TooRtleS Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 Sorry ze zadaje takie błache(lamerskie) pytanie , ale kolega twierdzi ze Prescott to odpowiednik amd 64 bit ..... ma racjie , czy Prescott to 64 bitowy procesor Intela ...... dzeki za odpowieć :P [nie wiem gdzie umiescic to pytanie wiec otwieram nowy temat, z góry sorry ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 Prescotty dostepne u nas w sklepach to procki 32bitowe ale intel ma juz swoje 64bitowe prescotty:) Niby odpowiedniki AMD ale jest to sprawa dosyc kontrowersyjna Sąz nimi zgodne ale intel twierdzi ze jest to tylko rozwiniecie 32bit i nie jest pelnym 64bitowcem!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelus Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 Myślę, że chodziło mu o odpowiednik w sensie marketingowym. duron - celeron sempron - celeron D a64 - prescott Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 a AXP odpowiada PIV ... Northwood ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelus Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 axp już według marketingowców nie istnieje :wink: gdyby istniało stałoby równo z sempronem a northwood z prescottem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 to ja wiem ale przecież Sempron ma PR+ odpowiadające Celafonowi D. Więc nie patrząc na marketing tylko na rzeczywistość AXP odpowiada jakiemu prockowi Intela? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Moim zdaniem AXP jest leprzy od septhrona, ale gorszy od p4 northwood i prescot. Co do porównania Prescota i nortwooda to słuszałem różne teorie jedni mówią że jedno jest szybsze a inni że co innego :D W wydajności to są podobne w zalerzności od aplikacji różnie to bywa ale prescot ma minimalną średnio przewagę no i więcej cashu :), ale zato też m,ocniej się grzeje :P Twierdzę także że A64 jest odrobinę leprze technologicznie od p4, ale jedno i drugie stoi na bardzo podobnym i wyrównanym poziomie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 z tą technologią w intelu chodzi chyba tylko o zwiększenie rozmiaru pamięci którą może zaadresować procesor :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...