paulo Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 FF nie ma problemu z wyświetleniem strony DHL. Między tobą, a netem jest pewnie jeszcze jakieś cache do wyczyszczenia (serwer, router). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 bardzo możliwe bo mam radiówkę, zapomniałem dodać, że na IE jest wszystko ok ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 Mam do was pytanko. Potrzebuje jakiegos pakietu do zarządzania firefoxem w domenie, mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi. Chce móc zarządzać w taki sam sposób firefoxem jak mogę zarządzać IE poprzez polise systemową. Narazie nie znalazłem nic takiego, ale może wy się natkneliście :) Z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 Możesz jeszcze raz wyjaśnić co ten pakiet ma robić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 W Active Directowy w windzie moge sobie dowolnie sprecyzować ustawienia IE dla wszystkich kompów które są podpięte do danego kontrolnera domenowego. Dla przykładu: Ustawiam sobie w polisie systemowej, aby użytkownicy nie mogli zmieniać ustawień połączenia internetowego i na sztywno ustawiam aby Internet Explorer używał do połączenia wewnętrzny serwer Proxy. Po zapisaniu zmian w polisie wszystkie kompy (a mam ich 120) po restarcie mają nowe ustawienia przeglądarki www. Chodzi mi włąsnie o jakieś takie narzędzie do zarządzania firefoxem, które pozwoli mi ustawić na serwerze ustawienia dla wszystkich 120 maszyn jednocześnie, żebym nie musiał latać po wszystkich kompach i ręcznie w każdym zmienić ustawienia sieciowe, w latanie po wszystkich mi się nie chce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 http://www.frontmotion.com/Firefox/fmfirefox.htm http://ilias.ca/blog/2005/03/locking-mozil...refox-settings/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 Dzięki za linki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smoq Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 A ja ostatnio załapałem na FF taką rzecz po przeglądaniu zapisanych sesji, że mi się teraz nie chce uruchomić java. Jakiś pomysł jak sobie z tym poradzić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 W opcjach FF Java jest włączona? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smoq Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 (edytowane) W opcjach FF Java jest włączona? Tak, myślę że była włączona - chyba sama się nie wyłącza. Ale teraz nie wiadomo czemu (wyjątkowo komp nie chodził jeden dzień) już wszystko działa. Edytowane 20 Października 2007 przez Smoq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zibo Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Do pliku userChrome.css, który się znajduje w C:\Documents and Settings\[profil]\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\[cośtam].default\chrome wklej #bookmarks-ptf {display:block !important;}#bookmarks-ptf toolbarseparator {display:inline !important;} Zrobiłem to i niestety nadal mi nie działa. Pasek zakładek pojedyńczy i mam rozwijanie :-| Pomocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Tamten kod działał z FF <2.0. Spróbuj tego: #bookmarks-ptf {display:block !important; } #bookmarks-ptf toolbarseparator {display:inline !important; } #bookmarks-ptf .bookmark-item { visibility: visible !important;} #overflow-padder { width: auto !important; } #bookmarks-chevron { display: none !important; } Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zibo Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Niestety nadal nic. Mam firefoxa 2.0 który teraz zaaktualizował się do wersji 2.0.0.8 A może ktoś podrzuci mi gotowe pliki które bym tylko wgrał? :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Zobaczy czy dodanie jeszcze tego kodu coś zmienia: #PersonalToolbar {max-height: none !important;} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zibo Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Niestety nadal pasek pojedyńczy. Zrobiłem tak: W C:\Documents and Settings\[profil]\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\[cośtam].default\chrome do pliku userChrome-example dodałem te wszystkie kody i zmieniłem nazwę pliku na userChrome.css może coś źle robię? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Wszystko robisz ok. Może to rozszerzenie rozwiąże twój problem - Toolbar Thinger. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zibo Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 (edytowane) Dałem radę, był błąd z mojej winy, zapisałem z podwójnym rozszerzeniem -> userChrome.css.css hłe hłe Dzięki WIELKIE za pomoc :) Edytowane 22 Października 2007 przez Zibo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Problem z uruchamianiem FireFoxa FF nie chce sie uruchomić ze skrótów do aplikacji, ani bezpośrednio z pliku .exe. W menedżerze procesów na chwile pojawia sie proces FF i znika. Jedynym sposobem odpalenia jest link do jakiejś strony z Tlena, Outlooka, ewentualnie link do strony utworzony przez PPM na pulpit > Nowy > Skrót i wpisanie adresu www. O co chodzi? System czysty od wirusów, profil usuwałem, wczesniej byl FF 2.0.0.7, teraz zaktualizowalem do 2.0.0.9 i to samo. Tymczasowo uruchamiam go przez skrot z pulpitu, ale nie lubie jak cos jest nie tak.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Ciężko wymyślić przyczynę takiego problemu. Skoro zakładałeś nowy profil, to wina może tkwić w samej instalce FF. Odinstaluj, usuń ewentualne pozostałości i zainstaluj na nowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 Usunalem co sie dalo, a teraz w ogole nie moge uruchomic programu po ponownej instalce, bez mojego starego profilu. Aha, nie ma procesu o nazwie firefox ... Nie wiem jakim cudem, ale zaczelo wszystko dzialac :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 hmmm jak ustawic w myszce zeby przycisk otwieral link w nowej karcie jaki skrot klawiaturowy za to odpowiada ps w tym miejscu zapytac bo mam firefoxa purepc ten temat dobry czy ten od sgj? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 NajprościejBędzieJakUżyjeszRozszerzeniaTabMixPlus,WtedyDowolnieSkonfigurujesz OtwieranieKart.TematWybrałeśDobry.SkrótKlawiaturowyToCtrl+Klik. Fajnie ci się to czytało? UżywajPrzecinkówIkropekChłopie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 (edytowane) mi sie dobrze czytalo bo w taki sposob pisze smsy zeby zaoszczecidz miejsca cos jeszcze poza tym dzieki za info. Jak przypisac do tab mixa aby zalozmy skrot shift + f10 otwieraly nowa karte? Edytowane 7 Listopada 2007 przez bryken Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 nie wiem co się dzieje z FF ale kiedy mam zwieche systemu i poleci reset tracę całą historię i zakładki, już kilka razy tak miałem, co może być tego przyczyną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 Doktorku jaki masz system plików? Może to wina FAT32. Nie miałem nidgy takiego problemu, nie pamiętam kiedy mi się ostatnio system zawiesił. bryken - przejżyj opcje Tab Mix Plus. IMO takie skróty nie będą ci potrzebne, możesz sam wybrać kiedy FF ma otwierać stronę w nowej karcie (bez użycia skrótu). BTW a tak się starałem, żeby ci pokazać jak ciężko się czyta dziwnie napisane wiadomości. :] Przecinki i kropki naprawdę ułatwiają czytanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 NTFS mam.... nie wiem co może być tego przyczyną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smoq Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 NTFS mam.... nie wiem co może być tego przyczyną To pewnie źle administatujesz system operacyjny. Spróbuj zreinstalować przeglądarkę, a jak to nie pomoże to zreinstaluj system i przeglądarkę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 To pewnie źle administatujesz system operacyjny. Spróbuj zreinstalować przeglądarkę, a jak to nie pomoże to zreinstaluj system i przeglądarkę :) już kilka razy miałem format a wcześniej też się takie 'akcje' zdarzały. Co rozumiesz pod pojęciem że źlę administruje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyyzy Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Dla zainteresowanych, dziś ukazała się kolejna wersja nowego Liska: Firefox 3.0 Beta 1 Pozdrawiam, wyyzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Czy u was też przy rozpoczęciu pobierania pliku i pobraniu FF strasznie muli ?? zrozumiałbym gdyby to był plik o dużym rozmiarze, ale nie kilku megowy filmik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...