Wojo Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 Hej. Witam wszystkich. Mam pytanie odnośnie pamięci DDR Kingmax TINYBGA 512MB PC-400 bo chiałbym je kupić tylko mam jeszcze dylemat czy to bedzie dobry wybór. Przeglądałem forum nie znalazłem nic ciekawego na temat tych pamięci. Chciałbym dowiedzieć się jak one sprawuja się w rzeczywistości. Na jakich timingach chodzą i jak na nich można podkręcić magistrale i czy wogóle jest to dobry wybór. Wkońcu pamieci te są zaopatrzone w pamięci BGA 4,4ns. Więc chyba są niezłe. Dzięki z góry za odpowiedzi. Pozdr. Wojo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 A nie lepiej za te same pieniądze kupić kingmax Hard Core 466? U mnie na przykład idzie przy 2,8V 2,5-2-2-6 albo 2-3-3-8 na 400mhz i 2,5-3-3-8 na 440mhz, na fsb powyżej 220 płyta nie pozwala. Może za to te 400mhz BGA poszłyby przy 400 na 2-2-2-6, ale mało o nich wiadomo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 No właśnie bardzo mało o nich wiadomo. Też sie zastanawiałem nad Kingmax Hardcore ale są troche poza moim zasięgem finansowym wkońcu są chyba 50 zł droższe. Zastanawiałem sie także nad Hynixami ale też nie uzyskam na nich niskich timingów. Posiadam płyte epox 8RDA3I i nie licze na wysoką magistrale może pociągne do 230Mhz ale na więcej nie licze. Dlatego chodziłoby mi bardzie o niskie timingi pamieci tak żebym miał przy 200Mhz np. 2-2-2-6. I dlatego zastanawiam sie nad tymi Kingmaxami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 są chyba 50 zł droższeRzecz w tym jak dokupywałem przedwczoraj 512mb to te 466mhz były 15zł droższe od 400mhz i kosztowały 384zł (te 466) w Olsztynie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 A możesz podać mi strone www tego sklepu gdzie kupowałeś. Bo widać że mają tanio stać te pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 Nie wiem, czy jest możliwa sprzedaż wysyłkowa, ale nawet będąc na miejscu musiałem pamięć zamawiać na następny dzień, bo na stanie nie mieli. http://www.bpsystem.pl/?mp=podzespoly&CA=1...84.16.3&tree=13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byzik Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Posiadam 1 kość pamięci Pole Wartość Właściwości modułu pamięci Nazwa modułu Kingmax MPXC22D-38KT3R-PEA Numer seryjny Brak Rozmiar modułu 512 MB (2 rows, 4 banks) Typ modułu Unbuffered Typ pamięci DDR SDRAM Szybkość pamięci PC3200 (200 MHz) Szerokość modułu 64 bit Napięcie modułu SSTL 2.5 Metoda detekcji błędów Brak Szybkość odświeżania Zredukowana (7.8 us), Self-Refresh Taktowanie pamięci @ 200 MHz 2.5-4-4-8 (CL-RCD-RP-RAS) @ 133 MHz 2.0-3-3-6 (CL-RCD-RP-RAS) Własności modułu pamięci Early RAS# Precharge Nie obsługiwane Auto-Precharge Nie obsługiwane Precharge All Nie obsługiwane Write1/Read Burst Nie obsługiwane Buffered Address/Control Inputs Nie obsługiwane Registered Address/Control Inputs Nie obsługiwane On-Card PLL (Clock) Nie obsługiwane Buffered DQMB Inputs Nie obsługiwane Registered DQMB Inputs Nie obsługiwane Differential Clock Input Obsługiwane Redundant Row Address Nie obsługiwane Co sądzicie czy dokupienie kości o podobnych parametrach Kingmaxa jest dobrym pomysłem czy powinienem szukać identycznie oznaczonej tz.Kingmax MPXC22D-38KT3R-PEA Co wiecie o w/w kości ?????? Czy może kupić Kingstona 512Mb ( 3200) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...