turzol Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 Chcecie podkręcić Liska? :) --> klik - b.fajny i obszerny art. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
degol Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 mam problem;mój dzieciak grzebał coś w necie i... i nie mam żadnych zakładek :huh: ,tzn one są w katalogu Document and Settings itd ale nie wiem jak mam sprawić aby pojawiły się w FF. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 Zdolny ten Twój dzieciak. :P Pewnie powiesił FF, uruchomił mu się profile manager, kliknął OK i założył nowy profil. :D W Doc&Set...\Mozilla\Firefox\Profiles masz pewnie 2 katalogi. Znajdź w nich plik bookmarks.html, sprawdź w którym są upragnione zakładki i skopiuj do tego drugiego profilu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
degol Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 hm.. w katalogu profiles jest tylko jeden katalog,ale ma dwa pliki bookmarks tzn jeden nazywa się bookmarks.html a drugi bookmarks-1.html;ten pierwszy jest pusty a drugi to ten mój;wywaliłem pustego,a drugiemu nadałem nazwę bez jedynki ale nie pomogło,nie mam pojęcia o co chodzi,a syn oczywiście mówi że nic nie wciskał oprócz zamknięcia aplikacji :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 Pierwszy raz słyszę o podwójnym bookmarks.html. Wejdź do bookmarks --> manage bookmarks --> file --> import --> from file i wskaż ten właściwy plik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
degol Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 Pierwszy raz słyszę o podwójnym bookmarks.html. Wejdź do bookmarks --> manage bookmarks --> file --> import --> from file i wskaż ten właściwy plik. 1430389[/snapback] zaimportowałem plik,ale i tak było parę krzaków;np. pojawiły się dwa foldery osobiste,jeden mój a drugi pusty i nie dający się skasować; pomyślałem,że nie będę zadawał zbędnych pytań i poprostu usunąłem cały profil,część zakładek było w pliku bookmarks.html który przeniosłem w inne miejsce,importowałem sobie je i jest prawie dobrze,prawie bo części zakładek i tak nie ma,ale co tam dam radę :) ;najgorsze jest to że wywaliłem również wszystkie rozszerzenia :mur: i teraz zabawa zaczyna się od nowa,ale dużo tego nie używałem tak czy owak dzięki paulo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Powstała wreszcie długo oczekiwana modyfikacja AdBlock'a z whitelist. :P Żeby dodać stronę do whitelist wystarczy utworzyć filtr np. @@tweak.pl Więcej informacji tutaj i tutaj. FF 1.0.4 http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/fir...releases/1.0.4/ http://funnyfox.org/ :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Zainstalowałem sobie FF, poinstalowałem fajne wtyczki, które mnie interesują. Wszystko fajnie, tylko mam jeden problem. Podczas instalowania kilku themes do niego, nagle przestała działać instalacja tych styli, tylko chce je ściągać na dysk. Nic nie zmieniałem w ustawieniach. Wie ktoś może jak sobie z tym poradzić? Firefox 1.04 powered by moox. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Jeżeli instalowałeś Tabbrowser Extensions, to tu tkwi problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Mam Tab Mix, bo tamta wtyczka o której wspomniałeś już mnie wystarczająco zniechęciła do FF. Co ciekawe gdy chce pobrać z tej listy: https://addons.mozilla.org/themes/?application=firefox któryś styl, to jak klikne na niego, a potem install to się instaluje, natomiast jeśli chcę z tamtąd coś: https://addons.mozilla.org/themes/showlist....ox&category=All to pojawia mi się pytanie, gdzie zapisać plik. Wcześniej na tej drugiej było ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Jak jesteś na liście z skórkami, to pojawi się okienko zapisu. https://addons.mozilla.org/themes/showlist....category=Newest Wystarczy wejść na stronę opisującą daną skórkę i możesz instalować. https://addons.mozilla.org/themes/moreinfo....numpg=10&id=717 Dzieje się tak nawet na czystym profilu, czyli wszystko jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Faktycznie. Dzięki wielkie, nie zauważyłem, że tak jest. Jeszcze jedno pytanie. Czy jest wtyczka co zapamiętuje sesję ale również miejsca, w ktorych się było na danych otwartych stronach? Bo w tab mix pamięta tylko strony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Session Saver Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 Super. Działa :). Jeszcze raz wielkie dzięki wszystkim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 Uwaga! Po pewnym czasie SS zaczal mi psuc strony :mur: Po prostu przegladarka je zle wyswietla . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Jak dla mnie wygląda tak samo jak FF 1.0.4 i wszystki poprzedine Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 A jak ma wyglądać ? Banner mieli dodać ? ;) Wystarczy w opcje wejść, żeby zobaczyć że to nie to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Witam http://img121.echo.cx/my.php?image=nowyobr...pabitowa4gv.jpg Mam pytanie. Przed instalacją Tabbrowser Extensions niektóre strony otwierały się w tym zaznaczonym panelu a po instalacji w tym niżej. teraz powiedzcie mi jak wyłączyć ten zaznaczony. Doniczego nie jest potrzebny a mnie tylko drażni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Wyłącz pasek zakładek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 mam kolejny problem. mianowicie po wyłączeniu przeglądarki występuje mi taki błąd. http://img294.echo.cx/my.php?image=schowek013lh.jpg Lecz nie zawsze co moze byc tego przyczyna?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 Powyłączaj kolejno rozszerzenia, może któreś z nich jest przyczyną problemu. Jeżeli to nic nie da, to zrób kopię profilu i skasuj go z documents & settings, może coś się w profilu porąbało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cebix Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Witam. Ja mam pewien problem z rozszerzeniem TabMix. A mianowicie, po zainstalowaniu tegoż oto rozszerzenia(v.0.2.1pl) w FF 1.0.4pl postanowiłem sobie je dostosować do moich własnych potrzeb zmieniając jego ustawienia(np. "X" na każdym osobnym panelu), zastosowalem zmiany, wszystko było pięknie, działało w porządku. Lecz po następnym włączeniu komputera, wszystkie opcje powróciły do domyślnych, a ich zmienianie i zastosowywanie już nic nie dawało. Tak jakby TabMix jakoś nie lubił zmieniania jego ustawień... Po ponownym zainstalowaniu TM, nadal było tak samo(ustawiam, wyłączam komputer, włączam, domyślne ustawienia bez możliwości zmiany). Czy ktoś już miał ten problem, albo wiecie może jak go rozwiązać? Pozdrawiam, Cebix. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 Wszystkie pliki w profilu zamiast atrybutu tylko do odczytu mają mieć archiwalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 Firefox nie nadaje sie do ogame. Strasznie muli. K-meleon dziala o niebo lepiej. A najlepsza jest opera dzieki blyskawicznemu cofaniu baaardzo podnosi ergonomie. Osobiscie mam gostkaw sojuszu ktory ma opere TYLKO do ogame ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 W ogame nie gram - nie wypowiadam się. "Błyskawiczne cofanie" będzie w Firefoxie 1.1. Każdy ma możliwość wyboru. FF, Opera, K-meleon to świetne przeglądarki, którą wybierzesz zależy tylko od Ciebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolos Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 (edytowane) Witam, Mam mały problem ponieważ zapomnialem hasła do firefox-a tzn. tego głównego zabezpieczenia. I mam pytanie czy mozna skasowac np: całe hasła do stron zapamiętanych "ogólnie wszystkie hasła" żeby to zabezpieczenie ominąć??. Troche dziwna sprawa bo ja hasło pamiętam ale ono mi nie działa :? . pzdr, ROB Edytowane 11 Czerwca 2005 przez Kolos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 Mam z deczka upierd.liwy problem. Postawilem nowy system. Zainstalowalem od poczatku pluginy Tab Mix Plus 0.2.2 ForecastFox 0.5.8. Menu Editor 1.2 Flash Got 0.5.7.7 Problem polega na tym ze co ustawie te plugin. Po ponownym uruchomieniu PC wszystkie pluginy znowu musze ustawiac. Trosze irytujace, nieprawdaż?:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cebix Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Kolejny problem z "atrybutami" :S Mianowicie używam Windows XP i gdy zmieniałem te atrybuty, to po prostu odznaczyłem 'Tylko do odczytu' i zostawiłem puste, bo nie ujrzałem nigdzie super-pola-do-zaznaczenia: 'Archiwalny'(w Win98 był :huh:). Po tym zabiegu ustawiłem wszystkie opcje w TabMix i działają bez zarzutu, tylko teraz, kiedy chciałem je zmienić, to klops. Nie da się, idę do folderu, a tam 'Tylko do odczytu' :S, odznaczam, zastosuj, ok, sprawdzam, znowu 'Tylko do odczytu' :S. Wie ktoś, gdzie można w XP znaleźć opcję atrybutu 'Archiwalnego'? Bo ten XP to jakiś dla mnie taki zbyt ukryte-opcje-komplikacja-na-kazdym-kroku jest :S Pozdrawiam, Cebix. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Może nie masz uprawnień do zmiany atrybutu. Spróbuj zrobić to na koncie z uprawnieniami administratora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cebix Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Mam uprawnienia administratora, ale dla pewności spróbowałem jeszcze na głównym koncie 'Administrator' i na jednym prywatnym z uprawnieniami admina i tego pola 'Archiwalny' po prostu nie ma :S. Pozdrawiam, Cebix. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...