Snopuś Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 WITAM 8) Mam małe wątpliwości co do niektórych części wypowiedzi Vip'a :idea: a mianowicie chodzi mi o opóźnienia cas to chyba nieprawda iż największa liczba musi sie równać sumie pozostałej podam przykład: GeIL Ultra Platinum 256MB PC-400 CL2 timingi 2-6-3-3 i jak jest na to odpowiedź, jaka logika :?: :?: pozdrawiam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 8 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2004 nie musi ale powinna aby wydajność była jak najwyższa. najpierw potestuj na sobie potem teoretyzuj. a taka logika że łatwiej jest uzyskać 2-3-3-6 niż 2-2-2-6 -> producentowi wygodniej chwalić się cl2 a nie wszystkimi parametrami na 2 = kupujesz w sumie gorsze kości niż takie, dla których producent gwarantuje 2-2-2-6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Cytat Pamięć pracuje najszybciej, jeśli tRAS równe jest sumie CL, tRCD i tRP.Czyli po ludzku oznacza to ,ze najwieksza liczby ma byc rowna sumie pozostalych. Co nie oznacza, że z innymi ustawieniami nie będzie pracować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Czytałem na anandtechu test pamięci i tam uzyskali największą przepustowość przy czasach 2-2-2-10. Może to kwestia platformy ale wniosek był taki, że to najwydajniejsze ustawienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cartmanek Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 przede wszystkim platformy i kontrukcji pamięci - vide nForce vs i875 i OCZ EB vs OCZ EL... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoGo Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Podepne małe pytanko pod ten topic :P Zawsze sie pisze ze 'ostatnia' , 'pierwsza' liczba ma byc tyle i tyle... Tylko ze jak patrzy w bios to ktora jest ktora? Napewno sa po koleji? Bo ja mam Act to Precharge Delay, DRAM Ras to Cas Delay, DRAM Ras Precharge i to w sumie tak śrendio pasuje do skrótów tRAS(act to precharge?) , tRCD(ras to cas delay?), tRP(ras precharge?) :] (juz pomijajac Cas latency bo to oczywiste). :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 no pewnie ze nie musza byc w takiej kolejnosci - programisci BIOSow rzadko sie tym przejmuja bo znaja to na pamiec. co Ci nie pasuje? tRCD - RAS to CAS Delay tRP - RAS Precharge wystarczy troche sie wysilic i pomyslec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 macie refleks :]]]] zobaczcie kiedy powstal tamten topic :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 Powstał dawno, ale czytany i komentowany jest do tej pory... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...