ivan06 Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 (edytowane) a ja mam watpliwosci jak smarowac te procesory, jedni pisza zeby nalozyc troche pasty na srodek rdzienia i nie rozsmarowywac tylko docisna c radiator i pasta sama sie rozejdzie , a inni ze by samemy rozsmarowac sam juz nie wiem co jest lepsze , help PS: czy do montazu Pentagrama QVC120+ trzeba wyciagac plyte głowna z budy ??? mam AMD64 Edytowane 23 Lutego 2005 przez ivan06 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fllanker Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 no jasne ze trzeba wlasnie przyszedl mi ten wiatrak bydle straszne :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivan06 Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 juz mam zamiar montowac ten cooler , ale po wyjeciu plyty z s939 (ASUS A8V) pod plyta a dokladnie pod prockeiem gdzie wedlug instrukcji trzeba umiescic metalowa podstawke i do nie przymocowac kolki do montazu , tylko ze jest taki problem ze tam juz jest podstawka metalowa ktora byla do montazu coolera boxowego. Nie da sie tej plytki oderwac , nie wiem co teraz zrobic czy montowac do tej blaszki o coolera boxowego ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 kupiłem ten cooler i stwierdzam jedno , jak ustawie na regulatorze minimalne obroty to wentylator nie jest w stanie wystartować i coś z niego buczy, jak ustawie ok 1500 rpm to startuje zawsze ..... następna rzecz : przy 1200 rpm jest głośniejszy niż qc 92cu na 1600 rpm może mi ktoś powiedzieć co sie dzieje ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivan06 Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 u mnie bylo podobnie, na min obrotach nie startowal witarak , na max obrotach slyszalny ale ustawilem na 1800 i chodzi spoko , moze za słabo dokreciles dlatego glosniej chodzi??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 dobrze dokręciłem , stwierdzam że te pentagramy to [ciach!]o , mogłem kupić zalmana :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 już sam nie wiem co robić , na minimalnych rpm jest super cicho , ale jak dam 1500 rpm tak żeby startował to wentylator jest mocno słyszalny ........ to normalne czy tak sie trafiło ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 To wina regulatora napięcia. Wymień na podobny , ale od Zalmana i będzie wiatrak startował bez problemu. U mnie jest identycznie, ale wiatrak pracuje sobie na 1440 obr./min- przynajmnije wymusza trochę lepszą wydajność ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 a ty masz qvc 120 cu z plusem czy bez ????? heh, czyli tobie też nie startuje .... ehhhhh :mur: nie kupie więcej tego syfu pentagrama , to jest głośniejsze od c92 cu :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivan06 Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 a czy da sie w biosie jakos ustawic tak aby ten wiatrak pacowal z predkoscia 1600obr/min?? bo w biosie ustawilem na automatyczna regulacje i teraz kreci sie na 1800 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 na moim abitku jest regulacja od 8 do 12 v , ale używam regulatora bo przy 8v mam 1600 rpm a to za głośno ....... cholera , czy uwas przy 1500 rpm też wam tak szumi wentylator na pentagramie ???? niejest super głośno ale wiatrak jest bardzo dobrzesłyszalny ........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Kup sobie regulator Zalmana jak ci nie pasuje i przestań już gadać. Radiator jest b. dobry jak za tą cenę i w moim odczuciu i tak cichszy niż podobny Zalman CNPS 7000 Al CU na 1600 obr./min ( koszt wymiany mnie wynius 7 zł ;P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 dobrze to ujołeś ... radiator bardzo doby , ale wentylator do [gluteus maximus] bo za głośny ... dopytuje sie bo nie wiem czy nie reklamować tego coolera !!! dlatego sie pytam , jak u was pracuje qvc 120 cu na 1500 rpm przy otwartej budzie ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Kup sobie regulator Zalmana jak ci nie pasuje i przestań już gadać. Radiator jest b. dobry jak za tą cenę i w moim odczuciu i tak cichszy niż podobny Zalman CNPS 7000 Al CU na 1600 obr./min ( koszt wymiany mnie wynius 7 zł ;P) 1313613[/snapback] mów za siebie - widocznie według innych nie jest wcale taki super - a kzdy ma prawo wypowiadać własne sądy :) równie dobrze koledzy mogli by powiedzieć "żebyś przestał gadać " i że "radiator jest" kiepski "jak za tą cenę" tobie pasuje i krzyż ci na drogę - innym nie pasuje i wcale nie jest taki tani bo Freezer 7 (dużo tańszy i wg mnie cichszy) jest wydajniejszy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 O rany...tu chodzi o regulator napięcia za 6 zł, a nie cały radiator. To on powoduje, że nie chce odpalać się przy 1200 obr. Z resztą dzieki rozmiarom chłodzi takze mojego VM-101 na grafice i chispet- czego chceć więcej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 a może wystraczy dać równolegle do regulatora kondensator ???? bo rozumiem że regulator pentagrama nie chce odpalać bo niema tego kondensatora i sie nie może uruchomić wentyl ???? pozatym ztego co widze to nie kosztuje to 6 zeta ......... http://allegro.pl/show_item.php?item=43716202 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Czizzzz.....6 zł to ten pentagrama kosztuje. Zalmana koło 10 zł za wersję "1"- na niej działał mi na 1200 bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 OK , i tak kupie wc , jak by co to sprzedaje tego pentagrama za 90 zeta , nówka (używany tydzień) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fllanker Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 ja mam nowke nie uzywana wogole z tym ze wersje + nie kupilem jeszcze plyty i procka ale mam dylemat bo nie bede raczej zylowal procka wiec 100 by mi wystarczyla no i chcial bym miec swobodny dostep do pameci a z tym na 9nda moze byc problem wiec mzoe ktos by chial kupic ? cena do uzgodnienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 Witam, Mam pytanie, przeczytalem cale info na temat tych ukladow chlodzenia i troche sie juz zakrecilem :mur: . Mialem zamiar kupic Zalmana CNPS7000B-Cu, ale teraz zastanawiam sie na zakupem tego Thermalrighta Sp-97 (miedzianego) + jakis Noisblocker 92 cm. Głownie chodzi mi o cisze, poniewaz niedlugo przenosze kompa do sypialni a lubie sobie czasem posiedziec przy kompie w nocy to nie chce przeszkadzac przy spaniu. Wiem ze ten Zalman mi sie zmiesci a co z tym Thermalright'em? A i co myslicie na temat tego nowego chlodzenia od Zalmana na karte graficzna VGA VF700-Cu chce zamienic swoja "suszarke" z 5900XT (gigabyte'a) na to cudo. Moj sprzet to: Barton 2500@3200 (11x200) Asus A7N8X Deluxe GEIL 2x512 400 Chieftec (HPC-420-302-DF) 420W obudowa: ANTEC seria Solution SLK3000B Pozdr., disaster3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ComeToDaddy Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Mam qvc 120, tak samo nie chce startowac z najnizszych obrotow, natomiast martwi mnie temperatura procesora, mam semprona- bartona 3000 s. A 166x12 i w windowsie pracuje mi z 44-45*C na maksymalnych obrotach, uzylem pasty arctic ceramique, temperatura jest dokladnie taka sama jak na tym rozwarstwiajacym sie chawnie, co je dodali do radiatora, jakies pomysly ?? moze dalem za duzo pasty ?? Aha, plyta glowna to gigabyte GA-7n400-l, ardiator miesci sie na niej na styk z zasilaczem i na nic nie nachodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fllanker Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 sprzedam nowiutkiego 120 + jest ktos chetny ???stratuje z najwolniejszych obortow nie uzywany jedynie sprawdzony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ath Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Czy ktos juz zakladal zalmana 7000 na te mocowania socket a od pentagrama treezone'a ? Potrzebuje jesli ktos zna wymiar miedzy otworami w tej czarnej metalowej blasce, bo zmieniam mobo na taka, ktora nie ma otworow wokol soc. a i jesli moj zalman by pasowal na te mocowanie, to nie musial bym kupowac nowego coolera. 1364364[/snapback] Pytalem juz na temacie o freezone 80al-cu, ale nie uzyskalem odpowiedzi. Moz tutaj ktos mi odpowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2005 Topick jakby troche martwy ale mysle ze moze kogos to zainteresuje http://www.jet-pc.com/index.php?option=com...d=275&Itemid=65 - tescik jaki zrobilem - seria Freezona (3x 100 i 1x 120) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 hyh cchcialem zapytac czy pent 120cu+ zmiesci sie na msi neo2 k8n platinum :) wydaje mi sie ze nie ale coz :P czekam na wasze opinie, moze ktos ma ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam1004a Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 kup arctic freezer 64 on sie miesci na 100%, a imho jest wydajniejszy i rownie cichy i nie zajmuje az tyle miejsca. na a64 moze byc nawet pasywny - ja tak mam ale mam otwarta bude Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tank_26 Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Witam. A czy zmieśći się na NF-7 ver 2.0?? Chodzi o kondensatory. Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertoudi Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Na płyte raczej na 100% wejdzie. Ważna jest odległość od zasiłki. Ja mam qvc100 w midi tower i musiałem montowac zasilacz pod kątem :D I jest na styk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tank_26 Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Na płyte raczej na 100% wejdzie. Ważna jest odległość od zasiłki. Ja mam qvc100 w midi tower i musiałem montowac zasilacz pod kątem :D I jest na styk. Ten cooler jest za 79 pln tak więc musze wymiary zdobyć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertoudi Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 138x138x66 mm czyli od proca do zasiłki musi bycc minimum 7 cm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...