viroos Opublikowano 6 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2004 no wlasnie czy da sie to zrobic i jak? chodzi mi o to ze mam hdd (IDE)z systemem, ale zrobilo sie juz tam ciasno... tak sie sklada ze mam drugi nowy identyczny dysk jak systemowy... czy da sie z nich zrobic macierz raid 0 za pomoca zwyklego taniego kontrolera raid?? jak tak to czym? Wiem ze nowe chipsety intela tak mają ze nawet nie trzeba softu... wszystko dzieje sie sprzetowo w sposob niezauwazalny dla OS... cos pieknego :). tu bedzie gorzej potrzebny jest raczej specjalistyczny soft (jezeli taki jest) bo raczej nie da sie tego poraktowac norton ghostem albo czyms podobnym bo na 99% nie bedzie dzialac, bo windows potrzebuje stery do pracy na macierzy raid.... pozatym takie rozwiazanie jest malo eleganckie bo potrzebowalbym 3 hdd... Z gory dzieki za pomoc... Pozdro Viroos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 Bez reinstalki, to nie da rady nawet na nowym Intelu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viroos Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 kurcze masz troche racji... gdyz to nie jest JESZCZE mozliwe.... musze uwazniej czytac newsy.... http://newsroom.chip.pl/news_archive.php?b=35783 Jednak moze jest jakis sposob??.... bo troche sie przywiazalem do mojego systemu.... Pozdro Viroos PS: dzieki za odp i czekam na kolejne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...