Skocz do zawartości
MikeMan

PROBLEM Z NFORCE2 I MICEM HEEEEELP

Rekomendowane odpowiedzi

Mam plyte Leadtek Winfast K7NCR18G PRO2-na nForce 2 ze zintegrowana karta muzyki SoundStorm jest wydajna,ale....

Kupilem sobie mica takiego za 10 zl wolnostajacego podlaczylem i nie zadzialal,moze nie zrozpaczony ale lekko zdziwiony jakos to przezylem.Mikrofon stal mi sie potrzebny bardzo wiec zainwestowalem w FIRMOWE sluchawki Labtec Gaming FX1 z mikrofonem.I tu mnie czekala przykra niespodzianka,bo:

TEN MIC TEZ NIE DZIALA

Nie wiem co robic zmienialem chyba wszystkie ustawienia. :( A co najlepsze na plycie mojego taty VIA na durona jakiejs starej wszystko dziala... Nie mam pojecia co to moze byc...ustawienia w biosie,windowsie,niekompatybilnosc czy cos z portem...

Prosze pomozcie bo juz sam nie wiem co robic,a mic mi potrzebny bardzo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestes pewny, ze prawidlowo go podlaczyles? Nie kieruj sie kolorami, sprawdz w instrukcji do plyty.

Sprawdz rowniez ustawienia w mixer, upewnij sie mike nie jest wyciszony.

W "Sounds and Audio devices" (controll panel) w zakladce Audio masz Sound recording, sprawdz Volume i Device.

Zakladam, ze mike jest na jack'a, jezeli USB to musisz miec SP1 zainstalowane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko co wymieniłeś sprawdziłem wcześniej,ale dla pewności zrobiłem to jeszcze raz..Tylko 1 mnie zdziwiło że w zaawansowanych ustawieniach mikrofonu mam szare-nieaktywne paski bassów czy coś tam...ale tak poza tym wszystko chyba jak byc powinno więc to chyba nie ustawienia...:( POMOZCIE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrob se testa, zainstaluj od nowa winde (na jakims malym dysku) i podlacz mica po kolei do kazdej spzary i patrz czy dziala, NIC nie zmieniaj w ustawieniach standardowo jest wszystko dobrze.

"Sprawdz rowniez ustawienia w mixer, upewnij sie mike nie jest wyciszony."

ta opcja ma BYC ZAZNACZONA! ona odpowiada za to czy mic ma przekazywac non stop 24h dzwiek na glosniki. jest jest wyciszony to bedzie dzialal tylko wtedy kiedy jakis program (skype, gra siakas) go o to poprosi. no chyba ze lubicie w glosnikach miec wszystko zdublowane. albo macie sluchawki typu zamknietego przylutowane do glowy i chcecie wiedziec czy starsza sie akurat nie czepia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...