Skocz do zawartości
Peef

GeForce FX-5900XT czy GeForce FX-5700Ultra

Rekomendowane odpowiedzi

Z tych dwoch o ktorych mowa w pytaniu, to zdecydowanie 5900XT.

Jedna i ja dorzuce swoje 2 grosze. Wiec tak, mialem od chol!@#$ kart graficznych, poczynajac jeszcze od antycznych virge (ale kogo to obchodzi ) wiec przechodzac do sedna, jak ktos juz wspomnial, zakup innej karty niz fx 5900xt (mialem od msi z vivo), nalezaloby przemyslec. Sam szarpnalem sie na radka 9800pro i absolutnie nie zaluje. To co powinno Cię zainteresowac przede wszytskim to praktyczne zastosowanie (a nie cyferki w benchmarku, ktory no tabene pisany jest pod konkretne karty a nie na odwrot), a takie w radeonie 9800pro jest po prostu ewidentnie korzystniejsze. Jesli masz wydac kase to lepiej kup radka 9800pro albo cos mocniejszego (tutaj takze nv 6800) oczywiscie jesli Ci na to finanse pozwalaja.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja chyba jednak skuszę się na tego gfa :) Coś mi się tak zdaje, bo jakoś coś się nie mogę przekonać do ati :) Jestem tylko ciekaw, którą markę mi polecicie- Leadtek czy Gigabyte. Obecnie mam Leadteka i trzeba przyznać, że bardzo dobry jest. A Gigabyte jak lookam ma taki kozacki design ;) Która firma waszym zdaniem robi lepsze grafiki?

BTW- te geforce`y to są 4x2, lookałem w testach.

No więc tak. Design designem ale bieri LEADTEKA!!!! Kupiłem tego gigabyta , jestem z niego bardzo happy ale wolałbym leadteka ponieważ ma lepsze pamięci. Max co wykręciłem z gigabyta to 490/820 na standardowym chłodzeniu, a na forum widać że na leadteku krecą więcej się pamięci. Chłodzenie na gigabycie jest rewelka !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz się zastanawiam czy wogole sie opłaca inwestować w fx5900xt. :) Teraz już nie wiem ile on ma w końcu potoków. W Benchmarku, w zestawieniu GPU2004 jest napisane 8x1. Natomiast słyszałem również, że ma on 4x2 (chyba w testach tak wychodziło). Wie ktoś może jak jest z tymi potokami naprawdę? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja bym powiedział że różnica jest i to dość spora :)

No właśnie... bo nie wiem czy opłaca się jeszcze inwestować w takie grafiki (4 potoki). W takim razie jaka jest najtańsza 8 potokowa grafika nvidii?

ps. To czemu na Benchmark.pl w Zestawieniu GPU napisali 8x1?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi