paulo Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 (edytowane) Wydaje mi się, że wielu użytkowników nie zauważyło w FF 1.5 bardzo przydatnej opcji 'sanitize': Możemy ustawić czyszczenie np. cache, historii itp. podczas zamykania przeglądarki. Polecam. Edytowane 7 Stycznia 2006 przez paulo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Co mam zrobić żebym mógł słuchac radia bbc przez firefoxa 1.5. Jak go włączam to zaraz mi sę zawiesza przeglądarka . Mianowicie daje open bbc radio chwile się ładuje daje listen live i ciach zwis. Co to mozę być może jakiegoś rozszerzenia brakuje, nie mam pojęcia :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 twoarzysze mam nastepujacy prolem , nie moge wystawiac na FF 1.5 komentarzy na allegro przez chwile pojawia sie stronka z opcjami pozniej znika i zostaje biala :| na operetce jest ok , ale wole liska jakas pomoc ? profil nowy po zmianie z 1.07 rozszerzenie takie : a drugi problem to na niektorych stronach nastepuje takie jakgdyby zawieszenie sie liska :| czyszczenie keszu nie pomaga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 @ Kamilo - zainstaluj Real Alternative, przy instalacji zaznacz również instalację pluginu dla FF. @ Pietia(lania) - na allegro nie handluję, ale może Adblock coś blokuje ? A zawieszanie FF - podaj linki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 [X]:\Documents and Settings\[user]\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Mozilla Kto mi powie co to, po co to, i dlaczego zajmuje tyle ile zajmuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 (edytowane) @ sgj CACHE przeglądarki? Edit Tylko nie wiem dlaczego zajmuje więcej niż mam ustawione w FF? Edytowane 10 Stycznia 2006 przez PiotruśPan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Taa, w poprzednim systemie jak to znalazłem, wywaliłem ponad GB, wczoraj skasowalem jakies ~450MB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Na 100% to jest CACHE właśnie to wyczyściłem przez Narzedzia=>Opcje=>Prywatność itd. Może zaznacz opcję czyszczenia cachu o której pisał wyżej paulo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 (edytowane) Witam mam problem z instalacja Macromedia Flash Player w FireFox'ie mianowice gdy daje automatyczna instalacje wyskakuje mi po chwili bład i musze pobrac ja raczenie i tutaj tez jest problem poniewaz wogole nie moge sciagnac instalki ani tak "zapisz plik docelowy" ani Flashgetem niechce sie wogole połaczyc!!Probowałem równiez sciagac z tej strony http://plugindoc.mozdev.org/windows.html#Flash ale tutaj odsyła mnie do tego samego serwera (oficjalnego) z którego nie moge sciagnac co sie dzieje??!! PS.Jak by ktos miał instalke akurat na dysku bardzo bym prosil o wysłanie na maila z góry Bardzo Dziękuje!! E-mail:bandi@centrume.krakow.pl Edytowane 10 Stycznia 2006 przez Milo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Jak to google ułatwiają życie .. http://fpdownload.macromedia.com/get/flash...lash_player.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Sgj - mój profil: - linux - 11mb - win - 14mb Poszukaj co konkretnie zajmuje tyle miejsca u Ciebie. Milo ściągnij plik exe i tyle. Jeżeli faktycznie z jakiegoś powodu nie działa Ci strona macromedia, to TUTAJ masz link (rapid share). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Wielkie Dzieki Chłopaki!!!!szukałem w google ale znalezc nie mogłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Uzywa ktoś Fasterfoxa? Jesli tak, to co powiecie o opcji prefatching? Dobre,czy zle, bo jakos dziwnie mi net chodzi razem z tym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 http://fasterfox.mozdev.org/faq.html#What_is_prefetching Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Sgj - mój profil: - linux - 11mb - win - 14mb Poszukaj co konkretnie zajmuje tyle miejsca u Ciebie. Jak widać jest to pamięc podręczna firefoxa, tylko tak jakby w FF 1.5 ustawienie dajace na to limit nie bardzo działało. A i jeszcze jedno, zwróc uwagę na sciezkę, to nie jest w profilu z ustawieniami FF. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 (edytowane) Zawartość mojego katalgu cache (FF 1.5 z 2mb cache) po kilkugodzinnym używaniu. Po zamknięciu FF katalog Cache jest automatycznie kasowany. Jak widać - żaden z plików nie przekracza 2mb. Edytowane 11 Stycznia 2006 przez paulo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 Od dłuższego czasu w FF pojawił mi się taki kursor. Można go w jakiś sposób zlikwidować? Utrudnia troche prace bo jak np. chce przewijac strone strzalkami to zamiast plynnej regulacji, strona przesowa sie co linijke jak kursor... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 (edytowane) Poca - pierwszy raz widzę taki kursor w tekście. Może to wina któregoś z rozszerzeń ? Edit. Przypomniało mi się. :) Options/Preferences --> Advanced --> General --> Allow text to be selected with the keyboard (odznacz) Edytowane 11 Stycznia 2006 przez paulo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 Działa :* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x3n Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 @sgj http://di.com.pl/news/12199,0.html Moze trafiles na jakies www z exploitem? Dziwne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 Kod powoduje dodanie dużego wpisu do pliku historii przeglądarki (history.dat) co powoduje, że po kolejnym uruchomieniu przeglądarka się zawiesi bądź w ogóle nie wystartuje.A raczej nie o to chodziło u sgj. Na bugzilli łata na history.dat leży od miesiąca, także pewnie załatają to w następnej wersji. Ja kompilowałem FF z tą łatą, więc "śpię spokojnie". B) Prace nad 1.5.0.1 trwają, pojawiła się już wersja 1.5.0.1rc1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Gdzie Firefox trzyma pliki ze stronami z "Ulubionych" w Zakładkach? Gdzieś kiedyś widziałem to w necie ale nie moge na to trafić znów. :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Wejdz do menadzera zakladek i tam mozesz ten plik wyekspotowac (ew. modyfikowac) A sam plik jest w profilu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Gdzie Firefox trzyma pliki ze stronami z "Ulubionych" w Zakładkach? Gdzieś kiedyś widziałem to w necie ale nie moge na to trafić znów. :-| Profil->bookmarks.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Wejdz do menadzera zakladek i tam mozesz ten plik wyekspotowac (ew. modyfikowac) A sam plik jest w profiluDzięki, tego mi trzeba było *: Ciekawa opcja, wszystkie stronki w jednym html-u. Ale ja jestem ciemny :oops: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 (edytowane) Wie ktoś może z Was co się dzieje z Firefox Moox? PS. Testowaliście może już tego Firefox 1.5.0.1rc1 ? paulo jak się sprawuje? Edytowane 20 Stycznia 2006 przez enigma_pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 1.5.0.1rc1 - tak samo jak i 1.5 - zero problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 1.5.0.1rc1 - tak samo jak i 1.5 - zero problemów. A co tam naprawili/popsuli?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 * Fixed: 319004 - Overlong page title causes hang on subsequent startups * Fixed: 312415 - Selected images (from a selection of the document to print) are black * Fixed: 319357 - Crash in browser when attempting to print a text selection * Fixed: 296907 - fill/stroke shouldn't destroy path * Fixed: 299343 - Can't copy and paste into the beginning of a line (Midas/designMode) * Fixed: 301678 - XML object parsed from string from flash throws permission denied error when accessed * Fixed: 309044 - Flashplayer 8 "Bad NPObject as private data!" * Fixed: 312550 - Incorrect wrapping in RTL textarea with horizontal scrollbar * Fixed: 316821 - Crash with moz-border-radius and small font-size * Fixed: 318489 - Unable to create new XMLHttpRequests and DOMParsers from an XPCNativeWrapped window (e.g. in a Greasemonkey script) * Fixed: 315434 - Security error with remote : can't switch tabs if chrome has focus * Fixed: 105894 - Clicking a partially off-screen link shouldn't scroll the page * Fixed: 314222 - If link target URL has non-ASCII char that is not encoded by UTF-8, the default file name is always escaped at "Save Link As..." * Fixed: 315509 - Crash: array_unshift doesn't handle holes properly [@ js_DeleteProperty - array_unshift] * Fixed: 306067 - Crash involving autocomplete * Fixed: 320488 - Crash [@ nsSHistory::EvictWindowContentViewer] * Fixed: 313988 - [Mac 10.3] Positioned select drop-down doesn't work * Fixed: 298502 - [Mac 10.2] Empty pulldown menu and Firefox hangs * Fixed: 312154 - [solaris] Start script does not take care of running instance Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crux Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Witam Mam pewien problem z poczta na interia.pl, ktory pojawil sie po zainstalowaniu FF 1.5. Pisze dopiero teraz z braku czasu:) Otoz po wybraniu pisania Nowej wiadomosci nie mam mozliwosci wpisania tam tekstu tzn brak jest kursora i w zaden sposob nie chce sie on tam pojawic. Brak mozliwosci jest tylko kiedy pisze w trybie HTML tzn moge edytowac wielkosc czcionki, grubosc itp. Po wybraniu pisania w oknie ze zwyklym tekstem kursor od razu sie pojawia. Co moze byc problemem? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...