nrl Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 "Otwórz w nowym oknie" ? :wink: przeczytaj dokładnie co napisałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Nierealny zainstaluj sobie rozszerzenie Tab Mix Plus. Wszystko dopasujesz do swoich potrzeb. Dla mnie to jedno z "obowiązkowych" rozszerzeń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 tak przez chwilę pomyślałm żeby to w adres wwalić... ale chwile potem zapomniałem... Więc wywaliło mi coś takiego: application/x-shockwave-flash Macromedia Flash movie swf Tak application/futuresplash FutureSplash movie spl Tak application/pdf Acrobat Portable Document Format pdf Tak application/vnd.fdf Acrobat Forms Data Format fdf Tak application/vnd.adobe.xfdf XML Version of Acrobat Forms Data Format xfdf Tak application/vnd.adobe.xdp+xml Acrobat XML Data Package xdp Tak application/vnd.adobe.xfd+xml Adobe FormFlow99 Data File xfd Tak i co to zmienia.. bo na razie dowiedziałem się jedynie tego co już wiedziałem.. że wtyczki są w systemie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cebix Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 (edytowane) Witam. Miałem problem z pewną stroną, więc usunąłem profil i zrobiłem nowy - zaczęła chodzić. Ale po zainstalowaniu wszystkiego zaczął szaleć mi Super DragAndGo, tzn. raz otwierał strony w google, raz na jakiejś dziwnej stronie, czasami wrzucał na pierwszy plan, czasami nie. Postanowiłem je przeinstalować z addons.mozilla.org(wcześniej instalowałem z mozillapl.org) i jest tam informacja, że rozszerzenie nie jest dostępne pod Windows :blink:. Osohozi? https://addons.mozilla.org/firefox/137/ EDIT: :oops: eh nie ma to jak czytanie ze zrozumieniem, autor usunął rozszerzenie ze względu na jakiś bug, sorry za posta. Jakby ktoś szukał alternatywy to polecam Drag de Go https://addons.mozilla.org/firefox/2918/ Ale skoro już jest post to jak zrobić autouzupełnianie adresów z prawdziwego zdarzenia? Miałem gdzieś stronę, gdzie ktoś to opisywał co dokładnie trzeba zmienić w about:config ale zaginęła :/ Edytowane 14 Sierpnia 2006 przez Cebix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Może coś takiego - LINK. Podoba mi się ten Drag De Go, ma sporo opcji. Już zastąpił u mnie SuperDragAndGo. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cebix Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 (edytowane) No mi też się zaczął podobać, chociaż trochę z przymusu :), ale pojawił się kolejny problem, nie wiem kompletnie czego on się tyczy. Otóż jest strona maidenfansunited.com, która z minuty na minutę przestała działać na FF, na IE działa w porządku, u kumpla na FF też, robiłem reinstall, kasowanie profilu, itp. Nic to nie dało, strona ładuje tytuł, faviconkę, ale samej strony już nie :/. I to na nowym profilu bez żadnego rozszerzenia, nie mam siły do tego, może znasz lub ktokolwiek inny rozwiązanie? Swoją drogą też inne strony zaczęły lekko szwankować, np. komputery.katalogi.pl przy oglądaniu topicu zniknął mi box wybierania strony topicu. Aha i co do rozszerzenia, które podałeś to nie widziałem w nim takiej opcji, której szukam. Chodzi mi o to, że wpisując adres w pasku adresu nie musimy zjeżdżać strzałką w dół, tylko tytuł sam się dopisuje i wystarczy dać "enter", by strona się załadowała, była taka stronka na której koleś podawał takie "triki", nie mogę jej znaleźć teraz :/. A przy okazji to tworzą się czasami jeszcze takie kwiatki, nie mam pojęcia jak. Edytowane 15 Sierpnia 2006 przez Cebix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Chyba o takie autouzupełnianie Ci chodzi - KLIK. Te "czasami tworzące się kwiatki" to po instalacji rozszerzenia, czy kiedy ? A co do niedziałającej strony - sprawdź firewalla. Często okazuje się, że jakaś magiczna funkcja stwarza problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cebix Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 (edytowane) Tak to jest to autozupełnianie - może być jako rozszerzenie, dzięki :). Kwiatki występują po lub w trakcie instalacji rozszerzenia, ale wystarczy odinstalować i zainstalować na nowo, by zniknęły. Co do strony - tak jak problem się pojawił znikąd, tak nagle zniknął - nie wiem zupełnie o co chodzi. Obstawiam filtry w adblocku, ponieważ lista filtrów mi się wyczyściła przy okazji, no cóż - problem się rozwiązał i dzięki jeszcze raz za rozszerzenie :). EDIT: No k$@&*!$ poddaje się, nigdy nie miałem kłopotów z FF, a teraz cała lawina, rozszerzenie Drag De Go w ogóle przestało działać, nie wykrywa mi wyszukiwarek(tych co jest od nich osobny pasek za adresowym), strony znowu przestają się wczytywać, system czysty - 0 wirów, spyware, itp. Chyba czas przerzucić się do konkurencji(Opera) :/. No ale jeszcze chyba zostanę i się pobawię profilami, tymczasem denerwuje mnie ciągle ustawianie czegoś, o ile niektóre rozszerzenia mają exportery ustawień, o tyle All In One Gestures nie :/. Zna ktoś jakiś exporter do tego? Eh... :oops: dobra, wszystko chyba się rozwiązało, a było to wszystko przez 1 głupi wpis w about:config dodający informację, że mamy zainstalowany Alexa Toolbar, żeby ominąć ograniczenia na Megaupload :oops:, fakt - omijało ograniczenia, ale widać też wprowadziło zamieszanie w całej przeglądarce - sorry za kłopot. Edytowane 16 Sierpnia 2006 przez Cebix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 mam pytanie, czy istnieje taka wtyczka (jeśli tak to proszę o nazwę) dzięki której przełączając się między stronami (wstecz/do przodu) dodany zostanie efekt przejścia strony w stronę, coś na zasadzie pokazu slajdów z PowerPoint, np efekt przejścia z prawej strony na lewą itp, widziałem coś takiego kiedyś, ale nie wiem czy to ma coś wspólnego z FF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk555 Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 czesc, sciagnalem najnowszego firefoxa(2.0 beta1)podobno posiada on wbudowany slownik czy cos w tym stylu sprawdzajacy pisownie, gdzie to mozna znalezc??bo myslalem ze automatycznie bedzie wykrywal bledy a tu nic.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Od paru dni mam problem z uruchamianiem firefoxa. Odpalam go i po chwili dostaje komunikat o błędzie - "No XBL binding for browser" Wystarczy że odpale go w safe mode i mogę go już bez problemu włączyć w normalnym trybie. Czasem odpala od razu, czasem pokazuje ten błąd. WTF? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 czesc, sciagnalem najnowszego firefoxa(2.0 beta1)podobno posiada on wbudowany slownik czy cos w tym stylu sprawdzajacy pisownie, gdzie to mozna znalezc??bo myslalem ze automatycznie bedzie wykrywal bledy a tu nic....Sciągnij sobie tego http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=207489 Beta nowego FF jest 1. Stara 2. Nie dzialają rozszerzenia 3. Pełno błędów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harryt Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Właśnie uruchomiłem Firefox'a i widzę, że zagineły wszystkie zakładki. K.. co jest ? Na szczęście mam kopie systemu. Powiedzcie tylko gdzie jest folder z zakładkami w FF. Co dziwne folder "ulubione" z IE pozostał ale FF go nie widzi. Chociaż wcześniej te zakładki były widoczne w FF. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zakładki są w profilu. Plik bookmarks.html A profil znajduje się w : C:\Documents and Settings\NazwaUżytkownika\Dane Aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\ciąg_znaków.coś\ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Od paru dni mam problem z uruchamianiem firefoxa. Odpalam go i po chwili dostaje komunikat o błędzie - "No XBL binding for browser" Wystarczy że odpale go w safe mode i mogę go już bez problemu włączyć w normalnym trybie. Czasem odpala od razu, czasem pokazuje ten błąd. WTF? Skoro FF uruchamia się w safemode, to prawdopodobnie winne jest któreś z rozszerzeń. Uruchom FF w safemode, wyłącz na stałe wszystkie rozszerzenia, uruchom FF bez safemode (powinien się włączyć), włączaj kolejno rozszerzenia (po każdym restart FF) i sprawdź które z rozszerzeń powoduje ten problem. Podaj nazwę rozszerzenia, pomyślimy nad zamiennikiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk555 Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Mam problem z firefoxem, niemoge nic kopiowac z przegladarki, nawet linkow ze stronami, w explorerze wszystko jest ok, przeinstalowlem firefoxa i nic:/ prosze pomozcie co mam zrobic??Moze cos w ustawieniach trzeba przestawic?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 CTRL+C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk555 Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 heh tez probowalem ctrl+c i nic......juz po problemie mialem jakies spyware ktore mi to blokowalo:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Mam malutki problemik z ff, a dokładniej z rozszerzeniem Sage. Ostatnio robiłem porządek w Zakładkach i niechcący wywaliłem "folder" Sage'a (w którym były kanały RSS). Wczoraj chciałem sobie od nowa dodać purepc i inne serwisy. No to daje wyszukiwanie kanałów, rozszerzenie znalazło kanał, no to klikam Dodaj i nic sie nie dzieje :mur: Jakieś rozwiązanie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Tworzysz w zakładkach folder np. RSS, na purepc ręcznie dodajesz kanał do tego folderu, w opcjach Sage wskazujesz folder RSS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Pomogło dodanie w opcjach Sage folderu RSS :) Teraz już można dodawać z poziomu szukajki RSS'a. Dzięki bardzo [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonek Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Mam prośbę: Napiszcie mi jakie rozszerzenia warto mieć. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Takie, ktore potrzebujesz, by usprawnic sobie prace z przeglądarką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Każdy chyba używa takich jakie mu są potrzebne. Prawda? Ja używam : - FlashGot - PDF Download - Fasterfox - Crash Recovery - Adblock - TabMix Plus - Extended Statusbar - Inline Autocomplete - Autocomplete Manager - New Tab And Go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość M@St3R Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 A ja: ForecastFox SmoothWheel Tab Mix Plus FasterFox BBCode Xtra Calculator Fire FTP Minimize To Tray PurePC Menu BB Code Sage Reload Every IE Tab Paste and Go SpellBound Development AutoCopy FlashGot Adblock Plus Do tego jeszce pare dojdzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 wejdz na http://ff.yyy.pl to masz napisane - a niedlugo calkiem nowa wersja stronki - jak sie podoba? na razie tylko projekt:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonek Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 (edytowane) Takie, ktore potrzebujesz, by usprawnic sobie prace z przeglądarką. Źle się wyraziłem, miałem się spytać jakie posiadacie rozszerzenia. ;) wejdz na http://ff.yyy.pl to masz napisane - a niedlugo calkiem nowa wersja stronki - jak sie podoba? na razie tylko projekt:) http://yyy.pl/ff.jpg Ta nowa strona wygląda całkiem przyjemnie. :) Edytowane 31 Sierpnia 2006 przez eragonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Moje rozszerzenia ;] Wklej i idź Spellbound Sage IE Tab BBCode Calculator ;) FasterFox MinimizeToTray PurePC Menu Image Toolbar Menu Editor Smooth Wheel Video Downloader (bardzo fajny plug ;] pozwala na DL filmów z google video, youtube etc) AutoCopy Adblock Adblock Filterset.G Updater Foxy Tunes Compact Menu Tab Mix Plus Flashgot Uzbierało się tego trochę przez ponad rok używania FF ;] :roll: @homzik Nowy wygląd o wiele lepszy od aktualnego ;] Btw dzięki twojej stronce mam z 5 rozszerzeń więcej :) ;] Także się przydaje [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 spoko, jak do designu dojdzie jeszcze panel zarzadzania strona to w koncu stronka zacznie byc czesciej aktualizowana... bo teraz aktualizacja to jest tragedia... moze do pazdziernika sie ze wszystkim wyrobie:) jakby ktos znal dobrego programiste php ktory zrobilby cos za free - http://yyy.pl/cms.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crusader Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 co zrobic z zbyt dlugim odpalaniem sie stronek ? w IE albo Crazy Browser wczytuja sie szybko, zas w mozilli na cos czeka :( dopiero po jakims czasie sie wczytuja (5-10sek) strasznie denerwujace :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...