MaKaR Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Tab Mix Plus ?;] klyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 (edytowane) dzieki zaraz sprawdze. W ustawieniach liska nic nie przestawialem, zawsze moglem wchodzic na bramke eraomnix.pl, teraz lipa. Wyskakuje takie cos: ...po przesiadce na win2k... nastepny problem: linki w tlenie nie chca mi sie otwierac w ff. Klikam na linka i 0 reakcji!!! Edytowane 19 Marca 2006 przez dayus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Bramka ery działa u mnie normalnie. Linki - tlena nie używam, ale ustaw jeszcze raz w panelu sterowania domyślną przeglądarkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 (edytowane) u mnie sie te problemy pojawily po przejsciu na win2k ustaw jeszcze raz w panelu sterowania domyślną przeglądarkę. gdzie sie to ustawia? Edytowane 19 Marca 2006 przez dayus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Nie używam windowsa 2k, może to tylko w xp jest (określ dostęp do programów i ich ustawienia domyślne). Ustaw domyślną przeglądarkę w tradycyjny sposób lub użyj SetBrowser. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Znowu cos sie zwalilo w FF, jak ogladam pliki Windows media playera to nie ma dzwieku, a w IE jest... co jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 @paulo - nic nie pomoglo. keidys bylo takie rozszerzenie, w ktorym sie ustawialo z jakich programów maja sie linki otwierac, pamietasz moze,bo ja nie...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Pewnie chodzi Ci o Launchy, ale to nic nie zmieni. Za pomocą SetBrowser ustawiałeś ? @ k a m e r e k - nie znam się niestety na fochach WMP. Spróbuj poszukać czegoś na mozillazine. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 no to mi chodzi. Za pomoc Setbrowser tez ustawialem i lipa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 (edytowane) Czemu nie da sie tego okna rozszezyc bardziej zeby było widać całe to okno po prawej ? :? Czy to: http://bugzilla.mozdev.org/show_bug.cgi?id=13181 jest z tym coś związane ? nie znam za dobrze angielskiego, i jesli tak to napiszcie co zrbić zeby sie dało to okno poszerzyć. Edytowane 23 Marca 2006 przez Rocky998 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 W podanym przez Ciebie linku DevonJ napisał, żeby otworzyć okno Menu Editor za pomocą skrótu CTRL + SHIFT + S i wtedy zmieniać rozmiar okna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 W podanym przez Ciebie linku DevonJ napisał, żeby otworzyć okno Menu Editor za pomocą skrótu CTRL + SHIFT + S i wtedy zmieniać rozmiar okna.No niestety, ale na to nie reaguje :( Szkoda.... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Koniec OT :P Mam taki problem którego nigdy nie miałem, mianowicie, jak otwiera mi sie jakaś strona w nowej zakładce to około 1-2 sek. jest zamrożenie i po tym juzsie ładuje, i jak zauważyłem to w tym momecie CPU idzie do około 70-80% used. Co mogło się stać ? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cebix Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 (edytowane) A ja nie mam neo i też nie mogłem się dostać na forum, ale już wszystko działa :). EDIT: Nie warto pierw otworzyć tematu a potem dopiero pisać odpowiedź :P. Rocky998, też mam to samo, ale nigdy się tym nie przejmowałem :). Edytowane 25 Marca 2006 przez Cebix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Temat przeszukałem, przejrzałem, ale odpowiedzi nie znalazłem. Ledwo 1-2 strony otworze i już ze 100MB RAMu FF zajmuje... A rozszerzeń mało mam: Session saver, sage, FxIF, MEdia Player Connectivity, dictionary search, tab mix plus, tweak network. Jakieś rady? Może któreś z nich tak RAM zajmuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Temat przeszukałem, przejrzałem, ale odpowiedzi nie znalazłem. Ledwo 1-2 strony otworze i już ze 100MB RAMu FF zajmuje... A rozszerzeń mało mam: Session saver, sage, FxIF, MEdia Player Connectivity, dictionary search, tab mix plus, tweak network. Jakieś rady? Może któreś z nich tak RAM zajmuje? Może masz stary profil z 1.0.7 FF jak tak to to jest problemem. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 No nie. Pierwszy FF jaki zainstalowałem to chyba 1.5 był. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 A rozszerzeń mało mam: Session saver, sage, FxIF, MEdia Player Connectivity, dictionary search, tab mix plus, tweak network.Po co Ci session saver, jeżeli używasz Tab Mix Plus (ma opcję zapamiętywania sesji) ? Może Tweak Network robi jakieś dziwne zmiany w about:config ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Jakoś zapamiętywanie z tab mixa mi działać nie chce. A Tweak Network chyba nie robi żadnych zmian, ale pewności nie mam... - da się to sprawdzić jakoś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 (edytowane) Co znaczy nie chce działać ? Może nie włączyłeś w opcjach ? :P Jak chcesz sprawdzić czy rozszerzenie sprawia problemy, to je wyłącz i sprawdź czy problem dalej występuje. Tylko w przypadku Tweak Network to pewnie nie zadziała, chyba że jest tam opcja resetowania ustawień. Edytowane 25 Marca 2006 przez paulo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Wszedłem w "Sesja" i zaznaczyłem tam "włącz menadżera sesji" i "włącz odzyskiwanie sesji" i dalej nie pamiętał. Ale może coś źle robiłem albo co? A co do tweak network jest opcja standard tam, może ona wszystko domyślnie ustawi? A jeśli to tweak network takie złe, to czym przyspieszyć mozille? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Nie wiem czy tweak network jest złe, ale ma zadanie podobne do fasterfox, który jest przyczyną pożerania pamięci. Dlatego o nim wspomniałem. Nie używam zapamiętywania sesji, ale ustawiłbym tak: IMO powinno działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Ja mam tak, i wszystko mi działa: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Jak zrobić, aby przy cofaniu strony, nie odświeżała się ona? Tak jak w Operce serii 8 i wcześniejszych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Wystarczy używać wersji 1.5.0.1 (ta funkcja jest od 1.5). Na niektórych stornach to nie działa. BTW FF 1.0.8 powinien ukazać się na dniach (tak, seria 1.0.x jest jeszcze kontynuowana). FF 1.5.0.2 - pierwszy tydzień kwietnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 FF 1.0.8 powinien ukazać się na dniach (tak, seria 1.0.x jest jeszcze kontynuowana)A po co? Nie rozumiem.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Już wkrótce czeka nas zatem Firefox 1.0.8, a może również i Thunderbird 1.0.8 - dla tych, którzy nie chcą z różnych powodów aktualizować do 1.5, ale chcą mieć poprawione błędy. Mozilla.org wprowadza teraz politykę wydawania swoich programów z dwóch równoległych gałęzi, co znaczy, że wydania 1.5.x będą wychodzić po wydaniu wersji 2.0, do momentu upublicznienia wersji póki co określanej numerkiem “3.0″. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cebix Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 :blink: No trochę dziwne jak dla mnie posunięcie, nie wiem kompletnie po co komuś nie chce się aktualizować do nowszej wersji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 (edytowane) Nie wiem czy tweak network jest złe, ale ma zadanie podobne do fasterfox, który jest przyczyną pożerania pamięci. Dlatego o nim wspomniałem. Nie używam zapamiętywania sesji, ale ustawiłbym tak: ... IMO powinno działać. W ogóle mam wrażenie, że z pamięcią jest już lepiej, ale pewien nie jestem (chyba wywaliłem jakieś niepotrzebne rozszerzenia). Natomiast Tab Mix już dobrze mi przywraca sesje, tylko po prostu session saver mi blokował tab mixa, nawet jak ten pierwszy był wyłączony. Odinstalowałem go i już jest ok. PS. Skoro uważasz, że Tweak Network jednak może być przyczyną problemów, to jak radzisz przyspieszyć firefoxa? Bo wszyscy radzili te rozszerzenia jednak (fasterfoxa i tweak network)? Ps. Problem jednak niestety występuje, a objawia się to tak, że jak pootwieram dużo zakładek naraz i dużo pamięci FF zajmie, to potem jak je zamykam to nie za bardzo to użycie pamięci chce maleć :( Wszystko fajnie śmiga, ale to jest dużym mankamentem. Edytowane 27 Marca 2006 przez Luk@s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Może, ale wcale nie musi. Jeżeli chcesz ręcznie edytować about:config, to TUTAJ masz sporo informacji. Jeszcze raz polecam zoptymalizowane buildy np. Stipe, Moox. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...