Skocz do zawartości
ok2004

jakie słuchwki do 100 zeta ??

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam zamiar kupić jakieś słuchwki do 100 max 150 zeta ... mają one służyć do słuchania muzy i jako odsłuch do traktora dj ... wiem że w tej cenie nic pożądnego nie dostane , ale mam nadzieje że pomożecie mi coś wybrać. oto co znalazłem:

http://www.stereo.pl/tytul.php?idt=188204&idm=705

http://www.stereo.pl/tytul.php?idt=188197&idm=705

http://www.stereo.pl/tytul.php?idt=188200&idm=705 te całkiem nieźle wyglądają ;) tylko nie wiadomo jak z dźwiękiem

z góry dzięki za wszstkie sugestie

-------------------

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chodzi o 2 ostanie produkty - to zdecydowanie polecam Technicsa - sam mam nawet takie :P - dlaczego

Technics - o wiele wiekszy zakres przenoszonych częstotliwości i co może miec jakieś znaczenie - dłuższy kabel. W praktyce - głebsze i mocniejsze tony niskie które nie zniekształacają się nawet przy dużych ustawieniach głosnosci - kolejny argument - bardzo dobry materiał na muszlach - wygodne poprostu.

Od siebie polecam Technicsy :)

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez dwa lata mialem Panasonic rp-ht21

Niezbyt wypasione, ale niezle dzialaly do niedawna (przetarla sie gabka z jednej strony i nie wiem co z tym fantem zrobic :| ).

Z tych trzech ktore sa w pierwszym poscie, pewnie najlepsze beda te Technicsy (pasmo przenoszenia), ale dla siebie bralbym srebrne Panasonic (mozliwosc skladania wziela gore, zreszta pasmo przenoszenia tez podobne do Technicsa).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam technicsy (te drugie z pierwszego posta). Używałem bliźniaczego modelu panasonica o takich samych parametrach i byłem zadowolony. Niestety słuchawki te zużywają się raczej szybko ok. 3, góra 4 lata i zaczynają charczeć. Teraz używam słuchawek philipsa za ~50 zł. i jest wyraźna różnica (na minus oczywiście) w jakości dźwięku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o kolejna pozytywna wypowiedź na temat technicsa :) ... rozumiem że te słuchawki przedewszystkim nadają się do słuchania muzy ... a czy będą dobre do programu typu traktor dj (jako odsłuch)

----------

Tak. Dobrze wygłuszają dzwieki dochodzące z zewnątrz. Spokojnie możesz ich używać w domu lub na jakiś mniejszych imprezach. Jednak licz się z tym że te słuchawki nadają się raczej dla początkujących.

Co do Reloop'ów - wyglądają może i fajne ale pasmo przenoszenia : 20 Hz - 20 kHz - dla porównania - Technicsy : 10 Hz - 27 kHz :P Chyba lepiej postawić na wyższym stopniu walory użytkowe niż wizualne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co powiecie na te Sennheisery: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=34922147 << pasmo przenoszenia dosc male...

Dynamika które bije wymienione w tym topicu słuchawki na głowe. Ciekawe jak dają rade sobie z niskimi i wysokimi tonami. Niepatrząc oferta dość ciekawa ale najlepiej było by je sprawdzić przy zakupie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja się podłączę do tematu.

Jako, że z powodów czysto finansowych musiałem sprzedać swoje niedawno nabyte kolumienki to teraz poszukuję jakichś niezłych słuchawek do 100zł do słuchania muzy z kompa ;)

Możecie mi coś doradzić :?

Czy takie Senheisery byłyby OK ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JA polecam Ci Sennheisery, a dokaldnie model HD 457 - kosztuja kolo 100 zł a jakosc dzwieku jest idealna, poprostu zero szumu, najlepiej mozna sprawdzic to na jakims dobryum sprzecie muzycznym (ja np. mam MiniDisca Sony MZ-NE410 i raczej muzyczny słuch :P i nie jestem w stanie doslyszec zadnego szumu :D). Pozdroooo : D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie patrz na parametry... one nic nie mowia.

Jezeli lubisz wybajerowany dzwiek wez te Sennheisery. Senki za ~100 maja bardzo podbity bas i sa dosc dynamiczne na niekorzysc oczywiscie wysokim tona. Sam mam Technics RP-F290 i srednio jestem z nich zadowalony ( btw graja juz chyba 2 lata non stop ) Dzwiek moze byc, wysokie nic nadzwyczajnego , dol wporzadku , dobra kontrola ... wydaje mi sie ze ogolnie te sluchawki graja troche ciemno. Wygodne sa ale na krotka meta, po paru godzinach sluchania bola uszy, oslonki sa poprostu za male i uciskaja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi