Shadow51 Opublikowano 6 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2004 Jaka byscie proponowali plyte pod ten zestaw??? Raczej nie bede za bardzo krecil, przynajmniej nie teraz ;P proc - AMD 64 3200+, mobo - ??? grafa - Asus V9999GT, ram - 2x512 lub 1x 1024 --- jakie polecacie? lepiej 1x1024 czy 2x512 ? dysk - Samsung 160 SATA, optyk - ??? --- Jaka nagrywarka DVD ? - Asus? LiteOn ?? music - SB Audigy 2 ZS, obudowa - Lian-Li PC7, zalilacz - Toppower 400W Nickled Plating w przyszlosci tuner TV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subon Opublikowano 6 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2004 Witam! proc - AMD 64 3200+, mobo - Abit KV8-Pro( świetna płyta, z duzymi mozliwosciami OC) grafa - Asus V9999GT, ram - 2x512 lub 1x 1024 --- jakie polecacie? lepiej 1x1024 czy 2x512 ? Radziłbym ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> 2x512mb np. Kingstony CL2 dysk - Samsung 160 SATA, - Dysk: zamiast Samsunga IMHO lepiej wybrac Segeate Barracude 160 GB SATA optyk - ??? --- Jaka nagrywarka DVD ? - Asus? LiteOn ?? Polecałbym Ci LiteOna 1633S, tania, BARDZO DOBRA dwuwartstwowa nagrywarka. Wiem co mówię, bo sam jej uzywam. Słyszalem tez b.dobre opni na temat NECA 3500A music - SB Audigy 2 ZS, obudowa - Lian-Li PC7, zalilacz - Toppower 400W Nickled Plating Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadow51 Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 Co myslicie o tym ?? I jaki do tego RAM ?? 1x1024 proc - AMD 64 3200+, mobo - DFI Lan Party UT NF3 250 GB grafa - Asus V9999GT, ram - 1x 1024 --- jakie polecacie? dysk - Samsung 160 SATA, optyk - NEC DVD-RW ND-3500A music - SB Audigy 2 ZS, obudowa - Lian-Li PC7, zalilacz - Toppower 400W Nickled Plating w przyszlosci tuner TV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadow51 Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 Czy warto brac takie RAM'y Kingston 1024 MB DDR 2 PC2 4300 CL 4 BOX za ok 1000zl ??? Link -> http://www.pcprojekt.pl/?str=katalog_produ...d_produktu=1093 ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 ale dfi jes chyba na ddr a nie na ddr2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 No wlasnie Logan ma racje do tej mobo nie wlozysz tego ramu... DDR2 jest na nizszym napieciu i ma wiecej pinow od DDR tak mi sie wydaje :roll: Wez jakies hynixy d43 i bedziesz mial spoko sprzecik :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadow51 Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 A moze cos takiego ?? GEIL 1 GB DDR 400 Dual Ultra CL2 (2 x 512MB) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosteg Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 tylko ten dysk.... :( jak sadze klamka juz zapadla ale ... nie bede doradzal o sprzecie pod a64 bo z racji niekozystania nigdy nie potrzebowalem ale o dysku Samsunga powiem wiele: NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEE! od kiedy mam kompa uzywalem dyskow samsunga - n poczatku bylo to jakies 4gb cudo, potem przechodzilem przez 20gb, az do 40gb... na koncu bylo jeszcze 160 - ten model ale na ata nie sata i co? 4gb - padl po 2,5 roku 20gb - mialem ich chyba ze 4 wszystkie sypaly sie jeden po drugim (oczywiscie w ramach gwarancji dostawalem nowe) - max jeden dzialal przez pol roku... 40gb z nimi bylo troche lepiej - choc pierwszy padl po ok miesiacu tak drugi "trzyma sie" do tej pory - trzyma sie po w tydzien po uplywie gwarancji pojawily sie bady i teraz ma "obciete" kilka gb aby dzialal, nie da sie zrobic wiecej niz jednej partycji i systemu na nim postawic - uzywam jako megadyskietki do przenoszenia danych 160 wymienilem w 2 dni po zakupie - na dzien dobry zaczal osiagac takie temp ze sie zawieszal teraz mam 200gb wd - cisza, nic sie odpukac nie dzieje, nie mam najmniejszych problemow - skladajac drugiego kompa kupilem sobie tez wd tyle ze 80 i tez smiga... zastrzegam, ze dyski szanowalem i nie sypaly sie bo z nimi po mrozie biegalem czy cos - zawsze do przenoszenia danych uzywalem starego (notabene tez uszkodzonego) samsunga 1,6gb z dzialajacymi 1,2gb, z zasilaniem, glowna itp itd tez nigdy nie mialem problemow - dyski (poza wymianami gwarancyjnymi) kupowalem w roznych sklepach wiec jeden dystrybutor odpada - dyski byly kupowane w roznych odstepach czasu i skoro zawsze dostawalem nowe (gwarancja) zaden nie ulegl uszkodzeniu z mojej winy. w miedzy czasie wymieniane (starzaly sie, potrzebowalem lepszej) plyty glowne (zreszta cale platformy) zmienialem z intela na amd - wiec i taka opcja odpada JA SAMSUNGOM MÓWIE NIE!!! to samo zreszta tyczy sie napedow optycznych... ale to temat na innego posta wracajac do sprawy: co do pamieci do zdecydowanie polecam GEIL 1 GB DDR 400 Dual Ultra CL2 (2 x 512MB) - mam taki komplecik ale na 512 i smiga jak szalone... naped optyczny: zdecydowanie dwuwarstwowy asus - no chyba ze zaszalejesz i sprawisz sobie plextorka ja smigam tylko na asusach cdrw i dvd i do ej pory nie mialem lepszych napedow - a uzywalem wielu - po nieszczesnych samsungach mialem jeszcze lg i teac'a a nastepnie ww asusy. nie wiem jak jest z nagrywarka dvd ale czytnik asusowy (dvd) smiga na ata 100 wiec to chyba mowi samo za siebie udanych zakupow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...