Skocz do zawartości
waldus

Jaka płyta pod P4

Rekomendowane odpowiedzi

LGA775 czy s754?

nie mam pojecia co to jest :D

A co sądzicie o płycie Gigabyte'a GA-8PENXP ???

Bo mnie sie spodobala nawet ;d

Ale widze ze jestescie za Płytkami z Abita :D a mnie sie spodobala włąsnie Gigabyte'a bo jest przystosowana do wspolpracy z tym prockiem, ale ja sie za bardzo nie znam wiec polegam na Was :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Gigabyte'a... Bo też mi się spodobał... Bierz Abita :wink:

Masz Gigabyte'a i co w nim jest nie tak ?? :)

Bo ja slyszalem ze to najlepsze plytki teraz na rynku, a co sie stalo ze Ci sie Twoj Gigabyte nie podoba ??:D

A co są dzicie o Asusach ?? bo podobno sa rowniez dobre. Kolega mi mowil ze jak skladal kompa to na gigaby'cie musial aktualizowac bios bo byly problemy z ustawieniami a z Asusem juz nie bylo zadnych problemow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heja :) noga jestem w tych intelowskich plytach... (bo jestem fanem amd) ale znajomy chce zeby mu doradzic jakas plyte pod p4 3.0 na tej nowej podstawce mysle o abicie ale nie wiem ktory spelni moje wymagania... znaczy zeby obslugiwal zwykle ddr400 i mial agp i nowa podstawke i byl niezly :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam pytanie co do AS8 (do osób, które posiadają/posiadały).

Jak wygląda sprawa napięcia VTT względem Vdimm powyżej 2.8V? - w Abitach IC7 powyżej 2.8V - VTT nie wynosi 1/2 Vdimm...

Teraz kwestia steppingu E0 - czytałem, że E0 ma zmniejszoną emisję cieplną i, że w przyszłym miesiącu ma wyjść wersja z odblokowanym EM64T - ktoś może potwierdzić te informacje?

Dołączona grafika

i cytat:

"E0's have only in ES form atm, but afaik they'll go into retail next month.

all socket 775 cpus with J after processor number are E0's but they aren't all em64t versions.

but product code tells u if u have 64bit or not - for example, 3.6 execute-disable-bit version has product code of BX80546PG3600EJ while em64t version has prod code BX80547PG3600ET.

but for socket 478 - u have to see S-code to make sure if it's e0.

if u want to be sure - buy an mobile pentium 4 548 (3.33ghz). it's guaranteed e0 and has software adjustable multis (14-25x) and voltage.

though no one is yet sure how to change 'em..

maybe x86-secret.org guys know because they used "msr" to change mult/voltage with dothan.."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do AS8...niestety nic sie nie zmienilo od czasu IC7,wiec VTT moda i tak trzeba majstrowac

:(

Mam okazje przesiąść się na AS8 + P4 3.0E stepping E0 i rozważam sens takiej decyzji...

Vmody na IC7 i tak miałem zamiar robić i jeżeli się nie przesiąde na LGA to w najbliższym czasie je wykonam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMHO raczej bezsensu,chyba ze nic nie doplacasz :]

Prawie nic...

Jedyny "+" takiej przesiadki jest Vdimm do 3.2V i "Overclocking Strips" (:lol: )

Minus jest taki, ze bede musial kupic przejsciowke do TR XP120 pod gniazdo LGA i z tego co wyczytałem (z recki Lancera) to powyzej FSB 220 trzeba wyłączyć PAT :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a teraz mi sie wkrecilo halo na ASUSA P4C800-E Deluxe :D bo przeczytalem ze abity troche awaryjne :( a ja potrzebuje plytki pod normalna prace, potrzebna mi stabilna plytka, wydajna, i z akcesoriami ktorych potrzebuje, badz niedlugo bede potrzebowal. co o tym sądzicie ? dobry ten asusek bedzie ? poprosze o wady i zalety ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LGA775 czy s754?

Taki doskonały overclocker a pomyliły się mu podstawki? 8O

Ale znowu, każdemu może się przydarzyć gorszy dzień :wink:

W koncu ktos zauwazyl...a tyle tych nozek ze przy liczniu sie pomylilem. Oczywiscie chodzilo o 478 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi