waldus Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Witam planuje kupić Procesor INTEL PENTIUM 4E 3,0 GHz /800/1M ale nie wiem jaka kupić do niego płyte główna.... zalezy mi zeby dobrze wspolpracowal procesor z płyta. Może mozecie mi cos konkretnego poradzic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 LGA775 czy s754? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krum Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 ABIT IS7-E nic dodać nic ująć :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
James Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Witam! Ja osobiście polecam Ci, Abit IC7-G cena ok. 640zł, ABit IC7-MAX3 cena ok. 800zł, Abit IS7 cena ok. 420zł i Abit IS7-E cena ok. 370zł. Do wyboru do koloru :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldus Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 LGA775 czy s754? nie mam pojecia co to jest :D A co sądzicie o płycie Gigabyte'a GA-8PENXP ??? Bo mnie sie spodobala nawet ;d Ale widze ze jestescie za Płytkami z Abita :D a mnie sie spodobala włąsnie Gigabyte'a bo jest przystosowana do wspolpracy z tym prockiem, ale ja sie za bardzo nie znam wiec polegam na Was :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krum Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Mam Gigabyte'a... Bo też mi się spodobał... Bierz Abita :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
James Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Dobrze kolega "Krum" Ci mówi :) bierz Abita! :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldus Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Mam Gigabyte'a... Bo też mi się spodobał... Bierz Abita :wink: Masz Gigabyte'a i co w nim jest nie tak ?? :) Bo ja slyszalem ze to najlepsze plytki teraz na rynku, a co sie stalo ze Ci sie Twoj Gigabyte nie podoba ??:D A co są dzicie o Asusach ?? bo podobno sa rowniez dobre. Kolega mi mowil ze jak skladal kompa to na gigaby'cie musial aktualizowac bios bo byly problemy z ustawieniami a z Asusem juz nie bylo zadnych problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobelik Opublikowano 6 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2004 Heja :) noga jestem w tych intelowskich plytach... (bo jestem fanem amd) ale znajomy chce zeby mu doradzic jakas plyte pod p4 3.0 na tej nowej podstawce mysle o abicie ale nie wiem ktory spelni moje wymagania... znaczy zeby obslugiwal zwykle ddr400 i mial agp i nowa podstawke i byl niezly :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 6 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2004 jesli pod S478 to Abit IC7...bardzo fajna plytka, cena jeszcze dosc ludzka,a jak pod S775 to Abit AS8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 6 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2004 Ja mam pytanie co do AS8 (do osób, które posiadają/posiadały). Jak wygląda sprawa napięcia VTT względem Vdimm powyżej 2.8V? - w Abitach IC7 powyżej 2.8V - VTT nie wynosi 1/2 Vdimm... Teraz kwestia steppingu E0 - czytałem, że E0 ma zmniejszoną emisję cieplną i, że w przyszłym miesiącu ma wyjść wersja z odblokowanym EM64T - ktoś może potwierdzić te informacje? i cytat: "E0's have only in ES form atm, but afaik they'll go into retail next month. all socket 775 cpus with J after processor number are E0's but they aren't all em64t versions. but product code tells u if u have 64bit or not - for example, 3.6 execute-disable-bit version has product code of BX80546PG3600EJ while em64t version has prod code BX80547PG3600ET. but for socket 478 - u have to see S-code to make sure if it's e0. if u want to be sure - buy an mobile pentium 4 548 (3.33ghz). it's guaranteed e0 and has software adjustable multis (14-25x) and voltage. though no one is yet sure how to change 'em.. maybe x86-secret.org guys know because they used "msr" to change mult/voltage with dothan.." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 6 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2004 co do AS8...niestety nic sie nie zmienilo od czasu IC7,wiec VTT moda i tak trzeba majstrowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 6 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2004 co do AS8...niestety nic sie nie zmienilo od czasu IC7,wiec VTT moda i tak trzeba majstrowac :( Mam okazje przesiąść się na AS8 + P4 3.0E stepping E0 i rozważam sens takiej decyzji... Vmody na IC7 i tak miałem zamiar robić i jeżeli się nie przesiąde na LGA to w najbliższym czasie je wykonam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 6 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2004 IMHO raczej bezsensu,chyba ze nic nie doplacasz :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldus Opublikowano 6 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2004 ... juz zdecydowalem sie na Abita tylko teraz pozostal mi problem jaki chipset wybrac ???? Który byście mi polecli ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 6 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2004 IMHO raczej bezsensu,chyba ze nic nie doplacasz :] Prawie nic... Jedyny "+" takiej przesiadki jest Vdimm do 3.2V i "Overclocking Strips" (:lol: ) Minus jest taki, ze bede musial kupic przejsciowke do TR XP120 pod gniazdo LGA i z tego co wyczytałem (z recki Lancera) to powyzej FSB 220 trzeba wyłączyć PAT :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 6 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2004 ale i tak te Vdimm do 3.2V mozna sobie o kant doopy rozbic bez VTT mod'a,wiec naprawde niewidze sensu takiej wymiany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldus Opublikowano 6 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2004 ... juz zdecydowalem sie na Abita tylko teraz pozostal mi problem jaki chipset wybrac ???? Który byście mi polecli ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 6 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2004 i875 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 6 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2004 w cenie 300zł moge Ci zaoferowac plytke która mam w podpisie kompletna na gwarancji, do krecenia swietna P4 3.0@4.0 1.55v smigal bez problemu :) Sprzedaje bo mam okazje kupic IC7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldus Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 a teraz mi sie wkrecilo halo na ASUSA P4C800-E Deluxe :D bo przeczytalem ze abity troche awaryjne :( a ja potrzebuje plytki pod normalna prace, potrzebna mi stabilna plytka, wydajna, i z akcesoriami ktorych potrzebuje, badz niedlugo bede potrzebowal. co o tym sądzicie ? dobry ten asusek bedzie ? poprosze o wady i zalety ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 IC7-G is better and Cheaper ;) to sa wlasnie 2 najlepsze plytki pod S478 - moze jeszcze IC7-MAX3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldus Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 ale w IC7-MAX3 to z tego co zauwazylem nie ma wyjscia LPT :( a mnie drukarka bedzie potrzebna.... a wlasnie... IC7-MAX3 ma jakis wentylatorek swoj dodatkowy What is it ??? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 chlodzenie na mosfety i inne grzejace sie elementy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vince15 Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 LGA775 czy s754? Taki doskonały overclocker a pomyliły się mu podstawki? 8O Ale znowu, każdemu może się przydarzyć gorszy dzień :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 3.0E stepping E0 i rozważam sens takiej decyzji... Vmody na IC7 i tak miałem zamiar robić i jeżeli się nie przesiąde na LGA to w najbliższym czasie je wykonam jeżeli będzie miał odblokowane EMT64 to nie będzie tani :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pikolo6 Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 ja proponuje IS7-G, IC7 lub IC7-G Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldus Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 mam pytanie, mianowicie w Abicie IC7-MAX3 nie ma wyjscia LPT :( nie ma jakiegos sposobu zeby mi na tym drukarka poszla ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 mam pytanie, mianowicie w Abicie IC7-MAX3 nie ma wyjscia LPT :( nie ma jakiegos sposobu zeby mi na tym drukarka poszla ?? jest przejściówka LPT<>USB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 LGA775 czy s754? Taki doskonały overclocker a pomyliły się mu podstawki? 8O Ale znowu, każdemu może się przydarzyć gorszy dzień :wink: W koncu ktos zauwazyl...a tyle tych nozek ze przy liczniu sie pomylilem. Oczywiscie chodzilo o 478 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...