Skocz do zawartości
sensei

A-data Vitesta 566/600 - Tccd In Action

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie >

NF7 + 2x512 Tccd ? W sumie to bede mial zapas na przyszlosc , natomiast jak to sie bedzie na NF7 sprawowac ? Chce miec prz 230mhz cl2 najlepiej 2-2-2 (lol)

Widze , ze juz vitest nie ma :/ To co poza G-skill od wampira w cenie do 1000zl polecacie ?

1340588[/snapback]

To jeszcze zależy czy chcesz modować płyte (vdimm) czy chcesz zachować gwarancje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

No to wybraliśmy :D

Twinx1024-4400C25 - 2*512MB DDR566 CL2,5 4 4 8

Gwarancja: dożywotnia

Gwarancja na taktowanie i timingi :D

Cena: 1120zł :D

1343139[/snapback]

...luks__pl dlaczego jeszcze nie zabraliście się za G.Skill'e? W Niemczech można spokojnie je dostać, a i ze sprowadzeniem ich ludzie nie mają problemów. Za swoje zapłaciłem na Allegro 1100 zł. Gwarantowane 600 przy 2,5 4 4 8 1T i nie trzeba :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...luks__pl dlaczego jeszcze nie zabraliście się za G.Skill'e? W Niemczech można spokojnie je dostać, a i ze sprowadzeniem ich ludzie nie mają problemów. Za swoje zapłaciłem na Allegro 1100 zł. Gwarantowane 600 przy 2,5 4 4 8 1T i nie trzeba  :mur:

1343471[/snapback]

Ponieważ na te Corsair jest dożywotnia gwara i nie ma problemu z jej realizacją.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy napięciach nie grzebałem nic, bo nie było takiej potrzeby - więc tu jest standard. Tak samo jak i reszta timingów jest na auto w BIOS'e. Memtesta (jeden przebieg) bezbłędnie robią jeszcze przy 283, a przy 285 zaczynają się błędy ale dopiero przy 5 czy 6 teście. Powyżej tego nie testowalem jeszcze dokładnie, bo nie mialem czasu.

EDIT >>> Nie no oczywiście że te 2,5-3-3-6 to nie na AUTO jest. Te są ustawione - reszta auto :)

Edytowane przez RoZy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, Memtesta to moje 566 przechodzą i na 289. Ale co z tego jak Prime i SuperPi wcześniej czy póxniej wywalają. Memtesta to mozna dla wstępu zapodać, ale opieranie na nim stabilności to lekki bezsens.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OT : to nie jest tak, że jak SupePI 16M albo 32M przejdzie, to na pewno mamy 3D stabilny system. U mnie akurat do FSB230 wszystko jest stabilne jak skała (w 100%, więc jak na Epoxa i 2x512MB w dualu to wg mnie dobrze! :)), ale już 1MHz wyżej i są czasem krzaki z 3D. Tymczasem SuperPi sobie liczy aż do FSB240 z palcem w rzyci. Podsumowując : u każdego bywa inaczej i należy chwytać się wszystkiego, co tylko obciąża system, żeby sprawdzić stabilność (marki-smarki, SuperPI, Prime95, jakiś reendering zapodać itd.).

Aha, Memtest86 ssie na pewno, ale Memtest86+ u mnie szybciej wykrywa błędy od Gold Memory i Prime95 Blend.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozna tez sprawdzic zapuszczajac np kompresje jakiegos filmiku :wink: Wlasnie w tej chwili testuje zgrywanie z tunera na dvd (plus do tego jeszcze mala obrobka :) ) i jak na razie tak juz sobie 6 godzinke lece zmieniajac tylko kasetki :D

Albo zasiasc do jakiegos giercowania na pare ladnych godzin :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ko jako ze jestem juz na ukonczeniu wszelkich testow na moim Abicie Nf7 z NForce 2 to.. opisze to tutaj poniewaz... wielu uzytkownikow chcialo wiedziec jak chodza vitesty z N Force'm.

No to tak mam 256 MB A-Data Viteste PC566

Timingi CL2-2-2-5 T1 - Kreca sie az do 226Mhz napiecie (2,9 Abit) real 2,95v

CL2,5-3-3-11 T1 - Max to 242Mhz napiecie dlaje 2,95v

CL3-3-3-11 T1 - narazie max wykrecilem stabilnie 265,6Mhz (ale to pomalu max mojej plyty)... ile pojdzie u was... hmmm kto to wie...

Do tego zaobserwowalem ze na NForce Gorsze Timingi trzeba dawac u kolegi CL2,5-3-3-11 (Athlon 64) dzialaly spokojnie na 285Mhz.

Oto Linki 3DMark 2001 Se

Super Pi 16Mb

Si Soft Sandra Memory Benchmark No tutaj Timingi vitest daja o sobie znac ale i tak jest Nawet nawet jak na singla :).

No i w sumie tyle... w sumie polecam te pamieci bo w sumie cl2,5-3-3-11 przy 242 Mhz to dobry wynik... a do platformy 754/939 to polecam bardzo bardzo mocno swietne sa :). NO to Tyle :).

Ps przyjme kosc 256Mb Vitest do testow w dualu na Abicie NF7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie:

PQI

ostatecznie toto:

G.skill

ale nie ma pojedynczych 512mb.

Które lepsze i czy w ogole opłaca się to brać...

Obie powinny byc na Samsungach TCCD.

85$ = 255zl, czyli możnaby rzec ze cena normalna.

Edytowane przez Grosheck

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyczytałem ostatnio, że A-Data Vitesta DDR600 256MB na platformie A64 nie chce pracować sama - potrzebuje bratniej duszy :D prawda to czy nie? :)

1381831[/snapback]

Hmmmm Pc 566 (to samo co pc600) 256Mb dziala spokojnie ale na s754 sprawdzane - Abit KV8-PRO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

malo konkurencyjne w stosunku do luks__pl

566zl za 512/600 dla klienta koncowego w sklepie w bielsku...

1383983[/snapback]

HA B)

U mnie 530zł :D

Acha, oprócz ddr600 powróciły tańsze ddr566. Jak tylko pojawią się fizyczniu to od razu powrócą z niższą ceną:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam jedno pytanko. na forum xs.org znalazlem jakies info ze samsungi tccd nie za bardzo lubia sie z abitem pod p4 (np. ic7-g), co objawia sie cienkim oc tych kosci. chce kupic 2x512/600, ale widzac po podpisie luks__pl nie mam sie czego obawiac... koles z xs.org fantazjowal?

druga sprawa ddr600 i ddr566 wypadaja podobnie w oc, ale moze ddr600 sa selekcjonowane z lepszych 566?

linki:

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=59283

http://www.xtremesystems.org/forums/showth...highlight=ic7-g

Edytowane przez Barty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HA  B)

U mnie 530zł  :D

Acha, oprócz ddr600 powróciły tańsze ddr566. Jak tylko pojawią się fizyczniu to od razu powrócą z niższą ceną:)

1384519[/snapback]

Tak się zastanawiam, po co brać Vitesty, skoro można mieć HyperX ULK2 2 x 512 z TCCD za 500-550 zł? :P (trzeba wiedzieć, gdzie szukać :D)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi