Bartas Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 Ej...no i udało się. Co się nie da... Załadowałem BIOS - XSU1 i Lite-On 32123S zgłasza się jak 40125S czyli 40/12/48 Jak myślicie uda się (tak jak piszą na cdrinfo.pl) z 40125S "przerobić na 48125S? Nie za dużo tych zmian...? :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bikol Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 Spróbuj, a napewno się uda :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Zoidberg Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 Chyba sie nie da :cry: Przynajmniej na CDfreaks jeszcze nikt tego nie wykombinowal. Ale monitoruj tamto forum, a moze ktos cos wymysli. 3 i 5 to podobne chipsety ale chyba troszke za bardzo sie roznia :-((. A nie wystarczy Ci x40? :wink: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nogal Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 co za dużo to niezdrowo - tak powiadają ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 no ja wlasnie tu czegos nie rozoomiem, skoro w 32x jest ta sama elektronika, co w 40 x, a w 40x ta sama co w 48x, to qrde chyba nic nie stoi na przeshkodzie? :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Zoidberg Opublikowano 24 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2002 Nie taka sama. Zauwaz ze sa wersje chipsetu mediatek 3 i 5. Wersja "5" obsluguje zapis x48. A w rzeczonym napedzie jest wersja "3", ktora jest tylko na tyle podobna do "5" zeby dzialac z 40-krotna predkoscia. Ale najprawdopodobniej jest to jej absolutne maksimum. No ale moge sie mylic :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 ja kiedys wyczytalem na cdrinfo ze moge zmienic moja nagryware HP 8200 na HP8220 czy cos takiego no wazne ze z 4x4x32 mialbym 8x4x32 no ale bajer tkwi w tym ze podczas zamienienia BIOSU dokladnie gdy wyskoczy 50% mosialbym wylaczyc kompa z pradu :) a po ponownym uruchomieniu zglaszalaby sie juz jako ta lepsza ale cos mi sie w to wierzyc nie chcialo :) bo z mojego slabego doswiadczenia wiem ze jak podczas zmiany BIOSU wylaczy sie zasilanie to juz [gluteus maximus] blada :) a wy co o takiej metodzie sadzicie :)?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Zoidberg Opublikowano 25 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2002 hmmm... no nie wiem... a sa jakies "testimonials" kolesioof co to zrobili? bo jak pisza ze sie udalo to cos w tym musi byc... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...