Skocz do zawartości
paulo

Firefox

Rekomendowane odpowiedzi

Podczas pierwszego uruchomienia FF 1.5 sprawdza czy zainstalowane rozszerzenie są zgodne z 1.5.

Pewnie znalazł, że któreś potrzebuje uaktualnić, Ty kliknąłeś, żeby to zrobił. Rozszerzenia zostały uaktualnione oczywiście w wersji EN. Zgadłem ?

A co robić w takim przypadku - masz opisane w pierwszym poście (łącznie ze screenem ślicznego paska ;)).

Szacunek dla ciebie paulo. Mialem tylko motym do FF ponad to co standard i zgadza sie kliknalem by go uaktualnil. Widac jednak ze nie tylko ja mam problem z Noia 2.0. Po odinstalowaniu tego motywu pasek jednak pozostaje. Jakies rady co teraz zrobic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro masz tylko 1 motyw i żadnych rozszerzeń, to zrób sobię kopię zakładek, skasuj profil. Po uruchomieniu FF założy nowy profil i nie będziesz miał problemów.

Tak jak bylo napisane na 1 stronie topicu kasowalem juz wczesniej profil ale dopiero skasowanie go a nastepnie utworzenie katalogu o nazwie skasowanego profilu dzialalo. Wczesniej przegladarka nie wlaczala sie.

Tak czy inaczej jestem Ci wdzieczny za pomoc.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z radością odnotowuje, że Ogniolisek zaczyna być traktowany poważnie - nawet gazeta poświęciła mu artukuł z banerkiem na stronie głównej:

http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,68367,3051010.html

Jeżeli więcej portali tej wielkości będzie mówić o alternatywnych przeglądarkach są szanse na wzrost ich udziału w rynku i przynajmniej częściowe wysłanie microsoftowej antycznej kobyły do piachu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem nie moge zainstalowac macromedia flash informuje mnie mozilla i instaluje i nagle błąd wybieram instalację ręczną i dalej nic. O co chodzi ?

BTW. Nie moge słuchać radia jak tylko włącze przez firefoxa to zwiecha na całego. :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba nigdy nie miałem powyżej ~80mb (zdecydowanie więcej niż 3 panele).

Tabbrowser Extensions chyba nie używasz ? Jakie masz rozszerzenia ?

Po przejściu na 1.5 założyłeś nowy profil czy masz profil z 1.0.7 ?

I z ciekawości - jaki masz cache ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze jedno pytanie :D chce słuchać radia przez firefoxa wchodze na strone bbc i tam daje radio i daje listen i nagle błąd wyskakuje pyta czy anulować czy debuguj i zwiecha przegladarki. Co mam zrobić? :wink:

BTW Sciągnołem to rozszerzenie do flashgeta i dalej nic otwiera mi się ten program co używa firefox a nie IDM (Internet Download Manager) :wink:

Edytowane przez kamilo23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fipa - pamięć podręczną ustaw poniżej 10mb. Ja po przesiadce na 1.5 zrobiłem nowy profil, bo IMO za dużo się zmieniło, żeby dalej używać profilu z 1.0.x (to tylko moje zdanie). Rozszerzenia wyglądają ok, raczej nie są przyczyną problemu.

kamilo23 - wklej na forum zawartość about:plugins (najlepiej jako codebox).

Co do IDM - wejdź w opcje FlashGot ustaw co trzeba, wejdź na stronę www FlashGot i przyjżyj się chociażby screenom, poczytaj ich FAQ.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fipa - pamięć podręczną ustaw poniżej 10mb. Ja po przesiadce na 1.5 zrobiłem nowy profil, bo IMO za dużo się zmieniło, żeby dalej używać profilu z 1.0.x (to tylko moje zdanie). Rozszerzenia wyglądają ok, raczej nie są przyczyną problemu.

Ostatnie pytanko - jak zachować ustawienia rozszerzeń ze starego profilu w nowym? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lekarstwem był pewnie nowy profil. Teraz przy otworzonych 10 panelach Tweaka mam 65MB. Zakładki przeniosłem ze starego profilu, a wszystkie rozszerzenia zainstalowalem w najnowszych wersjach. Jest OK, dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Usunąłem stary profil FF (jeszcze z czasów FF 1.0.7) i teraz po odpaleniu liska mam taki komunikat:

"Program Firefox został juz uruchomiony, ale nie odpowiada.Aby otworzyć nowe okno, należy najpierw zakończyć istniejący proces programu firefox lub uruchomić ponownie system" - procesu nie ma żadnego odpalonego, sys restartowany :blink:

--EDIT--

Dzizzas ile raklam jest na tweaku pod IE :mur: Na FF nie miałem ani jednej

Edytowane przez turzol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie jestem w klopocie, a mianowicie wyszedlem do miasta i przyszedlem, a tu nagle, patrze i cos mi wyskoczylo w Mozilli, gdy chcialem uruchomic przegladarke, a bylem wsciekly bo komp caly czas chodzil, sciagalem cos, i sie okazalo ze siostra sziedziala, i mialem juz cisnienie, patrze na okienko, chodzilo w nich o zmiane profili, dalem uzyj tego profilo co byl, cos wyszkoczylo juz nie pamietam co, bo bylem strasznie wsciekly, ale chodzilo ze sie nie da uzyc tego profilu, dalem przez przypadek chyba skasuj, teraz dziala ale nie mam nic ani chasel itp. I czy da sie odzyskac te zakladki, itp. Prosze o pomoc.

Ps. Bylem tak wsciekly na siostre, ze nie czytalem tego co robie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj zdecydowałem się zainstalować Liska 1.5 i wszystko byłoby w porządku, gdyby nie jeden malutki błąd - przestał działać mBank :/. Tzn. mogłem się zalogować itp., ale gdy chciałem zdefiniować przelew zonk - puste okno. Nie wiem gdzie leży błąd być może po stronie mBanku, chciałem tylko zasygnalizować pewne problemy.

+

Wersja 1.0.7 nie ma żadnych problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi