Skocz do zawartości
paulo

Firefox

Rekomendowane odpowiedzi

hot_lopez - downloadthemall ma możliwość określenia maksymalnej ilości ściąganych jednocześnie plików i ilości kawałków na które dzieli plik. Może to coś da.

yuucOm - ja od "zawsze" mam cache 2mb.

eragonek - może być winne rozszerzenie (napisz jakich używasz), może być winny gigantyczny, przeładowany cache (kumpel miał 1.2gb :D ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eragonek - może być winne rozszerzenie (napisz jakich używasz), może być winny gigantyczny, przeładowany cache (kumpel miał 1.2gb :D ).

Talkback 1.5.0.7

Download Embedded 0.4

FlashGot 0.5.96.060910

SpellBound 0.9.8.20060108

ReloadEvery 2.0

BBCodeXtra 0.2.5.5

FireFTP 0.94.3

Tab Mix Plus 0.3.0.5

MinimalizeToTray 0.0.1.2006030906+

Fasterfox 1.0.3

Adblock Plus 0.7.1.2

PDF Download 0.7.6

VideoDownloader 1.1

Adblock Filterset.G Updater 0.3.0.4

IE Tab 1.1.1.3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twoje rozszerzenia wyglądają ok.

Będę zgadywał: :)

- spróbuj przywrócić domyślne ustawienia w Fasterfox

- może tabmix na starcie przeglądarki przywraca jakąś bardzo rozbudowaną sesję

- wyczyść cache, historię

- jeżeli to nic nie da to, dla pewności powyłączaj kolejno rozszerzenia i sprawdź czy problem minie

- jeżeli nic nie pomogło to ściągnij nową instalkę FF (profil zostaw bez zmian), może coś się uszkodziło

kamilo23 - odchudzić cache ? W opcjach ostawić mninejszy rozmiar i wyczyścić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sobie lookam ff i z przykrościa patrze ze wolniej działa od Ie :/. Z fasterfox, preloader itp. Jeszcze inny problem to ze np filmiki z youtube itp raz obejrzane w IE bardzo długo są na dysku i nie trza ich buforować a w ff co restart kompa (nawet z pustym cachem i z 500 MB limitem) od nowa cały stream leci ;/.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FIREFOX 2.0 RC2

Jest już dostępna druga wersja kandydująca (RC2) przeglądarki Firefox 2.0. Prace nad tym wydaniem pomału dobiegają końca, już wkrótce spodziewać można się stabilnej wersji. Nowe wydanie nie zawiera żadnych widocznych nowości, programiści skupili się już nad poprawianiem błędów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem ciekawy jak to wygląda przy dłuższej sesji z firefoxem i większą ilością zakładek. Zdażało mi się nawet zużycie ramu na poziomie 200 MB (a bywało i więcej), jestem ciekaw jak to teraz wygląda.

EDIT: Dzięki KaszaWspraju za zwrócenie uwagi na błąd ;)

Edytowane przez satoshie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam 3 pytanka ;)

1. Czy u was też się tak dzieje, że jak w firefoxie otworzycie w panelu / nowym oknie coś co jest napisane w javie (przykładowo jakiś chat) i potem zamkniecie okno/panel to ff pada i trzeba killnąć proces w menedżerze ? Pytałem kumpla i ma tak samo...

2. Czy jest taki plugin, który by miał taką opcję, że po zaznaczaniu linki i kliknięciu PPM pojawi się coś w stylu idź do tej strony ? Chodzi mi dokładniej o linki w

www.purepc.pl
Wtedy żeby wejść na dany link trzeba go kopiować, a czasami gdy jest dużo linków to trochę to trwa...

3. Da się jakoś ustawić "Wklej i idź", tak że kiedy w pasku adresu dam wklej i idź to dany adres się otworzy w nowym panelu ?

Trochę zaplątałem ale chyba się połapiecie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam problem.

Otóż FF nie zapamiętuje ustawien proxy. Kiedy wyłączę go i włączę, to zaznaczone jest "łączenie bezpośrednie z internetem", a proxy http zostaje wymazane, chociaż inne zostają tak jak były o.0. Sprawdzałem, czy nie jest coś "tylko do oczytu" i wszystko jest ok, nie wiem czemu tak się dzieje. Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam 3 pytanka ;)

1. Czy u was też się tak dzieje, że jak w firefoxie otworzycie w panelu / nowym oknie coś co jest napisane w javie (przykładowo jakiś chat) i potem zamkniecie okno/panel to ff pada i trzeba killnąć proces w menedżerze ? Pytałem kumpla i ma tak samo...

2. Czy jest taki plugin, który by miał taką opcję, że po zaznaczaniu linki i kliknięciu PPM pojawi się coś w stylu idź do tej strony ? Chodzi mi dokładniej o linki w

www.purepc.pl
Wtedy żeby wejść na dany link trzeba go kopiować, a czasami gdy jest dużo linków to trochę to trwa...

3. Da się jakoś ustawić "Wklej i idź", tak że kiedy w pasku adresu dam wklej i idź to dany adres się otworzy w nowym panelu ?

Trochę zaplątałem ale chyba się połapiecie :D

1. Nie zauwazyłem. Czasem po javie sie tylko cos sypie i nie mozna normalnie nic wpisac w pole adresu, bo wiekszosc znaków wchodzi w jakis dziwny sposób.

2. Tu to w ogóle nie wiem o co ci chodzi, bo sie klika od razu srodkowym przyciskiem w link i tyle...

3. W tabmixie są do tego ustawienia, ale wtedy wszystko wpisywane recznie bedzie dawac w nowej karcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2. Możesz nawet nie klikać prawym :) - Drag de Go lub SuperDragAndGo.

Otóż FF nie zapamiętuje ustawien proxy. Kiedy wyłączę go i włączę, to zaznaczone jest "łączenie bezpośrednie z internetem", a proxy http zostaje wymazane, chociaż inne zostają tak jak były o.0. Sprawdzałem, czy nie jest coś "tylko do oczytu" i wszystko jest ok, nie wiem czemu tak się dzieje. Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże. Pozdrawiam.

http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2259964

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To też może zalezy od forum ;] Na PurePC okienko mi wyskakuje, na innym forum wyskakuje info o PM, jak kliknę żeby otworzyło w nowym oknie to wywala błąd o blokadzie pop up :) ;]

@paulo

Drag de Go załatwiło sprawę :) Dzieki bardzo [;

Edytowane przez Lanc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi