 zapis 1299 czas 69,1 na a-datach 600 Edytowane 14 Lutego 2005 przez kamdul Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 Hueheheh a ja tak sie bawilem ze... spalilem mojego Abita NF7 i teraz moje vitesty poszly do kolegi... a ja smigam na !!!!!!! LOL... Abicie KT7A(Kt133) - to jeszcze ok plytka le gorzej to ... 32MB Ram PC100 + 64 Mb ram PC100 NAWET NA FSB 101 nie dzialaja LOL !!! Jak mnie rozwalaja :). Kurcze ale pamieci i tak wezme.. narazie plytka poszla na gwarancji :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boryna Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 :D Co do timingów to według producenta 3 4 4 8 przy 285 Trochę ich już sprzedaliśmy i wypada to tak: przy 200 śmigają na 2 2 2 5 do 285 często idą na 2,5 3 3 x od 300 w góre 3 4 4 8 Wszystko to przy 1T 1276577[/snapback] Ale ktore tak smigaja DDR566 czy DDR600??? "Bo jesli nie ma roznicy, to po co przeplacac?" :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Ale ktore tak smigaja DDR566 czy DDR600??? "Bo jesli nie ma roznicy, to po co przeplacac?" :-P 1293758[/snapback] Generalnie tyczy się to tych i tych ale na 600 zawsze wyciągniesz trochę więcej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disruptor Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 A co myslicie o tym: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=43242732 Ciekawe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 A co myslicie o tym: 1301730[/snapback] czy ciekawe- hmmm, bo ja wiem? Skoro Gskille 4400 mają timingi 2,5-3-3-8 to jako 4800 też powinny chodzić przy 3-4-4-8 Nic specjalnego :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 A co myslicie o tym: 1301730[/snapback] To samo co A-DATA Vitesta. Tylko z tą różnicą, że na A-DATA macie gwarancję 3 lata, a na tamte żadnej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 To samo co A-DATA Vitesta. Tylko z tą różnicą, że na A-DATA macie gwarancję 3 lata, a na tamte żadnej. 1302287[/snapback] Popieram- Adata rulezz A to wy realizujecie gware na adaty? Czy jednak wiążą się z tym jakieś koszty ? BTW: wcześnie wstajesz luks :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 (edytowane) Popieram- Adata rulezz A to wy realizujecie gware na adaty? Czy jednak wiążą się z tym jakieś koszty ? BTW: wcześnie wstajesz luks :lol: 1302764[/snapback] Gwarancje realizujemy my. Nie wiąże się to z żadnymi kosztami. :-P Wstaje codziennie o 6.00 Edytowane 28 Lutego 2005 przez luks__pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubotka Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 He to super Luks bo zamówiłem sobie Vitesty u Pana Ibizzza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 He to super Luks bo zamówiłem sobie Vitesty u Pana Ibizzza :) 1303414[/snapback] Gratuluje wyboru :) :-P Jak by ktoś był ciekawy to trochę nowych Corsair :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwmad Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 To samo co A-DATA Vitesta. Tylko z tą różnicą, że na A-DATA macie gwarancję 3 lata, a na tamte żadnej. 1302287[/snapback] Luks a pytales sie czy jest gwarancja? Nie pytales ale nie gniewam sie, bo wiem, ze jestes sympatycznym czlowiekiem. Akurat tak sie sklada, ze jak ktos poprosi to bedzie mial gwarancje. Ja daje nawet wiecej poniewaz sprowadzilem pamieci do Polski w 100% legalnie i moge wystawic fakture VAT jak komus na tym zalezy. W sytuacji jak musialem sam sciagnac ramki to mialem wybor i moglem zamowic sobie co chce a tak bylem ograniczony praktycznie tylko do Vitesty. Poczatkowo zdecydowalem sie na Vitesty jednak testy pokazaly, ze Epox 9nda3+ ma z nimi jakis problem wiec wybor byl prosty Gskill DDR600 LA. Jest jeszcze jedna roznica i to chyba najwazniejsza ja mam aukcje nonprofit i cena jest nizsza niz w calej UE :)) Przy okazji wlasnego zakupu chcialem umozliwic naszym Braciom i Siostrom chorym na OC zakup pamieci, ktore oficjalnie sa nieosiagalne a pozadane jak cholera. Jednak nie chce mi sie byc dobrym wojkiem na dluzszy czas i moja aukcja jest praktycznie jednorazowa czyli na szczescie Luks nie jestesmy dla siebie konkurencja na dlugi czas. Na koniec mam dwie wiadomosci dobra i zla. Dobra to taka, ze nasz rodzimy Disti prowdzi rozmowy z Gskillem wiec bedzie mozna kupic pamieci gskill np: w Barwkompie lub jakimkolwiek sklepie :) A zla to taka, ze wtedy do ceny z mojej aukcji dolicza 22% podatku VAT he he. Pozatym jestem prawdopodobnie pierwsza osoba w Polsce testujaca pamieci Gskill serii LA i to jest dla mnie fajne :) LUks pozdrawiam, zycze sukcesow i doceniam inicjatywe bo dzieki Tobie ludzie moga kupic swietne pamieci A-daty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Luks a pytales sie czy jest gwarancja? Nie pytales ale nie gniewam sie, bo wiem, ze jestes sympatycznym czlowiekiem. Akurat tak sie sklada, ze jak ktos poprosi to bedzie mial gwarancje. Ja daje nawet wiecej poniewaz sprowadzilem pamieci do Polski w 100% legalnie i moge wystawic fakture VAT jak komus na tym zalezy ... 1304020[/snapback] :-| Sorry ale naprawde nigdzie w aukcji nie zauważyłem ani jednego słowa o gwarancji. Jeśli to prawda, że pamieci ukażą się w Polsce to dobra wiadomość :) , a była by to bardzo dobra wiadomość jak by się ukazały w Bestcom'ie ponieważ udało mi się wkręcić do ich hurtowni :D , więc ceny ustalił bym niższe niż reszta sklepów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziq Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 cos temacik umarl czy moze sie gdzies przeniosl bo nie przywazylem?:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 (edytowane) cos temacik umarł czy może się gdzieś przeniósł bo nie zauważyłem?:] 1326693[/snapback] Temacik żyje, tylko problem z dostępnością pamięci. Nie ma w całej europie :( Została mi ostatnia sztuka 512MB DDR566. Narazie zamiast nich mogę zaproponować inne pamięci na SAMSUNG TCCD. Edytowane 13 Marca 2005 przez luks__pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 (edytowane) Temacik żyje, tylko problem z dostępnością pamięci. Nie ma w całej europie :( Została mi ostatnia sztuka 512MB DDR566. Narazie zamiast nich mogę zaproponować idą jak woda :lol: Edytowane 14 Marca 2005 przez majkel84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziq Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Temacik żyje, tylko problem z dostępnością pamięci. Nie ma w całej europie :( Została mi ostatnia sztuka 512MB DDR566. Narazie zamiast nich mogę zaproponować 1326749[/snapback] nie ma i nie bedzie czy tylko chwilowe braki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 nie ma i nie bedzie czy tylko chwilowe braki? 1327595[/snapback] Są kości 256MB co jest/będzie z 512MB nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 Są kości 256MB co jest/będzie z 512MB nie wiem. 1327793[/snapback] To dobrze ze 256Mb Bedzie... :) Bo wiesz ja zacieram raczki na drugie :). Ale kasy nadal brak :/. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...