KyCoL Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 No wlasnie, kumplowi padl celek 1.2 i wyslal na gwarancje, po 2 tyg przyszedl z powrotem, ale za to jaki !! Na pierwszy rzut oka wyglada normalnie, z tym ze jest z jakiejs innej serii(jutro zobacze dokladniej) i co dziwne jest zasilany defaultowo 1.5(?)V. No wiec bez ogrodek zabralismy sie za podkrecanie nowego goscia i jakie bylo nasze zdziwienie gdy z marszu poszedl na 1.6 przy vcore 1.6, stabilny jak skala (3h gry w cs). Jedziemy dalej skoro tak latwo poszlo - 1.7 bez problemow przy vcore 1.7 8O (niestety raz po raz windows przy wgrywaniu pulpitu zwiesza). Wyzej nie probowalem bo pamieci mam kiczne :(, mysle ze to raczej ich wina gdyz temperatura jest w normie przy 1.7G (43C w biosie). Wszystko to na boxowym wentylatorku!! Jesli by go schlodzic WC do temp ok 30C i zrobic vmod'a to teoretycznie 1.8 jest mozliwe!! Ktorko mowiac, pozbadzcie sie swoich starych SL5Y5 (zapalarka, paralizator, whatever) bo wyglada na to ze intel zafundowal nam niezla gratke na koniec zywota tego celka :D Pozdro! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 Z checia sie za takiego zamienie. Z takiego celka to pogromca athlonow :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KyCoL Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 Sprawa jest nadzwyczaj prosta Kaeres ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 Z checia sie za takiego zamienie. Z takiego celka to pogromca athlonow :)Hmmmm.. Pobudka. Raczej tylko Duronow. Celeron ma zerowe szanse z Athlonem - nie ta klasa. Moze P4.. :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 Kaeres jak zwykle wierzy w nadprzyrodzone moce celków. Może i pogromi ten Celek Athlona 850 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 Gr00bY Mazur"]Kaeres jak zwykle wierzy w nadprzyrodzone moce celków. Może i pogromi ten Celek Athlona 850 8) Witaj Nie zrozum nie zle - nic nie mialem "w podtekscie" piszac. Zaraz bede "zdawal" bardzo podobny zestaw na P4 jak Twoj. Nawet spodobal mi sie.. Ale takie opinie, jak ta Kolegi rodza fanatyzm. Dlatego tez pozwolilem sobie Go troszke "ostudzic".. -- Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 Sprawa jest nadzwyczaj prosta Kaeres ;)Tak dla złodzieji sprawa jest prosta... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 Gr00bY Mazur"]Kaeres jak zwykle wierzy w nadprzyrodzone moce celków. Może i pogromi ten Celek Athlona 850 8) No, Celerony sa FAJNEEEEE :D:D:D Zaryzykuje stwierdzenie, ze w pewnym sensie cooltowe :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 Z checia sie za takiego zamienie. Z takiego celka to pogromca athlonow :)Bullshit!!!!!!!! Kurna widac, ze sie na sprzecie nie zna! Jak pokonuje Athlona tzn, ze pokonuje tez P4 :P :P :P :lol: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackkpl Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 kto sie nie zna na sprzecie ten sie nie zna. Jesli ktos poszukalby testow porownawczych to celek z 256 kb cache spokojnie w aplikacjach typowo obliczeniowych athlona i p4 pokonuje. Jedyna wada celka jest to iz ma obsluge tylko sdr-ow i to go chamuje. Ale tam gdzie przepustowosc pamieci sie az tak nie liczy to celek 1.7 ghz jest na 200% szybszy od athlona 1.7 ghz (nie 1700+) a p4 to dopiero 2.2 ghz moze cos z nim pokonkurowac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 kto sie nie zna na sprzecie ten sie nie zna. Jesli ktos poszukalby testow porownawczych to celek z 256 kb cache spokojnie w aplikacjach typowo obliczeniowych athlona i p4 pokonuje. Jedyna wada celka jest to iz ma obsluge tylko sdr-ow i to go chamuje. Ale tam gdzie przepustowosc pamieci sie az tak nie liczy to celek 1.7 ghz jest na 200% szybszy od athlona 1.7 ghz (nie 1700+) a p4 to dopiero 2.2 ghz moze cos z nim pokonkurowacZ przjemnoscia zrobie porownanie moje Athlona z celkiem. Daj tylko aplikacje jaka chcesz wykorzystac do testu. A jak Celek 1,2GHz@1,5 wygra z moim Athlonem 1600+@1700+ w jakims tescie to jestem lamerem i wogole cieciem!! PS: Tak sie sklada, ze Athlon tez ma 256kb pamieci wiec to nie jest argument, radzilbym postudiowac specyfikacje przed napisaniem glupot. Dlatego twoja wypowiedz tylko podsumuje MMMMMEEEEEEGGGGAAAA :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam78 Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 Z checia sie za takiego zamienie. Z takiego celka to pogromca athlonow :)Bullshit!!!!!!!! Kurna widac, ze sie na sprzecie nie zna! Jak pokonuje Athlona tzn, ze pokonuje tez P4 :P :P :P :lol: .Oj pokona P4 pokona. Szkoda że Intel nie robi Tualatina na 0.9 mikrona zamiast tego szmelcu na jądrze Willamette :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam78 Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 Z checia sie za takiego zamienie. Z takiego celka to pogromca athlonow :)Hmmmm.. Pobudka. Raczej tylko Duronow. Celeron ma zerowe szanse z Athlonem - nie ta klasa. Moze P4.. :?:Myślę, że jakby zestawic tego celerona1,7 (Tualatina) z P4 1.8 i Athlonem 1700+ to by wygrał ten Celeron. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 kto sie nie zna na sprzecie ten sie nie zna. Jesli ktos poszukalby testow porownawczych to celek z 256 kb cache spokojnie w aplikacjach typowo obliczeniowych athlona i p4 pokonuje. Jedyna wada celka jest to iz ma obsluge tylko sdr-ow i to go chamuje. Ale tam gdzie przepustowosc pamieci sie az tak nie liczy to celek 1.7 ghz jest na 200% szybszy od athlona 1.7 ghz (nie 1700+) a p4 to dopiero 2.2 ghz moze cos z nim pokonkurowacZ przjemnoscia zrobie porownanie moje Athlona z celkiem. Daj tylko aplikacje jaka chcesz wykorzystac do testu. A jak Celek 1,2GHz@1,5 wygra z moim Athlonem 1600+@1700+ w jakims tescie to jestem lamerem i wogole cieciem!! PS: Tak sie sklada, ze Athlon tez ma 256kb pamieci wiec to nie jest argument, radzilbym postudiowac specyfikacje przed napisaniem glupot. Dlatego twoja wypowiedz tylko podsumuje MMMMMEEEEEEGGGGAAAA :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Nie ma problemu. Sisoft sandra 2002. Mogestanac w szranki z Twoim athlonem 1700+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 Z checia sie za takiego zamienie. Z takiego celka to pogromca athlonow :)Hmmmm.. Pobudka. Raczej tylko Duronow. Celeron ma zerowe szanse z Athlonem - nie ta klasa. Moze P4.. :?:Myślę, że jakby zestawic tego celerona1,7 (Tualatina) z P4 1.8 i Athlonem 1700+ to by wygrał ten Celeron.MOŻE minimalnie pokona, celek P4 w co watpie, ale napewno nie pokona Celek 1,7GHz Athlon 1,7GHz tak bylo napisane wyzej!!!! Choc Athlon 1700+ napewno duzo nie odstawal by od celka 1700. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 dajcie mi takiego celka a wam powiem jaka w nim moc drzemie :mrgreen: bedziemy mogli porownac athlonaxp 1800 z p4 1.8ghz i takim celkiem :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 Celek nie ma obslugi DDR???!! Pierwsze slysze.. To niby w plyty z obsluga DDR celka sie nie wcisnie?? Hmm?? Zacofany jestem czy Ty jackkpl gadasz bzdury?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 Celeron to już przeszłość .Ten procesor jest hamowany przez niską przepustowość szyny zaledwie 1gb/s i do tego wolny komprocesor czyni ten procek wyjątkowno wolny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 Celek nie ma obslugi DDR???!! Pierwsze slysze.. To niby w plyty z obsluga DDR celka sie nie wcisnie?? Hmm?? Zacofany jestem czy Ty jackkpl gadasz bzdury?? Hehe, ale bedzie to wolniej chodzilo niz na sdramach (oczywiscie mowa o tulipanie). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 kto sie nie zna na sprzecie ten sie nie zna. Jesli ktos poszukalby testow porownawczych to celek z 256 kb cache spokojnie w aplikacjach typowo obliczeniowych athlona i p4 pokonuje. Jedyna wada celka jest to iz ma obsluge tylko sdr-ow i to go chamuje. Ale tam gdzie przepustowosc pamieci sie az tak nie liczy to celek 1.7 ghz jest na 200% szybszy od athlona 1.7 ghz (nie 1700+) a p4 to dopiero 2.2 ghz moze cos z nim pokonkurowacZ przjemnoscia zrobie porownanie moje Athlona z celkiem. Daj tylko aplikacje jaka chcesz wykorzystac do testu. A jak Celek 1,2GHz@1,5 wygra z moim Athlonem 1600+@1700+ w jakims tescie to jestem lamerem i wogole cieciem!! PS: Tak sie sklada, ze Athlon tez ma 256kb pamieci wiec to nie jest argument, radzilbym postudiowac specyfikacje przed napisaniem glupot. Dlatego twoja wypowiedz tylko podsumuje MMMMMEEEEEEGGGGAAAA :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Nie ma problemu. Sisoft sandra 2002. Mogestanac w szranki z Twoim athlonem 1700+ Prosze bardzo wyniki XP1700+: Cpu Benchamrk: Dhrystone ALU 4200MIPS Whetstone FPU 2090MFLOPS CPU MultiMedia Benchmark: Integer 8232 it/s Floating Point 9120 it/s Memory Bandwich Benchmark: Ram INT: 2185MB/s Ram Float: 2045MB/s Float iSSE Cache/Memory Results Breakdown 2kB Blocks : 11979MB/s 4kB Blocks : 12795MB/s 8kB Blocks : 13143MB/s 16kB Blocks : 11219MB/s 32kB Blocks : 9319MB/s 64kB Blocks : 8686MB/s 128kB Blocks : 5695MB/s 256kB Blocks : 4667MB/s 512kB Blocks : 1076MB/s 1MB Blocks : 939MB/s 4MB Blocks : 911MB/s 16MB Blocks : 938MB/s 64MB Blocks : 905MB/s Data Item Size : 16-bytes / 128-bits Buffering Used : No Offset Displacement Used : Yes Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 Powtarzam jeszcze raz (nic nie dala moja proba uciszenia glupich wojen). Warte w handlu grosze Celerony moga konkurowac wydajnoscia TYLKO z wartymi tyle samo Duronami. Z Athlonem, ani P4 nie maja, poza grami - ZADNYCH SZANS. Po co dymic? Nie lepiej kupic pelnowartosciowy procesor, a nie poprodukcyny odpad - bo tylko tym w istocie jest kazdy Celeron-Duron.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 To jak z tym DDR i celkiem?? Czy celeron NIE obsluguje pamieci DDR??! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam78 Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 MOŻE minimalnie pokona, celek P4 w co watpie, ale napewno nie pokona Celek 1,7GHz Athlon 1,7GHz tak bylo napisane wyzej!!!! Choc Athlon 1700+ napewno duzo nie odstawal by od celka 1700.Było napisane "Athlonem 1700+" Dla Athlona 1700+ @1700MHz to proponuję PIII (T) 1.4@1,7. A P4 1,7-1,8MHz to Celek Tualatin 1,7MHz dosłownie rozstrzela. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam78 Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 Z resztom co jo godom, co jo godom, przeca ja podkrędam raczej 1,7---> 1,2 (cisza, małe zużycie prądu) a nie 1.2-->1,7 (hałas, koszta) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 Prosze bardzo wyniki XP1700+: Cpu Benchamrk: Dhrystone ALU 4200MIPS Whetstone FPU 2090MFLOPS CPU MultiMedia Benchmark: Integer 8232 it/s Floating Point 9120 it/s Memory Bandwich Benchmark: Ram INT: 2185MB/s Ram Float: 2045MB/s Float iSSE Cache/Memory Results Breakdown 2kB Blocks : 11979MB/s 4kB Blocks : 12795MB/s 8kB Blocks : 13143MB/s 16kB Blocks : 11219MB/s 32kB Blocks : 9319MB/s 64kB Blocks : 8686MB/s 128kB Blocks : 5695MB/s 256kB Blocks : 4667MB/s 512kB Blocks : 1076MB/s 1MB Blocks : 939MB/s 4MB Blocks : 911MB/s 16MB Blocks : 938MB/s 64MB Blocks : 905MB/s Data Item Size : 16-bytes / 128-bits Buffering Used : No Offset Displacement Used : Yes Nie robilem zadnych szczegolowych testow pamieci takich jak Ty. Wiadomo, ze w tescie pamieci sdr maja max przepustowosc 1GB/s. U mnie wychodzi okolo 960-980. Natomiast: Sisoft sandra: CPU DHRYSTONE - 4260 WHETSTONE - 2070 MULTI INTEGER - 8406 FLOATING - 10435 Jednak z celeronem nie wygra rowno taktowany athlon w tescie sisoft sandra :) Jeszcze na dyskusjach to udowadnialem. Jezeli chcialbys zobaczyc celerona 1.0 @ 1.5 to Ci to zalatwie. Wyniki sa jeszcze lepsze (FSB 150). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 Było napisane "Athlonem 1700+" Dla Athlona 1700+ @1700MHz to proponuję PIII (T) 1.4@1,7. A P4 1,7-1,8MHz to Celek Tualatin 1,7MHz dosłownie rozstrzela. I po co tu kupowac takie drogie procesory, Panowie? Gdyby ci wszyscy laicy sie znali, kupiliby w zamian, wydobytego ze smieci "rozstrzelanego celka".. :-) PS. A ja, gdybym byl moderatorem - zdjalbym ten nonsensowny topic.. :-( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 MOŻE minimalnie pokona, celek P4 w co watpie, ale napewno nie pokona Celek 1,7GHz Athlon 1,7GHz tak bylo napisane wyzej!!!! Choc Athlon 1700+ napewno duzo nie odstawal by od celka 1700. Było napisane "Athlonem 1700+" Dla Athlona 1700+ @1700MHz to proponuję PIII (T) 1.4@1,7. A P4 1,7-1,8MHz to Celek Tualatin 1,7MHz dosłownie rozstrzela. Jak mi sie poszczesci to znajde gdzies recke tego PIII tualatin 1,26 Ghz(FSB133). Jechal wszystkie wyzej taktowane P4 0,13u. Oczywiscie byl podkrecony ale nie pamietam do ilu. A juz nie mowie o 1,4 Ghz :) Niestety cena tego cacka oscylowala w granicach 1200 pln, a teraz juz sie nie da tego kupic :( - nie wiem dlaczego ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam78 Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 Było napisane "Athlonem 1700+" Dla Athlona 1700+ @1700MHz to proponuję PIII (T) 1.4@1,7. A P4 1,7-1,8MHz to Celek Tualatin 1,7MHz dosłownie rozstrzela. I po co tu kupowac takie drogie procesoery, Panowie? Gdyby ci wszyscy laicy sie znali, kupiliby w zamian "rozstrzelanego celka".. :-) PS. A ja, gdybym byl moderatorem - zdjalbym ten nonsensowny topic.. :-( A popatrz na mój, konfig co tam jest? PIII1.4@1,7? Ten procek (PIII 1.4) jest do małych serverów a nie do wyników w 3DMarku. Teraz to bym kupił Antka 1700+ na Asusie na VIA kt-266 bo całośc by mnie kosztowała 650zł. A do servera PIII 1.255 (bo ma 512 kB L2) ale może się mylę, bo jestem laikiem. Zdedyduj sie na jakis konkretny poglad. Najpierw piszesz że Durony/Celerony nie mają sensu a teraz: "...po co tu kupowac takie drogie procesoery..." P.S.Poza tym to forum o podkręcaniu, wiec nie widzę niec bezsensownego w opisie celka 1.2@1,7 IMHO fajny żadki egzemplarz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 Jak mi sie poszczesci to znajde gdzies recke tego PIII tualatin 1,26 Ghz(FSB133). Jechal wszystkie wyzej taktowane P4 0,13u. Oczywiscie byl podkrecony ale nie pamietam do ilu. A juz nie mowie o 1,4 Ghz :) Niestety cena tego cacka oscylowala w granicach 1200 pln, a teraz juz sie nie da tego kupic :( - nie wiem dlaczego ? http://www.benchmark.pl/artykuly/testy/PII...eleron1300.html Ten procesor niema szans z xp 1700+ a co dopiero z p4 . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 Jak mi sie poszczesci to znajde gdzies recke tego PIII tualatin 1,26 Ghz(FSB133). Jechal wszystkie wyzej taktowane P4 0,13u. Oczywiscie byl podkrecony ale nie pamietam do ilu. A juz nie mowie o 1,4 Ghz :) Niestety cena tego cacka oscylowala w granicach 1200 pln, a teraz juz sie nie da tego kupic :( - nie wiem dlaczego ? ttp://www.benchmark.pl/artykuly/testy/PIII1260_Celeron1300/PIII1260_Celeron1300.html Ten procesor niema szans z xp 1700+ a co dopiero z p4 . Nie dziala :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...