Skocz do zawartości
hotkey

O cio chodzi jakby??(dwa małe jpegi)

Rekomendowane odpowiedzi

Nio cześć. Mam pewne pytanko. Najlepiej, gdyby odpowiedzieli właściciele Gainward GF3 450 GS TV, choć odpowiedzi innych też z chęcią zobacz. O cio chodzi?? Oblookajcie obie foty i znajdźcie jedną różnicę(jak by ktoś nie znalazł -> odpowiedź poniżej :)

To jest scrin z oficjalnej stronki Gainwarda:

Dołączona grafika

A to z www.frazPC.pl(artykół pt. Tanie GF3, czy siakoś tak):

Dołączona grafika

Czym się różnią?? Na jednym jest złącze(bodajże DVI), a na drugim go nie ma. Pozatym mają różne hmm... kondensatory??(to po prawej stronie, obok radaitorków na pamięciach)

Nio i teraz pytanko: O cio chośi jakby?? Która wersja jest .... dobra? Zibi322 jak jest u Ciebie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na zadnym ze zdjec nie ma zlacza "DVI" ... roznice: na zdjeciu producenta wogole nie widac oaby kondziolki byly wlutowane... i zmieniony jest rodzaj dlawikow (mniejsze koszta)... aha.. i wczesniejsza seria miala zworke do zmiany na quadro.. te nowsze juz nie maj jej wlutowanej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moja karta wyglada bardziej jak ta nizej jesli chodzi o kondensatory po prawej stronie. jumper do quadro oczywiscie mam - JP2 jakby ktos go szukal :D. Nie przygladalem sie dokladnie skad wychodza bolce jumperka, ale jesli ze srodkowej warstwy laminatu to ciezko bedzie wlutowac zworke. Tak plyta ma 3 warstwy sciezek drukowanych, najgorzej sie dobrac do tej srodkoewj warstwy :/ .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moja karta też jest najbardziej zbliżona do tej na dole, tylko drobne różnice, z czego najbardziej rzuca się w oczy radiator jest nieco inny. Karte kupiłem niedawno więc pewnie dlatego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na zadnym ze zdjec nie ma zlacza "DVI"

:oops: :oops: Sorka, ale nie za bardzo się znam(cio widać)

Ale cio to jest :?:

Dołączona grafika

A właściwie, to cio daje quadro :?: :oops: :?: :oops: (oprócz kolorków)

to jest miejsce na zlacze DVI.. ktorego jak widzisz (albo i nie :wink: ) nie ma wogole wlutowanego... hmm.. quadro... dlugo by tlumaczyc.. po krotce: quadro stworzone zostalo dla grafikow i ludzi pracujacych pod OpenGL ... zawiera kilka(nascie) dodatkowych instrukcji obslugiwanych prze GPU jak i zazwyczaj taktowanie defaultowo jest wyzsze..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy dyskutuja tu o quadro i kondensatorach i takich tam a chyba zaden nie zauwazyl ze karta z gornego obrazka ma wyjscie TV-Out, ktorego na dolnym obrazku doszukac sie trudno.

A w ogole to oglaszam konkurs pt. "Zaznacz 20 szczegolow ktorymi roznia sie 2 obrazki"

Glowna nagroda - wasy i broda lub wycieczka do malego miasteczka. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy dyskutuja tu o quadro i kondensatorach i takich tam a chyba zaden nie zauwazyl ze karta z gornego obrazka ma wyjscie TV-Out, ktorego na dolnym obrazku doszukac sie trudno.

A w ogole to oglaszam konkurs pt. "Zaznacz 20 szczegolow ktorymi roznia sie 2 obrazki"

ze co???? i na tym i na tym wyraznie widac "puszke" ekranujaca od wyjscia s-video .... moze wszyscy co kupili ta karte z dolu nie maja wyjscia Video ??? kurde noooo oooo jest jednak mam i nawet dziala i filmy moge na TV poogladac... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ze co???? i na tym i na tym wyraznie widac "puszke" ekranujaca od wyjscia s-video .... moze wszyscy co kupili ta karte z dolu nie maja wyjscia Video ??? kurde noooo oooo jest jednak mam i nawet dziala i filmy moge na TV poogladac... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Gdyby bylo widac wyraznie to nie bylo by mojego postu. :roll: Moja culpa ze nie sprawdzilem danych karty a tylko oparlem sie na zdjeciu. :oops:

A jaki byl tego efekt to mozna bylo przeczytac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena pewnie obydwu kart jest taka sama, ale mysle, ze ta na dole jest "mniej oryginalna" pewnie skladana w Chinach(tam sie zjezdza z ceny na czm tylko mozna) co oczywiscie nie musi swiadczyc o jakosci. Ja osobiscie wolalbym mesia z niemiec a nie skladanego w Polsce chociaz to ten sam mercedes...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...