Skocz do zawartości
potencjometr

problem z Thermaltake Combo Cool Tower 112 - Heatpipe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Komputer mam od dawien dawna ale jego modyfikacja zaczolem bawic sie od niedawna. Mysle ze uda mi sie znalez odpowiedz na moj problem.

Przejdzmy do konkretow : Kupilem Thermaltake Combo Cool Tower 112 - Heatpipe , niestety po zalozeniu komputer wogle nie odpala ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span> się ale nic wiencej, posiadam plyte Asus A7V880 , plyta jest nowa wienc myslalem ze moze z nia cos nie tak ale po zalozeniu Thermaltake POLO 735 eXtreme 3 in 1. Komp normalnie działa. 2-3 razy komputer właczył sie bez srob mocujacych poprostu polozylem cool towera na procku. Lekko dociskajac go reka. Byłbym zapomniał Procesor to Athlon 2500 Barton.

Za pomoc i wyrozumialosc z gory dziekuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jedna osoba na jakims forum (ocers lub neotec) pisala, ze miala towerka i teraz ma sp97 i sp jest lepszy. sam jestem ciekaw o by wyszlo z ich konfrontacji.jedna osoba na jakims forum (ocers lub neotec) pisala, ze miala towerka i teraz ma sp97 i sp jest lepszy. sam jestem ciekaw o by wyszlo z ich konfrontacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

montowanie tych towerów jesli sa miedziane ma jedna wade, to co pisał niemiec, sa ciezkie i działają jak dzwignia - mysle ze latwo jest tym uszkodzic mobo, wystarczy ze z załozonym szturchniesz obudowe nogą, i juz jakas sciezka na plycie moze nie byc cala, dlatego mysle ze zdecydowanie lepsze sa konstrukcje typu non-tower

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Tower jest lepszy napewno niz Sp-97. Sp97 nie moze dzialac w trybie passive z bartonem 2500+ M bo poprostu nie odprowadzi tyle ciepla. Natomiast Tower da rade. Dokladajac do niego wentylator ma sie najwydajniesze chlodzenie na rynku. To ze jest ciezki .... no coz cos za cos.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Tower jest lepszy napewno niz Sp-97. Sp97 nie moze dzialac w trybie passive z bartonem 2500+ M bo poprostu nie odprowadzi tyle ciepla. Natomiast Tower da rade. Dokladajac do niego wentylator ma sie najwydajniesze chlodzenie na rynku. To ze jest ciezki .... no coz cos za cos.

potwierdz czyms swoje slowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czy tt tower 112 jest lepszy od Sp-97 ale na pewno radzi sobie z każdym procem na rynku no i może być niezłą alternatywą dla wc.

Jak na razie to miałem na nim 100% stabilnego P4 3,0E@4,1GHz (z wentylem 2000rpm) a w tej chwili męcze Athlona 64 3200+ -> na vcore 1,55 ma 2,8GHz i do 45 stopni na wentylu 1500rpm.

miałem tylko jeden problem ....jak za mocno przykręciłem go do płyty to mi pamięci nie stykały i komp nie wstawał :P

A co do wagi .....jak się dobrze przykręci to nie ma się o co bać....ja żadnych problemów z nim nie miałem (poza tym ,który napisałem wcześniej :P) a montowałem go na 5 płytach (jak dotąd)...

:ploom:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi