Skocz do zawartości
Biedron

"Zacięcia"

Rekomendowane odpowiedzi

Niby glopi temat ale ja juz naprawde nie wiem co moze byc przyczyna. Od czasu do czasu (ok.1/3min) mam 1-2sekundowa zwieche i nie wiem co mam z tym zrobic. System mam 3 tygodnie i srednio mi sie chce robic format poza tym nie wiem czy pomoze. Trojany i inne badziewia regularnie usuwam. Kompa "odkurzalem" calkiem niedawno. Wszystkie czesci sa sprawne. Jak ktos wie dlaczego sie tak dzieje to bede bardzo wdzieczny za pomoc.

Cfg:

Athlon 1700Xp @ 2000Xp

Radeon 8500

512 ddr

Samsung 120 GB UDMA/100 7200 rpm 8MB cache

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi ci o to, że masz tzw. efekt "tear", to sprawdź czy w trayu nie pracuje ci jakiś programik, który odświerza np. temp. procka, itp...a'la SpeedFan. Miałem ten sam roblem. Ew. wyłącz w BIOS'ie "shutdown temp.". Jeszcze raz powtórzę: moja rada ma rację bytu tylko w przypadku występowania efektu "tear".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiedzialem ze sie zaraz odezwie jakis macho i wyskoczy z takim tekstem. Powiedz mi jakie szczegoly chcesz znac to Ci je podam. Ten Twoj text mial byc smieszny czy jak ?

:evil:

Może być 1000 różnych przyczyn zawieszania się Twojego kompa, a z tego co napisałeś trudno coś konkretnego wywnioskować. Zobacz i napisz jakie masz temperatury i napięcia.

Im więcej informacji podasz, tym większa szansa, że Ci ktoś pomoże :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biedron

Ja nadal upieram się że zasiłka nie wyrabia!!!! Podaj co masz za zasilkę. U mnie tak było czkolwiek przeskanuj kompa progsem ad-aware i zobacz czy nie masz jakiegoś syfa. To może też być przyczyna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi