Skocz do zawartości
Dev-o

Chlodzenie na NB Abit IS7-E

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystkie dadzą radę, zauważ jednak, że Revoltec jest przystosowany do płyt z zaczepami w kształcie odwróconej litery "U" (tak jak Twój Abit) i posiada odpowiednie mocowanie.

Pozostałe radiatory będziesz musiał kleić. Chyba, że sam zrobisz mocowanie z cienkich drucików.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odgrzeje nieco temat.

A jaka jest rozsądna temp. tegoż chipsetu ? Przed chwilą założyłem pasywa, jednak jest DOSYĆ ciepły i martwię się o niego. Więc zapytuję :

Jaka jest dopuszczalna, zdrowa temperatura pracy mostka północnego dla Abita IS7-E ?

Pozdrawiam.

PS. I który z synonimów w biose oznacza temperaturę NorthBridge (w system health są : Cpu -wiadomo- , PWM i SYSTEM) ?

Edytowane przez exyte

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam na Abit IS7-E po zdjęciu hałasliwego radiatora i założeniu Zalmana NB47J - 43 - 44 stopni a podczas stresu (grania, renderingu) dobija do 54 st. sam nie wiem ile moze być ale na razie nic sie nie dzieje, niestety jak wsadziłem pamieci (dodatkowe 512 do 512) to tem w kompie wzrosła tak samo z grafą im cos szybsze i lepsze tym mocniej grzeje. wentyla na NB nie chce miec :) ... zobaczymy co bedzie w wakacje ... pewnie z 60 st. ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi