kamilllo Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 Witam Czy może mi ktoś zdeszyfrowac oznaczenia tego procesora AXDA1700DLT3C 9743476280266 JIUHB0307VPMW Pierwszą linijkę już mam rozpracowaną, ale z pozostałymi mam problem. Mam jeszcze jedno pytanie - co sądzicie na temat tego procka? Pozdrawiam kamilllo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 fajny procek fajna seria miałęm keidys podobnego http://www.msi.com.tw/program/products/mai....php?UID=amdcpu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 powinien się nieźle kręcic z tego co widzę to ma odblokowany mnożnik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leoni Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 mozesz z niego niezla moc wyciagnac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 mozesz ale nie musisz - pamietaj, ze tylko test da Ci odpowiedz na to pytanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilllo Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Dopiero zaczłąem się z nim bawić w podkręcanie. Nie chce za bardzo szaleć bo mam nie najpelsze chłodzenie AC. Na razie pyknąłem go sobie na 9,5x166 i chodzi bez problemów. Temperaturka - góra 48 wiec chyba może być. Jakie tempetarówy graniczne zalecacie? Wiem, że zniesie do 90, ale na jakiej można spokojnie i bezpiecznie pracować? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sound_Lab Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 najlepiej co by nie przekraczal 60 stopni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilllo Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 A co polecacie do wygrzewania procka? może jakiś link? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilu Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 link prime95 - testuje wszystko i zawsze znajdzie dziure w calym superpi - liczy sobie cyferki wygrzewajac proca... az skonczy liczyc toast - po prost ugrzeje cpu burn - jw. polecam prime'a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 To ja się podłącze - pytanie to samo AXMH2500FQQ4C Z398975B40018 IQYHA0408RPMW I jeszcze jedno pewnie lamerskie pytanie: czemu ma służyć to wygrzewanie i jak to zrobić? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilu Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Badasz stabilnosc kompa po podkreceniu, czy procesor jest wystarczajaco dovoltowany, czy chlodzenie wytrzymuje, ewentualnie czy przetaktowane pamieci nie generuja bledow... Najskuteczniejszy jest prime95 bo katuje caly system ostro i jesli cos jest nie tak to na pewno to wykryje. Jak uzywac? Trzeba sciagnac prime'a, nastepnie odpalic, zakladka options, potem torture test, zaznaczamy blent ( ... ) i ok. Od tego momentu obciazenie proca skacze na 100% i rozpoczyna sie droga przez meki dla twojego peceta :twisted: .Tescik powinien pochodzic pare godzin... jesli nie wystapia zadne bledy/zwiechy/resy/inne nienaturalne zdarzenia (czyli prime sobie liczy poki go sam nie zamkniesz) to komp jest stabilny :) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 serdeczne dzięki za tak wyczerpujacą odpowiedż pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...