Skocz do zawartości
przeciwnik

dylemat co wybrać. Barton Mobile...

Rekomendowane odpowiedzi

witam

posiadam kompa tego z podpisu.

i zastanawiam się nad Bartonem mobile ..

wydaje mi się, że najsłabszym ogniwem w moim komputerze jest procesor.? mój obecny proc na 2600Xp potrzebuje 1.75 V a wtedy temperatura przekracza 50 stopni.

jednak mam ograniczone fundusze. około 200 zł. mógłbym swój procesor sprzedac za 220 zł i kupić jakiegoś mobila z allegro.

chciałbym go umiarkowanie podkręcić. powiedzmy do 2200 GHZ.

tylko nie wiem czy mój sprire falcon rock 2 da sobie rade? ( niestety nie bedzie mnie stać na wymiane wentyla z radiatorem )

lepiej wybrać Mobilnego 2500XP czy 2400XP ??

czy moze dać sobie spokój z wymianą procesora i dokupić kostke 256 ramu?

Proszę o pomoc....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym te pieniądze przepił ;) a tak poważnie to napewno procek pogógłby ci w nowych gierkach, bo on chyba troszke spowalnia grafike (tzn nie pozwala jej rozwinąć skrzydeł), jednak czy aż tak dużo grasz, że ci tro potrzebne? Mniejwięcej masz wyrównaną konfirurację i chyba nie potrzeba nic znieniać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedaj kompa i przepij kase,:) Mobil-e osttanio śa nie te same;/ja mam dwie sztuki (moja i kumpla) obie na defualt 1.45 volta i nie chca isc wyzej 2.5 ghz stabilnie;/to nie to samo co wczesniejsze;/Kup Pentagrama i wykrec procka dalej:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki wam panowie :) co do picia to flacha juz jest na stole, zaraz się za nią zabieram :)

jednak kupie 256 ramu tylko zastanawiam się czy mój epox nie bedzie miał problemów z 3 kościami pamięci.

choć 3 kostki by byly takiej samej firmy . jak myślicie bedzie chodzić ok?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też ostatnio zastanawiałem sie nad zmiana na mobila i jeszce sie troche waham

ale nie wiem zabardzo czy jest sens zmieniac Durnia 2.4 GHz na mobila 2.5 GHz

Jak nowy Mobile to tylko z selekcji albo Allegro, nowe mają niesamowite problemy z oc :evil:

Jest sens jak masz pewność że nowy wyciąga więcej i nie kosztuje zbyt dużo :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...