Bulsky Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Z tych dwoch o ktorych mowa w pytaniu, to zdecydowanie 5900XT. Jedna i ja dorzuce swoje 2 grosze. Wiec tak, mialem od chol!@#$ kart graficznych, poczynajac jeszcze od antycznych virge (ale kogo to obchodzi ) wiec przechodzac do sedna, jak ktos juz wspomnial, zakup innej karty niz fx 5900xt (mialem od msi z vivo), nalezaloby przemyslec. Sam szarpnalem sie na radka 9800pro i absolutnie nie zaluje. To co powinno Cię zainteresowac przede wszytskim to praktyczne zastosowanie (a nie cyferki w benchmarku, ktory no tabene pisany jest pod konkretne karty a nie na odwrot), a takie w radeonie 9800pro jest po prostu ewidentnie korzystniejsze. Jesli masz wydac kase to lepiej kup radka 9800pro albo cos mocniejszego (tutaj takze nv 6800) oczywiscie jesli Ci na to finanse pozwalaja. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rado1450 Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 oczywiscie 5900xt . dobra karta , sam ja bez wachania kupilem , ale jak masz wiecej kasy to wez 6800 jest juz miedzy nim a 9800 niewielka roznica cenowa , a gf jest tu wyraznie wydajniejszy Bulsky : Po kiego piszesz 3 komentarze pod rzad !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Ja chyba jednak skuszę się na tego gfa :) Coś mi się tak zdaje, bo jakoś coś się nie mogę przekonać do ati :) Jestem tylko ciekaw, którą markę mi polecicie- Leadtek czy Gigabyte. Obecnie mam Leadteka i trzeba przyznać, że bardzo dobry jest. A Gigabyte jak lookam ma taki kozacki design ;) Która firma waszym zdaniem robi lepsze grafiki? BTW- te geforce`y to są 4x2, lookałem w testach. No więc tak. Design designem ale bieri LEADTEKA!!!! Kupiłem tego gigabyta , jestem z niego bardzo happy ale wolałbym leadteka ponieważ ma lepsze pamięci. Max co wykręciłem z gigabyta to 490/820 na standardowym chłodzeniu, a na forum widać że na leadteku krecą więcej się pamięci. Chłodzenie na gigabycie jest rewelka !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peef Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Co do chłodzenia to sądze, że wymienię na silencera. Bo myślałem jeszcze nad Zalmanem z heatpipe tylko on może mi nieźle temp. w obudowie podnieść, więc nie wiem czy warto go brać... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Bulsky : Po kiego piszesz 3 komentarze pod rzad !!! latwo sie domyslic ze nie pisalem trzy razy , a co najwyzej 3 razy sie wyswietlily :) oczyiwiscie wynika to co najwyzej z winy dzialania sieci. sorry peace Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peef Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 Teraz się zastanawiam czy wogole sie opłaca inwestować w fx5900xt. :) Teraz już nie wiem ile on ma w końcu potoków. W Benchmarku, w zestawieniu GPU2004 jest napisane 8x1. Natomiast słyszałem również, że ma on 4x2 (chyba w testach tak wychodziło). Wie ktoś może jak jest z tymi potokami naprawdę? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 Fx 5900XT jak z resztą wszystkie 59xx ma konstrukcję 4x2, lecz różnica pomiędzy 4x2 a 8x1 jest niewielka a raczej powiedziałbym żadna. :wink: Pozdrawiam. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 a ja bym powiedział że różnica jest i to dość spora :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peef Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 a ja bym powiedział że różnica jest i to dość spora :) No właśnie... bo nie wiem czy opłaca się jeszcze inwestować w takie grafiki (4 potoki). W takim razie jaka jest najtańsza 8 potokowa grafika nvidii? ps. To czemu na Benchmark.pl w Zestawieniu GPU napisali 8x1? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Bo ich wiedza kończy się na okresie podstawówki. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 najtańsza jest cholernie droga :) proponuje alegro 9800SE@9800XT za 680PLN i nie ma mocnych :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 Ja bym wolal poczekac na GF6600... Coraz gorzej trafic na w pelni modowalnego R9800SE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peef Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 Wielkie dzięki wszystkim tym, którzy się wypowiedzieli w tym topicu. Dzięki Wam, mam już teraz pewne rozeznanie :) THX :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...