Olek Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 Mój kolega ma zamiar kupic kompa no ale nie żadnego wpaśnego wystarczy mu na począ tek Duroń 1,2 i tak dalej ( nie do gier ) i mam związku z tym kilka pytan: 1.czy np: płyta Płyta Gigabyte GA-7VRXP USB2.0 Raid Lan obsługuje pamieci SD-ram czy jedynie DDR 2. czy są sprzedaży płyty obsłgujące pamici DIMM i DDR pod Duron i czy można na nich pszyszłościowo włążyc Athlona XP 3. jak jest róznica np: miedzy pamięciami DIMM DDR chodzi mi o wydajnośc bo gdzięś czytałem że 30 5 czy jest to prawda czy może inna? 4.jaka byscie polecali płyte pod diurona tak do ceny 300 zL najlepiej z AC.97 i ATA 100 Dzięki za wszelkie informacje :!: :!: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 Na mobo nie wolno oszczędzać, więc lepiej trochę poczekać i uciułać trochę grosza na coś lepszego, niż na gwałt kupować coś do 300zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 Trzeba bylo podac ile kasy moze kumpel wydac . A jezeli chodzi o odpowiedz to niech kupi Durona 1Gh , sprzeda pamieci Dimm i kupi DDry a z dobrych najtanszych plyt to Shuttle DOT-AK35GT2 (KT333) za 360 zl . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotmar Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 już czas zapomnieć o SDRAM, skup się na DDR mało jest płyt obsługujących oba standardy, najbardziej znana to ECS K7S5A, ale również najmniej polecana ja za 320zł kupiłem MSI K7T 266 Pro-2A, w sklepie ofkoz z gwarancją mobo posiada bardzo, a to bardzo przyzwoity codek AC97, ATA133 oraz co najważniejsze pełną regulację napięć na CPU, AGP i pamięciach, zmiana FSB co 1 Mhz do 220 oraz zmiana mnożnika CPU z poziomu biosu a co do procka Athlon XP 1600+ koszyuje już tylko 280 zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Dres Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 dokladnie nie oszczedzaj na plycie!!! a pozatym ga-7vrxp nie obsluguje sdram tylko ddr jaka jest dokladna roznica wydajnosci pomiedzy tymi pamieciami to ci nie powiem ale lepiej nie inwestowac w sdramy juz lepiej sprzedac i kupic ddr nawet mniej a potem dokupisz :wink: co do tych plyt to sa to tylko plyty na chipsecie sis 735 o ile mi dobrze wiadomo ale z wlasnego doswiadczenia nie radze w nie inwestowac 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 dr_dres o jakie płyty ci chodziło te które polecali poprzednicy Kmpel sam nie wiem ile ma wydac zobaczy jak bedzie składał a jeśli chodzi o DIMM to sie pyta dlatego że śa teraz tanie a on sobie wymyslił że za 256DDR kupi dwie kości 256 DIMM jesli dobrze rozumie to nie ma zbyt duzo dobrych płyt obsługujących Sd-ram i ddr a co jśli nawet kupi taka płyte to czy włazy tam AntkaXP dzieki za odpowiedzi czekam na następne :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 Niech kupuje 256MB DDRow to bedzie mial szybciej i tak niz 512 MB na zwyklych pamieciach Dimm . Jezeli chodzi o plyty obslugujace oba typy pamieci to odchodza one troche w niepamiec tak samo jak te Sdramy . Jezeli chodzi o mobo to lepiej kupic cos na Kt333 bo jest duza mozliwosc rozbudowy pozniej ( nawet proce ze 166 FSB ) , jezeli kumpel nie gra i nie zamierza grac to bedzie dla niego jak znalazl . Wybij mu z glowy te Dimmy , i dowiedz sie ile ma kasy na zakupy ;) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 Mój kolega ma zamiar kupic kompa no ale nie żadnego wpaśnego wystarczy mu na począ tek Duroń 1,2 i tak dalej ( nie do gier ) i mam związku z tym kilka pytan: 1.czy np: płyta Płyta Gigabyte GA-7VRXP USB2.0 Raid Lan obsługuje pamieci SD-ram czy jedynie DDR 2. czy są sprzedaży płyty obsłgujące pamici DIMM i DDR pod Duron i czy można na nich pszyszłościowo włążyc Athlona XP 3. jak jest róznica np: miedzy pamięciami DIMM DDR chodzi mi o wydajnośc bo gdzięś czytałem że 30 5 czy jest to prawda czy może inna? 4.jaka byscie polecali płyte pod diurona tak do ceny 300 zL najlepiej z AC.97 i ATA 100 Dzięki za wszelkie informacje :!: :!: :!: ad1 na płycie gigabyte nei słyszałęm o obsłudze 2 rodzajów pamiecie ale najlepiej sprawdz sobei gzdeis w necie recezje ad 2 jesli chcesz płyte pod amd z obsługa dim i ddr to jest plyta ecsk7s5a słyszałem ze całkiem całkiem i tania bo jakiec nie całe 300 ale nie polecam tego modelu podobno sie trafiajpoł egzemplaze na których nic nie zdziałasz i nie ma podkrecania ale athlona xp mozna tam bez problemu wsadzic ..o i jeszcze jedno gdzies czytałem ze ta płyta ma wejscia dla dim dl abajeru tz działajoł ale płyta na nich nie pokazuje na ca ja stac ale jak juz mowa o ramie to ddr jest teraz standardem i o dim mozna juz zapomniec ad 3 wydajnos jest znacznie wieksza na ddr .....!! ad 4 ja polecam z doswiadczenie ecsk7vta3v3.0 z obsługa ata 133 ac 97 no i ma zmiane fsb ..ale eni działa na durniach tylko dla athlonów a jej cena chyba nie przekracza 300zł oczywiscie mowa o wersji bez raid ?? a cene sprawdz sobie na www.komputronik.pl pozdro szpak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Dres Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 dr_dres o jakie płyty ci chodziło te które polecali poprzednicy no myslalem ogolnie raczej o ECS k7s5a i jest tam jeszcze jakis chyba asus i jetway ale raczej slabo dostepne... :? na takie plyty oczywiscie wchodzi AthlonXP i lepiej niech zeczywiscie kupi 256ddr niz 512 sdram... :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sz@tynbury Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 Kup dla kumpla Asusa A7V266-c. Jak się dobrze zakręcisz to będziesz ją miał za ok. 315 zł ( ja będę miał za ok. 300 :D ). Wchodzą DDR-y i Antki do 2200. No i wiadomo to nie ECS tylko ASUS. Ja mając do wyboru ECS-a na kt333 i Asusa na kt266a wybrałem Asusa po częsci dlatego że kasy nie mam i zanim byłoby mnie stać na jakiegos TOP Antka to już dawno płyty na kt333 będą przeżytkiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotmar Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 a czy wiecie, że dziś na stronie MSI pojawił się nowy bios do MSI K7T266 Pro2-A z suportem Athlonów XP 2400+ i 2600+ fajnie i jak wspomniałem wcześniej płytka tylko 315-320zł, a ile radości Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 Ja narazie w 100% moge polecic Ci tę płytke co mam w opisie... a te cholerne testy zamieszcze jak przyjdą do mnie te cholerne pompki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 Mój kolega ma zamiar kupic kompa no ale nie żadnego wpaśnego wystarczy mu na począ tek Duroń 1,2 i tak dalej ( nie do gier ) i mam związku z tym kilka pytan: 1.czy np: płyta Płyta Gigabyte GA-7VRXP USB2.0 Raid Lan obsługuje pamieci SD-ram czy jedynie DDR 2. czy są sprzedaży płyty obsłgujące pamici DIMM i DDR pod Duron i czy można na nich pszyszłościowo włążyc Athlona XP 3. jak jest róznica np: miedzy pamięciami DIMM DDR chodzi mi o wydajnośc bo gdzięś czytałem że 30 5 czy jest to prawda czy może inna? 4.jaka byscie polecali płyte pod diurona tak do ceny 300 zL najlepiej z AC.97 i ATA 100 Dzięki za wszelkie informacje :!: :!: :!: sa takie plyty chociaz by ECS K7S5A a co do pamieci to ddr jest lepszy bo szybszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 a czy wiecie, że dziś na stronie MSI pojawił się nowy bios do MSI K7T266 Pro2-A z suportem Athlonów XP 2400+ i 2600+ fajnie i jak wspomniałem wcześniej płytka tylko 315-320zł, a ile radości No widac jak sie cieszysz w twoim logo ;) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...