yuucOm Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 about:config --> layout.spellcheckDefault --> 0Ale gdzie ten konfig znajde ? :P. Newbie jestem i nie wiem gdzie go szukać ;p. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 wpisz about:config tam gdzie wpisujesz www.bleble.pl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Plain Text to LinkLub Drag de Go, dla mnie wygodniejszy sposób. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 wpisz about:config tam gdzie wpisujesz www.bleble.pl :)Dzieki Wam wielkie :). Przyda to sie na przyszłosć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Teraz się normalnie wściekłem , używam firefox już kilka miesięcy, mam teraz najnowszą wersję , zamykam firefox'a , restartuję komputer ( instalowałem nowe stery do płyty Via ) , po uruchomieniu "fox'a " zniknęły mi wszystkie "zakładki". Co jak co ale w IE ulubione mi nigdy nie zaginęły .... pozostaje mi Opera i IE jako przeglądarka bo firefox .... sux ( i do tego mam wrażenie że wolniej chodzi kiedy się otworzy wiele okien .... choć przy ładowaniu pojedynczej strony też odnoszę takie wrażenia ( w porównaniu do IE ). FIREFOX : :kijem: :ploom: :wisielec: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 C:\Documents and Settings\Login\Dane Aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\costam.default\bookmarkbackups ... przy zalozeniu ze masz windowsa xp:) i tam masz kopie zakladek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 (edytowane) C:\Documents and Settings\Login\Dane Aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\costam.default\bookmarkbackups ... przy zalozeniu ze masz windowsa xp:) i tam masz kopie zakladekDzięki. Są na szczęście .... dopóki nie ochłonę to nie instaluję Firefuxa :mur: Edytowane 19 Lutego 2007 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 czy miał ktoś problem z pocztą na interii i ff? dokładnie chodzi o brak możliwości dołączenia załącznika do listu - po kliknięciu na "załączniki" wyskakuje to mniejsze okienko tylko, że jest puste... nie ma nic prócz niebieskiego tła wysłałem maila do admina, to w odpowiedzi kazano mi zmienić ustawienia w IE (!!!), a w mailu wyraźnie zaznaczyłem, że chodzi o Firefoxa... pod IE nie ma problemów z załącznikami, problem dotyczy jedynie ff ver. 2.0 problem występuje na xp sp2 jak i win 2k, swego czasu reinstalowałem system i dalej to samo :angry: nie czytałem całego wątku, jedynie ostatnie strony, za dużo tego jest :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Sprawdzałem i u mnie jest OK. CO do opcji to masz na końcu strony szukaj w temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 Jak ustawic domyslny rozmair okna przegladarki. Bo FF jak na zlosc otwiera mi sie w 2/3 szerokosci ekranu:/ Probowalem zmaksymalizowac okno i zamknac przegladarke,ale ta znów otwiera sie na 2/3 ekranu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 A tak robiłeś ? Parawoklik myszki na skrót FF i właściwości uruchom zmaksymalizowany. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukecz Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Kolejne pytanie (od kolezanki): Jak sprawic, aby FF odtwarzal dzwiek (klik) przy przechodzeniu na inne strony, klikaniu na linki, tak jak ma to miejsce w IE ? Dzieki za odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Poproszę o inny sposób Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 hej jak zrobić by ff nie zamykał wszystkich okienek przy zamknięciu przeglądarki ?? w operze miałem tak fajnie że po ponownym otwarciu przeglądarki wszystkie zakładki z adresami/stronkami wczytywały się tak jak było to przed jej zamknięciem... nie wiem jak to ustawić w ff. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 opcje -> zakładka główne -> Uruchamianie -> Po uruchomieniu programu Firefox: -> wybierz z listy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 zauważyłem że u mnie nie wyświetlają się reklamy googla :-/ na obojętnie jakiej stronie gdzie są one umieszczone... jakiś pomysł co może to powodować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Filtr w Adblocku, wpis w userContent.css lub inny program blokujący reklamy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nebulus Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Witam, Mam pytanko: jak w foxie wyłączyć automatyczne dopasowywanie do strony rozmiarów oglądanych obrazów, tak żeby po otwarciu obraz pokazywał sie w rzeczywistym rozmiarze a nie przeskalowany z możliwością kliknięcia "lupką" aby sie powiększył. Z góry dzięki za pomoc, niestety nie mogę znaleźć tej opcji w konfiguracji ff, również nie znalazłem odpowiedzi przeszukując forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Filtr w Adblocku, wpis w userContent.css lub inny program blokujący reklamy.eeeeeee gdzie znajdę ten userContent.css? bo adblocka nie mam :-/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Mozilla Firefox\defaults\profile\chrome - jak nie ma - utwórz taki. Ale polecam AdBlocka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 (edytowane) no to takiego pliku nie mam :-/ zainstalowałem adblocka, dodałem moją www do zaufanych witryn i pozwoliłem pokazywać wszystkie reklamy i zonk... dalej nie ma :-/ Edytowane 5 Marca 2007 przez Bio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 FF sam by ich nie zablokował, skoro nie robiłeś nic w tym kierunku, to stawiam na np. nadgorliwy firewall. Mam pytanko: jak w foxie wyłączyć automatyczne dopasowywanie do strony rozmiarów oglądanych obrazów, tak żeby po otwarciu obraz pokazywał sie w rzeczywistym rozmiarze a nie przeskalowany z możliwością kliknięcia "lupką" aby sie powiększył.Wejdź w about:config --> browser.enable_automatic_image_resizing --> false. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nebulus Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Dzięki Paulo! Teraz jest idealnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 eeeee paulo jeden haczyk... nie mam firewalla O.o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Firewall podałem tylko jako przykład. Sam musisz poszukać winowajcy (proxy, antywir, sieć osiedlowa, cokolwiek). BTW lepiej zainstaluj jakiś ogniomurek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chilid Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Witam wszystkich i prosze o odpowiedz, od jakiegoś czasu mam restarty kompa;/ blu screen i nie wiem gdzie jest przyczyna ;/ale najprawdopodobnie leży ona właśnie w Firefoxe bo restarty sa tylko wtedy kiedy przeglądam stronki internetowe albo np,. wpisuję cos w wyszukiwarce google. ;/;/ procka wymieniłem na 2 rdzeniowego i juz zainstalowałem sterowniki do niego bios mam na płycie stary ale dawniej nic takiego sie nie działo wiec go nie ruszam. Niedawno przypomniałem sobie że znalazłem na forum ,,przyspieszenie firefoxa" np. zrobiłem coś takiego zmień wartości "network.http.pipelining" i "network.http.proxy.pipelining" na "true" a także ustaw wartość "network.http.pipelining.maxrequests" na "30" i wydaje mi się że to własnie jest przyczyna, zobacze jak teraz będzie bo zrestartowałem te ustawienia. Dodam tylko że neta mam cienkiego jest to stare SDI 128 podzielone na 5 osób. Czy to możliwe że to jest przyczyna restartów??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 IMO pipelining nie może być przyczyną tajemniczych resetów. Musisz sam dokładnie się przyjrzeć, jeżeli podejrzewasz FF to zmień tymczasowo przeglądarkę. BTW przy takim łączu radziłbym jednak wyłączyć pipelining. BTW 2 - "network.http.pipelining.maxrequests" maksymalna wartość to 8, a nie 30. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CKM18 Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 mam problem , mianowicie od prawie miesiąca używam firefoxa 2.0 wszystko było ok aż do wczraj zamiast normalnie strony www.interia.pl oraz forum i np allegro wyświetlają mi się tak : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...db608ecfe3.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...d504306962.html co trzeba przestawić żeby strony były wyświetlane dobrze ??? dodam że dotyczy to tylko interii i purepc, ewentualnie czasem mi allegro świruje, reszta strno chodzi dobrze, z góry dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Cache wyczyść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 (edytowane) a u mnie po zainstalowaniu najnowszej wersji przestał automatycznie wypełniać pola user/pass na niektórych stronach (np. www.hattrick.org). na innych czasem pamięta, a czasem nie :/ mocno wkurzająca sprawa - z wcześniejszą wersją nie miałem najmniejszego problemu. reinstalka FF czy czyszczenie listy stron/haseł nie pomaga :angry: platforma - Vista 32 Edytowane 11 Marca 2007 przez dymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...