turzol Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 Posiadam tą klawiaturkę i mam pewien nurtujący mnie problem - w sumie od nowości. Otóż klawiatura ta blokuje się lub też nieumożliwia napisanie dużych polskich znaków typu: Ł, Ż, Ś, Ó, Ą, Ń, Ź (teraz pisałem z Capsem...) Gdy wpisuje normalnie czyli pr alt + shift +litera to zaczynają dziać się cuda - po wciśnięciu klawiszy wyskakują okna, bądź się minimalizują lub też inne szopki... Mam na to wtedy sposób - wale na oślep w przypadkowe klawisze i wtedy wraca do normalności - ale niezupełnie - bo wyłącza się jęz. polski programisty i pod :, ', [ , ] mam wtedy litery z ogonkami. To jakaś bzdura w ogóle - zaznaczam, że przełączanie języków w XP mam wyłączone (tzn sekwencje klawiszy) A więc o co chodzi? Miło by było gdyby wypowiedzieli się użytkownicy tego modelu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 odinstaluj iTouch jesli go masz albo zainstaluj jesli nie masz. moze tez masz jakies programy dzialajace w tle ktore maja jakies dziwne hotkeysy? ja mam taka klawiature i nie mam takiego problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Mam najnowsze ITouch - spróbuje je odinstalować Wątpie, że to problem z aplikacjami, które zawierają hotkey's - np. w Wordzie gdy chce napisać Ś to jakaś podziałka się tworzy i później wklepanie jakiegokolwiek klawisza powoduje, że zaczynają sie otwierać jakieś okna. To samo w Operze - otwiera się strona głowna Opery... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart204 Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Na klawiaturze w górnym lewym rogu jest przycisk F-Lock przyciskając go deaktywujesz blokujesz dodatkowe klawisze, skróty do różnych aplikacji; jeżeli F-Lock jest włączony powinna świecić się pierwsza od lewej dioda nad symbolem "F". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daethar_Rumarth Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Mi sie tak robilo, gdy mialem wlaczona mozille z funkcja szybkiego startu o_0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Na klawiaturze w górnym lewym rogu jest przycisk F-Lock przyciskając go deaktywujesz blokujesz dodatkowe klawisze, skróty do różnych aplikacji; jeżeli F-Lock jest włączony powinna świecić się pierwsza od lewej dioda nad symbolem "F". A co ma F-LOCK to polskich znaków :?: - pomyliło ci się coś. Wiem doskonale, że to badziewie uruchamia się domyślnie razem ze startem systemu i wkurza mnie każdorazowe wyłączanie tego bo np. nie mogę skopiować nic w totalcmd przez F5. Za chiny ludowe nie da się pisać dużych polskich znaków bez użycia Caps-Locka. Na nerwy mi tak to działa, że rozważam sprzedanie tej klawki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francesco919 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Problem jest głupi i prosty do rozwiązania. Masz klawiaturę podpiętą przez USB. Musisz podpiąć ją przez przejściówkę do PS/2 i wtedy będzie działać poprawnie. Sam do tego doszedłem 5 minut temu ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...