Skocz do zawartości
ps

z Celeron 800 na 1052

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam celerona 800 podkreconego do 952 Mhz ze standardowym wiatrakiem. Calkiem za pare dni sprawie sobie chlodzenie woda destylowana. Do tej pory temperatura procka waha sie ok 50 stopni c.

ZASTANAWIAM sie wiec czy bedze mozna wycisnac cos wiecej z procka przy tak dobrym chlodzeniu, podejzewam ze temp. spadnie mi do ok 35 stopni c.

w biosie procka podkrecic moge max na 1052..

!!! co Wy na to !!! :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam celerona 800 podkreconego do 952 Mhz ze standardowym wiatrakiem. Calkiem za pare dni sprawie sobie chlodzenie woda destylowana. Do tej pory temperatura procka waha sie ok 50 stopni c.

ZASTANAWIAM sie wiec czy bedze mozna wycisnac cos wiecej z procka przy tak dobrym chlodzeniu, podejzewam ze temp. spadnie mi do ok 35 stopni c.

w biosie procka podkrecic moge max na 1052.. 

!!! co Wy na to !!! :P

Kiepsko- mój stary Celeron 800 kręcił sie u mnie na 1066( płyta większego FSB niż 133 nie miała :? ), u kupla poszedł na 1200 i miał jeszcze zapas! Bez zwiększenia napięcia :) Na box coolerku. Nie masz farta koleś i nie masz się z czego cieszyć :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam teraz cela 800@1120 temp.nie przekracza 50 C na Titanie TTC D3TB. Dziwi mnie troche ze na tej plycie mozesz go tylko do 1052 ja mam TUSL2-C a to jest ta sama plyta tylko z obsluga Tualatinow. Masz magistrale napewno do 166.

W tej chwili nie jestem wstanie powiedziec czy jest na 166, sprawdze i odpowiej.

Dziwna sprawa z tym 1052 z poczatku myslalem ze flash biosu zwiekszy mozliwosc podkrecenia ..zmienilem bios z 1003 na 1009 i w zasadzie sie nie zmienil, nie doszlo zadnych opscji moze troch szybciej dziala uruchamianie... 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie bardzo ladnie chodzi na 1120... na jakims standardowym aluminiowym coolerku , temperatura max 40. , mialem posta przy 1200mhz ale stabilnosci nie uzyskalem, az tak bardzo mi chcialem sie bawic.

Nie musisz sie bawic z WC na procku, bardziej istotna rzecza jest zadbanie o chlodzenie chipsetu, posmarowanie pasta i przymocowanie dobrego radiatora. Wczesniej zwisy mojego kompa powodowane byly ogolnym przegrzewaniem sie chipsetu plyty glownej i ledwo 1066 uzyskalem a posta przy 1100.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...