ok2004 Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 witam mam zamiar kupić jakieś słuchwki do 100 max 150 zeta ... mają one służyć do słuchania muzy i jako odsłuch do traktora dj ... wiem że w tej cenie nic pożądnego nie dostane , ale mam nadzieje że pomożecie mi coś wybrać. oto co znalazłem: http://www.stereo.pl/tytul.php?idt=188204&idm=705 http://www.stereo.pl/tytul.php?idt=188197&idm=705 http://www.stereo.pl/tytul.php?idt=188200&idm=705 te całkiem nieźle wyglądają ;) tylko nie wiadomo jak z dźwiękiem z góry dzięki za wszstkie sugestie ------------------- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stuku Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 Jesli chodzi o 2 ostanie produkty - to zdecydowanie polecam Technicsa - sam mam nawet takie :P - dlaczego Technics - o wiele wiekszy zakres przenoszonych częstotliwości i co może miec jakieś znaczenie - dłuższy kabel. W praktyce - głebsze i mocniejsze tony niskie które nie zniekształacają się nawet przy dużych ustawieniach głosnosci - kolejny argument - bardzo dobry materiał na muszlach - wygodne poprostu. Od siebie polecam Technicsy :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liptonti Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 wlasnie wszedzie testy sluchawek do 500, 200...stów...a co z mniej zamoznymi ludkami.... ?? moze ktos sie jeszce wypowiedziec na temat sluchawek do 99,99 zł.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 Przez dwa lata mialem Panasonic rp-ht21 Niezbyt wypasione, ale niezle dzialaly do niedawna (przetarla sie gabka z jednej strony i nie wiem co z tym fantem zrobic :| ). Z tych trzech ktore sa w pierwszym poscie, pewnie najlepsze beda te Technicsy (pasmo przenoszenia), ale dla siebie bralbym srebrne Panasonic (mozliwosc skladania wziela gore, zreszta pasmo przenoszenia tez podobne do Technicsa). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ok2004 Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 Stuku- już prawie jestem zdecydowany na te technicsy... tak ładnie je zareklamowałeś ;) a co myślicie o tym : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=34300397 wyglądają całkiem nieźle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Polecam technicsy (te drugie z pierwszego posta). Używałem bliźniaczego modelu panasonica o takich samych parametrach i byłem zadowolony. Niestety słuchawki te zużywają się raczej szybko ok. 3, góra 4 lata i zaczynają charczeć. Teraz używam słuchawek philipsa za ~50 zł. i jest wyraźna różnica (na minus oczywiście) w jakości dźwięku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Mam te technicsy RP-F290. Nie znam się za mocno sprzęcie audio, ale chcę powiedzieć, że jestem z nich zadowolony.Niskie tony sa raczej "twarde"(takie lubię) i wyraźne, a wysokie tony jak najbardziej zadowalające, czyli git. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ok2004 Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 o kolejna pozytywna wypowiedź na temat technicsa :) ... rozumiem że te słuchawki przedewszystkim nadają się do słuchania muzy ... a czy będą dobre do programu typu traktor dj (jako odsłuch) ---------- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stuku Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 o kolejna pozytywna wypowiedź na temat technicsa :) ... rozumiem że te słuchawki przedewszystkim nadają się do słuchania muzy ... a czy będą dobre do programu typu traktor dj (jako odsłuch) ---------- Tak. Dobrze wygłuszają dzwieki dochodzące z zewnątrz. Spokojnie możesz ich używać w domu lub na jakiś mniejszych imprezach. Jednak licz się z tym że te słuchawki nadają się raczej dla początkujących. Co do Reloop'ów - wyglądają może i fajne ale pasmo przenoszenia : 20 Hz - 20 kHz - dla porównania - Technicsy : 10 Hz - 27 kHz :P Chyba lepiej postawić na wyższym stopniu walory użytkowe niż wizualne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ok2004 Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 o to mi właśnie chodziło tanie słuchawki (o w miare dobrych parametrach w stosunku do ceny) do słuchania muzy i zabawy z traktorem dj ... już jestem zdecydowany na 98% ... dzięki za rady pozdrówka --------------------- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 A co powiecie na te Sennheisery: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=34922147 << pasmo przenoszenia dosc male... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stuku Opublikowano 13 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2004 A co powiecie na te Sennheisery: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=34922147 << pasmo przenoszenia dosc male... Dynamika które bije wymienione w tym topicu słuchawki na głowe. Ciekawe jak dają rade sobie z niskimi i wysokimi tonami. Niepatrząc oferta dość ciekawa ale najlepiej było by je sprawdzić przy zakupie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 To ja się podłączę do tematu. Jako, że z powodów czysto finansowych musiałem sprzedać swoje niedawno nabyte kolumienki to teraz poszukuję jakichś niezłych słuchawek do 100zł do słuchania muzy z kompa ;) Możecie mi coś doradzić :? Czy takie Senheisery byłyby OK ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w1sh Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 JA polecam Ci Sennheisery, a dokaldnie model HD 457 - kosztuja kolo 100 zł a jakosc dzwieku jest idealna, poprostu zero szumu, najlepiej mozna sprawdzic to na jakims dobryum sprzecie muzycznym (ja np. mam MiniDisca Sony MZ-NE410 i raczej muzyczny słuch :P i nie jestem w stanie doslyszec zadnego szumu :D). Pozdroooo : D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaLeSnick Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 Nie patrz na parametry... one nic nie mowia. Jezeli lubisz wybajerowany dzwiek wez te Sennheisery. Senki za ~100 maja bardzo podbity bas i sa dosc dynamiczne na niekorzysc oczywiscie wysokim tona. Sam mam Technics RP-F290 i srednio jestem z nich zadowalony ( btw graja juz chyba 2 lata non stop ) Dzwiek moze byc, wysokie nic nadzwyczajnego , dol wporzadku , dobra kontrola ... wydaje mi sie ze ogolnie te sluchawki graja troche ciemno. Wygodne sa ale na krotka meta, po paru godzinach sluchania bola uszy, oslonki sa poprostu za male i uciskaja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...