crux Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Podczas pierwszego uruchomienia FF 1.5 sprawdza czy zainstalowane rozszerzenie są zgodne z 1.5. Pewnie znalazł, że któreś potrzebuje uaktualnić, Ty kliknąłeś, żeby to zrobił. Rozszerzenia zostały uaktualnione oczywiście w wersji EN. Zgadłem ? A co robić w takim przypadku - masz opisane w pierwszym poście (łącznie ze screenem ślicznego paska ;)). Szacunek dla ciebie paulo. Mialem tylko motym do FF ponad to co standard i zgadza sie kliknalem by go uaktualnil. Widac jednak ze nie tylko ja mam problem z Noia 2.0. Po odinstalowaniu tego motywu pasek jednak pozostaje. Jakies rady co teraz zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Skoro masz tylko 1 motyw i żadnych rozszerzeń, to zrób sobię kopię zakładek, skasuj profil. Po uruchomieniu FF założy nowy profil i nie będziesz miał problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crux Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Skoro masz tylko 1 motyw i żadnych rozszerzeń, to zrób sobię kopię zakładek, skasuj profil. Po uruchomieniu FF założy nowy profil i nie będziesz miał problemów.Tak jak bylo napisane na 1 stronie topicu kasowalem juz wczesniej profil ale dopiero skasowanie go a nastepnie utworzenie katalogu o nazwie skasowanego profilu dzialalo. Wczesniej przegladarka nie wlaczala sie. Tak czy inaczej jestem Ci wdzieczny za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lateral Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Można jakoś usunąć w Zakładkach "Dodaj wszystkie karty do zakładek..."? To dziadostwo takie szerokie i w ogóle bezużyteczne. ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Z radością odnotowuje, że Ogniolisek zaczyna być traktowany poważnie - nawet gazeta poświęciła mu artukuł z banerkiem na stronie głównej: http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,68367,3051010.html Jeżeli więcej portali tej wielkości będzie mówić o alternatywnych przeglądarkach są szanse na wzrost ich udziału w rynku i przynajmniej częściowe wysłanie microsoftowej antycznej kobyły do piachu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 uzywam FF 1.5 + Firefox Preloader 1.0 build 366 i odnosze wrazenie,ze nie wlacza jzu tak szybko ff jak kiedys 1.0.7. tez Wam sie tak wydaje,mzoe macie jakiegos innego prelaodera do 1.5 ff ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Mam problem nie moge zainstalowac macromedia flash informuje mnie mozilla i instaluje i nagle błąd wybieram instalację ręczną i dalej nic. O co chodzi ? BTW. Nie moge słuchać radia jak tylko włącze przez firefoxa to zwiecha na całego. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Jaki błąd ? Jakie radio ? Odpowiednie pluginy instalowałeś ? http://plugindoc.mozdev.org/windows.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Włąśnie problem w tym że firefox nie może zainstalowac tych pluginów :mur: Kurde siedze już nad tym od 20:00 i nic nawet ręcznie nie moge zainstalować :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Trochę konkretniej pisz. W czym tkwi problem ? Zainstaluj flasha z pliku exe i sprawdź w about:plugins czy .dll flasha jest w katalogu plugins. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 jest juz preloader do firefoxa 1.5 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 O innym niż Firefox Preloader 1.0 (build 366) nie słyszałem. Jakieś problemy z nim są (oprócz tego co pisałeś parę postów wyżej) ? Na windowsie mam jeszcze 1.0.7, dlatego pytam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Jaki mam ściągnąć plugin żeby móc ściągać innym programem niż ten co jest w firefoxie, uzywać chce IDM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 DownloadWith, FlashGot. Rozszerzenie, a nie plugin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 (edytowane) paulo, ratuj ;] -FF 1.5 -otwarte 3 panele, w dwa z tweaka, jeden z audiostereo.pl -uzycie pamieci przez FF to 112MB :? Edytowane 17 Grudnia 2005 przez fipa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Chyba nigdy nie miałem powyżej ~80mb (zdecydowanie więcej niż 3 panele). Tabbrowser Extensions chyba nie używasz ? Jakie masz rozszerzenia ? Po przejściu na 1.5 założyłeś nowy profil czy masz profil z 1.0.7 ? I z ciekawości - jaki masz cache ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Profil ten sam, co na 1.0.7 - zaraz sprawdze jak bedzie na nowym. Pamiec podreczna (o to chodzi, prawda?) - 90MB, nie pamietam, ale chyba tego nie przestawiałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 @paulo - to samo co powyzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 (edytowane) Mam jeszcze jedno pytanie :D chce słuchać radia przez firefoxa wchodze na strone bbc i tam daje radio i daje listen i nagle błąd wyskakuje pyta czy anulować czy debuguj i zwiecha przegladarki. Co mam zrobić? :wink: BTW Sciągnołem to rozszerzenie do flashgeta i dalej nic otwiera mi się ten program co używa firefox a nie IDM (Internet Download Manager) :wink: Edytowane 17 Grudnia 2005 przez kamilo23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 Fipa - pamięć podręczną ustaw poniżej 10mb. Ja po przesiadce na 1.5 zrobiłem nowy profil, bo IMO za dużo się zmieniło, żeby dalej używać profilu z 1.0.x (to tylko moje zdanie). Rozszerzenia wyglądają ok, raczej nie są przyczyną problemu. kamilo23 - wklej na forum zawartość about:plugins (najlepiej jako codebox). Co do IDM - wejdź w opcje FlashGot ustaw co trzeba, wejdź na stronę www FlashGot i przyjżyj się chociażby screenom, poczytaj ich FAQ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 Fipa - pamięć podręczną ustaw poniżej 10mb. Ja po przesiadce na 1.5 zrobiłem nowy profil, bo IMO za dużo się zmieniło, żeby dalej używać profilu z 1.0.x (to tylko moje zdanie). Rozszerzenia wyglądają ok, raczej nie są przyczyną problemu.Ostatnie pytanko - jak zachować ustawienia rozszerzeń ze starego profilu w nowym? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 Nie da się. Możesz wyeksportować listę filtrów z adblocka i chyba tylko tyle. Ze starego profilu możesz "wyciągnąć" zakładki itp., ale z rozszerzeniami nic nie zrobisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 Lekarstwem był pewnie nowy profil. Teraz przy otworzonych 10 panelach Tweaka mam 65MB. Zakładki przeniosłem ze starego profilu, a wszystkie rozszerzenia zainstalowalem w najnowszych wersjach. Jest OK, dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 (edytowane) Usunąłem stary profil FF (jeszcze z czasów FF 1.0.7) i teraz po odpaleniu liska mam taki komunikat: "Program Firefox został juz uruchomiony, ale nie odpowiada.Aby otworzyć nowe okno, należy najpierw zakończyć istniejący proces programu firefox lub uruchomić ponownie system" - procesu nie ma żadnego odpalonego, sys restartowany :blink: --EDIT-- Dzizzas ile raklam jest na tweaku pod IE :mur: Na FF nie miałem ani jednej Edytowane 18 Grudnia 2005 przez turzol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziemniak Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 Witajcie jestem w klopocie, a mianowicie wyszedlem do miasta i przyszedlem, a tu nagle, patrze i cos mi wyskoczylo w Mozilli, gdy chcialem uruchomic przegladarke, a bylem wsciekly bo komp caly czas chodzil, sciagalem cos, i sie okazalo ze siostra sziedziala, i mialem juz cisnienie, patrze na okienko, chodzilo w nich o zmiane profili, dalem uzyj tego profilo co byl, cos wyszkoczylo juz nie pamietam co, bo bylem strasznie wsciekly, ale chodzilo ze sie nie da uzyc tego profilu, dalem przez przypadek chyba skasuj, teraz dziala ale nie mam nic ani chasel itp. I czy da sie odzyskac te zakladki, itp. Prosze o pomoc. Ps. Bylem tak wsciekly na siostre, ze nie czytalem tego co robie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Dzisiaj zdecydowałem się zainstalować Liska 1.5 i wszystko byłoby w porządku, gdyby nie jeden malutki błąd - przestał działać mBank :/. Tzn. mogłem się zalogować itp., ale gdy chciałem zdefiniować przelew zonk - puste okno. Nie wiem gdzie leży błąd być może po stronie mBanku, chciałem tylko zasygnalizować pewne problemy. + Wersja 1.0.7 nie ma żadnych problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 U mnie mBank na FF1.5 chodzi :) Kilka przelewów wykonałem na tym nowym lisku, wiec jest OK. Może mBank ma przerwe w uslugach. Na głównej stronie przeważnie pisza kiedy to nastepuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Firefox 1.5 - okna nowego przelewu każdego rodzaju otwierają się bez problemu. Przy okazji siłą rzeczy zobazyłem stan konta - o fuck... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Sprawdzałem to kilka razy o różnych porach dnia, więc przyczyną nie mogła być przerwa w usługach. Najwyraźniej przyczyną jest mój komp. Jutro sprawdzę to jeszcze raz, a narazie wróciłem do 1.0.7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Sprawdz na nowym profilu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...