paulo Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 1. Nic - nie da się tego zrobić. Użyj jakiegoś download managera. 2. ExtendedStatusbar 3. Może plik bookmarks.html ma atrybut tylko do odczytu lub po "zwisie" FF nieświadomie tworzysz nowy profil. Uzywam FF ponad 1,5 roku i nigdy nie miałem problemu ze znikającymi zakładkami. 4. Nie gram w ogame, może poszukaj w ustawieniach, wszystko zależy od danego serwisu (na forum możesz być zalogowany i nieaktywny przez cały dzień, a np. w banku wyloguje cię po 5 minutach). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yenk Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Firefox rośnie w sile - http://ranking.pl/rank.php?stat=browAL IE po raz pierwszy poniżej 80%. Ciekawe co przyniesie "siódemka"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludzik Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 znowu podobny problem. wczoraj wylaczylem kompa i moje ustawienia wrocily do domyslnych :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Wszystkie ustawienia ? Tu masz podobny problem - post 201. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludzik Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 ja nie mam TabMixa, tylko TabBrowsera i tez po wylaczeniu kompa mi sie to dopiero zmienilo :/ nawet konfiguracje byly zmienione Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Firefox 1.0.5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 mam szybkie pytanko otoz sprawa wyglada tak : przed formatem mialem sobie mooxa kilka rozszerzen min : Foxy tunes i wszystko dziallo pieknie teraz strzelilem formata dalem te same rozszerzenia i foxy nieby dziala ( moge przelaczac utwory ) ale nie dziala wyswietlanie nazwy utworu :/ jest caly czas idle ( wczesniej dzialalo ) aha player jakiego uzywam to Foobar 2k i asio ( przed formatem tez go uzywalem ) gdzie moze tkwic blad ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 U mnie z foo i asio działa normalnie, w konfiguracji FoxyTunes nie znalazłem nic co mogło by być przyczyną "iddle". Możesz zapytać na forum FoxyTunes, albo sprawdzić czy nowy profil coś zmieni. Do wyświetlania tytułów utworów z foobara używam Mirandę (plugin do foobara foo_mim_notify). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivam Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Ukazał się Firefox 1.0.6 Beta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 Pytanie: 1 Jak sie przeżucić na TabMix z Tab. Extensions wiem że można od instalować Tab. Extensions ale wyczytałem w topiku że zostają śmieci po Tab. Extensions i właśnie pytam jak sie na to przeżucić ? Pytanie: 2 Czasem mam tak że jak zminimalizuje Firefox by MOOX2 na pasek i nie otwieram go (maksymalizuje) przez jakies 1-2 godziny a bawie sie w sys to później jak go chce zmaksymalizować żeby przeglądać www to otwiera mi sie długo i hdd strasznie pracuje, co to może być ? thx (narazie tye :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 1. No niestety u mnie zostały niepotrzebne wpisy w about:config, założyłem nowy profil i po problemie. 2. Do wersji 1.0.4 też tak miałem - długo się maksymalizował po kilkugodzinnym zminimalizowaniu. W wersji 1.0.5 problemu nie mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 2. Windows pewnie go wyrzucił z ramu do pagefile. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 17 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2005 @paulo - ja mam wersje Firefox 1.0.5 by MOOX2 @sgj - a jak to zmienić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cebix Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 A jak będzie z Firefoxem 1.0.5 po polsku? Firefoxa mam dopiero od wersji 1.0.4 i nie wiem po jakim czasie mniej więcej ukazywały się polskie wersje. Więc: czy i kiedy można się spodziewać FF 1.0.5 PL? Pozdrawiam, Cebix. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 Langpack z 1.0.4 działa również z FF 1.0.5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 Z tego co wiem Firefox'a 1.0.5 nie bedzie wogole po polsku, bo zaraz maja wypuscic wersje 1.0.6 poniewaz 1.0.5 ma jakie bledy :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 (edytowane) Da sie zrobić drugi pasek zakładek do FF ?? PS. Sprostowanie do posta #258 "ja mam wersje Firefox 1.0.5 by MOOX2" pomyliłem sie mam wersje: 1.0.4 moox2 ups. sorka edit// co zrobić żeby mi sie otwierał nowy panel a nie okno w ff jak klikam na linki shift+LPM ??? Edytowane 19 Lipca 2005 przez Rocky998 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cebix Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 (edytowane) Klikać Ctrl+LPM. Btw ten langpack na 1.0.5 przy restartowaniu się wyłącza i wraca do angielskiego. Albo nie umiem czegoś ustawić, albo po prostu FF nie lubi mojego kompa. EDIT: Chyba, że preloader od razu ładuje język angielski :/. Pozdrawiam, Cebix. Edytowane 19 Lipca 2005 przez Cebix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 Cebix - w preloaderze daj unload, zmień locale na pl-PL i daj reload, powinno (nie używam wersji pl-PL) być wszystko ok. co zrobić żeby mi sie otwierał nowy panel a nie okno w ff jak klikam na linki shift+LPM ???1554971[/snapback] Tak jak napisał Cebix Shift + LPM otwiera nowe okno, ctrl + LPM nowy panel. Dodatkowo w Tab Mix ustaw sobie to: 1554971[/snapback] Do pliku userChrome.css wklej to: #bookmarks-ptf {display:block}#bookmarks-ptf toolbarseparator {display:inline}Pasek będzie dopasowywał swoją wysokość do ilości zakładek. UserChrome.css znajdziesz w profilu w katalogu chrome, jeżeli nic z nim nie robiłeś to będzie miał nazwę userChrome-example.css. Skasuj z nazwy -example i wklej do pliku powyższy kod. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cebix Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 Nie działa :/. Widocznie preloader uznaje, że język jest właśnie rzeczą, którą powinien załadować :/. No trudno, mi angielska wersja nie przeszkadza, po prostu wolę polską, ale ang. jest ok :). Pozdrawiam, Cebix. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 Faktycznie sprawdziłem i preloader nie pozwala na zmianę locale poprzez -UILocale pl-PL -contentLocale PL, ale Locale-Switcher działa z preloaderem normalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 (edytowane) Jest już Firefox 1.0.6 PL (wersja final) - do pobrania stąd :) No i zapraszam na http://ff.yyy.pl :) Edytowane 19 Lipca 2005 przez homzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Firefox krzyczy mi z takim błędem: Błąd występuje na stronie http://www.24fun.com/downloadcenter/benchjs/benchjs.html podczas testu trzeciego. Do powstania błędu doszło tak odinstalowałem Firefox-a 1.0.6 rozpakowałem mozillafirefox_ce_1_0_4_m3 niestety podczas włączania error usunołem go zainstalowałem czystego FF 1.0.6 przed instalowaniem zrobiłem kopie ustawień po ponownym zainstalowaniu przywróciłem odpaliłem wszystko ok zauważyłem brak flash playera zainstalowałem wchodzę na stronę podaną wyżej i właśnie wyskakuje mi ten error dodam że przed zrobieniem tego wszystkiego było ok test przechodził bez żadnych bugów przypuszczam że błąd ten będzie wyskakiwał również na innych stronach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Rada na przyszłość - rób kopię profilu przed zmianą wersji FF. A brak flash playera - w katalogu plugins miałeś plugin flasha i nie skopiowałeś go do katalogu plugins moox'a. Poza tym przechodzenie z 1.0.6 na 1.0.4 moox jest bez sensu. Wadą moox'a jest to, że na aktualną wersję trzeba zawsze dość długo czekać. Polecam Stipe (1.0.6 oczywiście :)). BTW przeczytaj ostatnie zdanie ze zrozumieniem na jednym oddechu. Powodzenia ... ,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,., Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 Wadą moox'a jest to, że na aktualną wersję trzeba zawsze dość długo czekać. Polecam 1564447[/snapback] No właśnie, ja czekam na nowego moox-a i doczekać się nie mogę. Z ciekawości chce wypróbować kompilacje Stripe - tylko teraz czym różni się: firefox-106-s8v1.exe od firefox-106-s8v2.exe i czy któraś z nich jest spolszczona? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 28 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2005 (edytowane) firefox-106-s8v1.exe firefox-105-s8v2.exe v1, v2, v3 itd. to kolejne wersje, które powstają gdy Stipe coś zmieni/poprawi. Ściągnij oczywiście 1.0.6. Nie nie jest spolszczona, ale parę postów wyżej masz link do langpacka i ewentualnie LocaleSwitcher'a. EDIT: Pojawił się nowy build Stipe - 1.0.6 s9v1 zoptymalizowany pod procesory z SSE2. Edytowane 29 Lipca 2005 przez paulo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 mozna se zrobic swoja wersje mozlilli, tak aby od razu zaisntalowana posiadala pluginy i rozszerzenia przez siebie zdefiniowane? Mozna zrobic jakos kopie bezpieczenstwa "Folderu zakladek osobistych" to jest to pod paskiem adresu, mailem tam kilka linków, wyeksportowalem cały plik z zakaldkami, ale tych linkow juz nie bylo,mozna to jakos zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Można: Zakładki --> Menażer zakładek --> Plik --> Eksportuj żeby przywrócić Importuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Tak zrobilem,ale tych linków co sa zaraz pd paskiem adresu nie eksportowało mi... dlaczego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Nie możliwe ja zawsze tak robię i działa :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...