Skocz do zawartości
Dev-o

GF4 Ti4200 @ Quadro4 700 XGL mozliwe??

Rekomendowane odpowiedzi

sciagnolem rivatunera, i wystaczylo wlaczyc jeded skrypt i jest wykrywalna jako quadro 4 700xgl ;) - jeszcze najnowsze sterowniki do quadro zainstalowalem

w 3d marku 2k3 wynik o jakies 200pkt wzrosl mi (na tych samych ustawieniach procka i taktowaniach) czyli teraz na procku 2700 (18x150) i karcie 275/540(wiem ze slabo, ale cos zle z chlodzeniem jest, a pamiatki kiszkowate) mam kolo 1750pkt

znajde czas to posciagam pare programow i zobacze czy w pelni sie zmodowala ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lol ??

moda zrobilem zeby sie przekonac czy mozna przerobic, dla samego 3d marka nie robilem, tylko przy okazji sprawdzilem

czytaj uwaznie ze w pierwszych postach nic nie mowilem o 3d markach, naucz sie czytac ze zrozumieniem dopiero potem sie udzielaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

testowanie stabilności w direct 3d mija się z celem przecież zmianom ulegają tylko funkcje open gl

ale mam pytanie czy patch soft quadro działa z najnowszymi sterownikami?z tego co czytałem stabilnie działa(u mnie też)tylko w wersji 42.51 w nowszych są zwisy

jest nowy specview perf w wesji 8 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja teraz mam zainstalowane stery do quadro, forcewary wywalilem, narazie chodzi normalnie jakby nigdy nic

mod u mnie przebiegl inaczej jak np. w poradniku na siriusie

najnowszy riva tuner ma juz wbudowany skrypt do odblokowywania i wystaczylo praktycznie wlaczyc 3 opcje w tunerze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

NIe znam sie na modach kart graficznych dlatego zapytam specjalistów.

1. chcial bym przerobic na Quadro 4 700XGL czy mogl by mi ktos cierpliwy krok po kroku napisać co mam zrobic?? z gory dziekuje i przepraszam za tak glupie pytanie ale wolał bym nic nie skoncic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiscie na sotfmod?;]

riva tuner,

-klikasz na customize karty,

-klikasz low-level system setings[obrazek karty graficznej]

-nvstrap driver

-klikasz na install

-graphic adapter cośtam klikasz tam wybierasz quadro i zatwierdzasz;]

robisz resa i wgrywasz stery od nowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi