potencjometr Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 Witam wszystkich Komputer mam od dawien dawna ale jego modyfikacja zaczolem bawic sie od niedawna. Mysle ze uda mi sie znalez odpowiedz na moj problem. Przejdzmy do konkretow : Kupilem Thermaltake Combo Cool Tower 112 - Heatpipe , niestety po zalozeniu komputer wogle nie odpala ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span> się ale nic wiencej, posiadam plyte Asus A7V880 , plyta jest nowa wienc myslalem ze moze z nia cos nie tak ale po zalozeniu Thermaltake POLO 735 eXtreme 3 in 1. Komp normalnie działa. 2-3 razy komputer właczył sie bez srob mocujacych poprostu polozylem cool towera na procku. Lekko dociskajac go reka. Byłbym zapomniał Procesor to Athlon 2500 Barton. Za pomoc i wyrozumialosc z gory dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 Tak tylko szczelam :) moze tak jak w abicie nf7 jest opcja sprawdzająca czy jest podłączony wentylator? ten cooltower standartowo nie ma śmigieł wiec pomyslalem ze moze o to chodzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 tu chodzi o mase. mi z polo 735 sie komp nei wlanczal a towerej jest jeszcze ciezszy. momi iz jest mocowany do mobo to dziala jak dzwignia. zamontuj towera i komp niech lezy i wtedy sprobuj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
potencjometr Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 Niemiec : no ale ten polo jest podłanczany do Molexa wogole nie do płyty i wsio bangla wienc raczej nie. Fipa15: był założony tak , nawet z kumplem tak mocno go przykrecilismy ze blacha mocujaca lekko sie wygieła mocniej juz sie nieda . :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 przeczytaj jeszcze raz co napisalem i postaraj sie to zrocumiec. a jak sie nie udlo to jeszcze raz przeczytaj i powtarzaj ta czynnosc do czasu az zrozumiesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 przeczytaj recenzję na frazpc - problem zwarcia elektrycznego, został tam poruszony. źle zrobiłeś że mocno przykręciłeś. -- widzial ktoś porównanie tego monstra do sp97 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 jedna osoba na jakims forum (ocers lub neotec) pisala, ze miala towerka i teraz ma sp97 i sp jest lepszy. sam jestem ciekaw o by wyszlo z ich konfrontacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 jedna osoba na jakims forum (ocers lub neotec) pisala, ze miala towerka i teraz ma sp97 i sp jest lepszy. sam jestem ciekaw o by wyszlo z ich konfrontacji.jedna osoba na jakims forum (ocers lub neotec) pisala, ze miala towerka i teraz ma sp97 i sp jest lepszy. sam jestem ciekaw o by wyszlo z ich konfrontacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_zet Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 montowanie tych towerów jesli sa miedziane ma jedna wade, to co pisał niemiec, sa ciezkie i działają jak dzwignia - mysle ze latwo jest tym uszkodzic mobo, wystarczy ze z załozonym szturchniesz obudowe nogą, i juz jakas sciezka na plycie moze nie byc cala, dlatego mysle ze zdecydowanie lepsze sa konstrukcje typu non-tower Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 spróbuj uwiązać towera do zasilacza np. żyłka wędkarską. wtedy część obciążenia z płyty przeniesie się na zasiłkę 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roon Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Ten Tower jest lepszy napewno niz Sp-97. Sp97 nie moze dzialac w trybie passive z bartonem 2500+ M bo poprostu nie odprowadzi tyle ciepla. Natomiast Tower da rade. Dokladajac do niego wentylator ma sie najwydajniesze chlodzenie na rynku. To ze jest ciezki .... no coz cos za cos. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Ten Tower jest lepszy napewno niz Sp-97. Sp97 nie moze dzialac w trybie passive z bartonem 2500+ M bo poprostu nie odprowadzi tyle ciepla. Natomiast Tower da rade. Dokladajac do niego wentylator ma sie najwydajniesze chlodzenie na rynku. To ze jest ciezki .... no coz cos za cos.potwierdz czyms swoje slowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżordż Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 nie wiem czy tt tower 112 jest lepszy od Sp-97 ale na pewno radzi sobie z każdym procem na rynku no i może być niezłą alternatywą dla wc. Jak na razie to miałem na nim 100% stabilnego P4 3,0E@4,1GHz (z wentylem 2000rpm) a w tej chwili męcze Athlona 64 3200+ -> na vcore 1,55 ma 2,8GHz i do 45 stopni na wentylu 1500rpm. miałem tylko jeden problem ....jak za mocno przykręciłem go do płyty to mi pamięci nie stykały i komp nie wstawał :P A co do wagi .....jak się dobrze przykręci to nie ma się o co bać....ja żadnych problemów z nim nie miałem (poza tym ,który napisałem wcześniej :P) a montowałem go na 5 płytach (jak dotąd)... :ploom: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 dzordż jak dla mnie jedyną przewagą narazie nad sp97 to uniwersalność zapinek, bo sp97 na a64 już nie użyje :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...