Dj nEo Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Posiadam notebook'a Actina Viper (płyta główna w naprawie więc aby sie nie nudzić to używam go teraz). Notebook ten ma karte graficzną Intela na płycie głównej (model: 82845) i mam problem z doborem pamięci dla karty. Wstawiłem 512 MB (2 Kości) DDR 400 widzi owe pamięci ale zabiera sobie 8mb dla karty graficznej czyli jest 504MB (tak wykrywa przy włączeniu komputera). i teraz moja sprawa chodzi o to, że grafika ta ma system dmvt czyli sama sobie dobiera pamięć dla karty z ramu, a ja chciałbym sam sobie to ustawić i dać to na maxa czyli na 64MB. niestety w setupie nie ma takiej opcji, szukałem na googlach ale nic nie znalazłem :/ czy ktoś wie jak można dać max tej karcie ? ściągnałem i zainstalowałem również: najnowsze stery do grafiki, czipsetu itd. nic nie ma, żadnej opcji, w informacjach w sterownikach mam takie coś, że minimalna pamięć grafiki jest 8mb a maxymalna 64mb, a pod spodem, że obecnie grafika ma 12mb :/ dziękuje serdecznie za wszelką pomoc. pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 6 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2004 w sterownikach wlasciwosci ekranu moze byc opcja zmiany u mnie na tridencie mam od 2-16mb w sterownikach ..regulacje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Broda Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 Powinno byc w biosie... Spodkalem sie z przyznawaniem Vramu z Ramu na ECSie..i opcja byla ( 2 do 64) w biosie. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 Jedyna mozliwosc, przy tym chipscie Intela to automatyczny dobor, niestety. Kolega mial podobna Actine i takze nie mial takiej opcji w biosie. Mozesz sprobowac zassac najnowszy biosik do tego laptopa ze strony Actiny i uaktualnic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...