Skocz do zawartości
set2004

Zalman ZM-NB47J+PENTAGRAM FREEZONE QC-92 Cu+Abit NF7 v2.0

Rekomendowane odpowiedzi

cze mam pytanie kupiłem sobie pentagrama 92cu i wcisnełęm go na nf7 ale niewiem czy teraz zmiesci mi się zalman nb47j (niebieski) a jesli nie to jaki bedzie najlepszy radiatorek na NB ?? tak aby się zmiescił razem z pentagramem bez zadnej kolizji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli co standardowy radiator ten od abita wystarcz na NB czy lepiej tego zalmana ??czyli co standardowy radiator ten od abita wystarcz na NB czy lepiej tego zalmana ??czyli co standardowy radiator ten od abita wystarcz na NB czy lepiej tego zalmana ??czyli co standardowy radiator ten od abita wystarcz na NB czy lepiej tego zalmana ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na nf7-s v2 wchodzi z QC-80 bez zadnego wyginania i przycinania. Jednak tego Zalmana należy posadzić w poprzek w stosunku do chipsetu. Nie tak jak to pokazują na instrukcji montażu lecz obrócic o ok. 45 stopni w lewo lub prawo. No i te 2 niższe żeberka radiatora muszą być w kierunku pentagrama. Kombinowałem na różne sposoby i tylko w ten sposób wszwedł bez żadnych przeróbek. Zostało miedzy nimi ok 0,5 mm odległości :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...