siwy_bos Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 A mi FF 3 notorycznie się wywala. Czasami podczas ładowania strony a czasami podczas przeskakiwania między zakładkami :(. Czy komuś tak jeszcze się dzieje. Z dodaktów posiadam FlashGot, FlagFox, British English Dictionary , Dowlload Status bar, Foxmarks i IMacros Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Nie wiedziałem gdzie dać to zapytanie ale po części jest ono związane z FF wiec daje je tutaj - nie bić jeżeli w złym temacie daje - lepiej dać to tutaj niż tworzyć nowy temat imo ;). Zapytanie: Czy wiecie można jak sie nazywa ten skrypt galerii z którego korzysta strona ff addons ? tutaj przykład: https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/655 Poklikajcie na obrazki i zobaczycie o co mi chodzi. Wydaje mi sie ze z podobnego skryptu korzystał PurePC.pl ;] (i korzysta wiele innych portali). Chodzi mi głównie o nazwe tego skryptu i czy jest darmowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 Lightbox v2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 O to mi właśnie chodziło. Wielkie wielkie dzięki ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smoq Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Po dłuższym użytkowaniu przeglądarki ujawnił się problem z cache. Czyli ponownie cache w ff, jednak jest znacznie lepiej niż w ff2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 Panowie cytat z Pclaba: Firefox 3.0.1 jest dostępny na stronie internetowej www.mozilla.com. Można go pobrać także wybierając funkcję sprawdzania aktualizacji, w samym programie.No własnie gdzie to jest w FF3.0 - wiem ze w F2 było w zakladce zaawansowane -> aktualizacja. Ja czegoś takiego w FF3 nie mam... Wiecie gdzie w FF3.0 jest taki przycisk ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 Pomoc>Sprawdz... TMP nie lata w nowym ffoxie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 Pomoc>Sprawdz... TMP nie lata w nowym ffoxie... Dzięki :). Rzeczywiście TMP nie działa i do tego gmail notifier... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 (edytowane) Nie no, bez TMP nie używałbym FF 3.0 ;] - http://tmp.garyr.net/tab_mix_plus-dev-build.xpi edit: sprawdziłem gmail notifier na Addons - jest wersja dla 3.0.*. Edytowane 18 Lipca 2008 przez paulo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 (edytowane) jak wlaczam firefoxa to wyskakuje blad "trying to load a non-local URI failed" jak sie tego pozbyc jak klikne OK to sie ff wlacza Edytowane 18 Lipca 2008 przez bryken Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Nie no, bez TMP nie używałbym FF 3.0 ;] - http://tmp.garyr.net/tab_mix_plus-dev-build.xpiyyy? No juz cos mnei trafiało bo bez TMP Firefox nie nadaje sie do uzytku, ale nie o tym chciałem... Co jest z wersjami TMP? Miałem wersję dokładnie o tym samym numerku i.... po aktualizacji firefoxa przestał działac jako niezgodny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 A ja mam pytanko czy idzie jakoś wyłączyć w FF powiadomienie o ściągnięciu pliku wyskakujące w rogu ekranu? Pasek startu mam do góry więc powiadomienie wyskakuje mi w prawym górnym roku co mnie denerwuje ponieważ aby zminimalizować FF muszę poczekać aż powiadomienie się schowa... Panowie ponawiam pytanie czy wie ktoś jak wyłączyć to powiadomienie i czy w ogóle idzie je wyłączyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k'9999 Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 W about:config zmien wpis "browser.download.manager.showAlertOnComplete" z true na false Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 (edytowane) Wielkie dzięki ;] P.S Czy u was w ff też się pieprzą fav ikonki? Nie raz jak otworze jakąś stronę to zmieniają mi się fav ikony na pasku z zakładkami np. zamiast ikonki purepc pojawia się ikonka onetu itp. Edytowane 22 Lipca 2008 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killer85 Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 Witam.Niewiem co jest grane ale ten najnowszy firefox zżera o wiele więcej pamięci niż poprzednia wersja...Nie mam wirusów itp...Niewiem co jest grane...Właśnie dlatego mam wersję 2.0.016 i jest git. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 Witam, mam spory problem z FF 3.0.1 Dotyczy zapamiętywania haseł w betfair.com. W operze nazwa użytkownika oraz hasło są bez problemu zapamiętywane, a w FF za każdym razem musze wpisywać login oraz hasło... troche to irytujące. Zainstalowałem dodatek "Always Remember Password", który działał tylko pod FF 2, ale tutaj pozmienialem w about:config i zainstalował się, ale dalej nie zapamiętuje... Zastanawiam się, czy z tego przypadku nie przesiąść się na Opere, bo w sumie nie mam zamiaru parenaście razy na dzień wpisywać loginu i hasła... Pomoże ktoś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 (edytowane) Witam.Niewiem co jest grane ale ten najnowszy firefox zżera o wiele więcej pamięci niż poprzednia wersja...Nie mam wirusów itp...Niewiem co jest grane...Właśnie dlatego mam wersję 2.0.016 i jest git. Jak by tego bylo malo to po kilkunasto minutowym uzywaniu FF 3.01 na kilku oknach zabiera mi 3x wiecej zasobow niz IE , malo tego w Menadzerze Zadan : System.Services skacze od 2 do 5% jest to odczuwalne podczas gry w BF2 ! ! ! nic nei daje wylonczenie wszystkich okien FF !!! !!! pomaga tylko Restart Systemu . zaraz musze robic Restarta bo znowu zre 4-5% Nic trzeba czekac na kolejne latki Edytowane 22 Lipca 2008 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 22 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2008 malo tego w Menadzerze Zadan : System.Services skacze od 2 do 5% jest to odczuwalne podczas gry w BF2 ! ! ! nic nei daje wylonczenie wszystkich okien FF !!! !!! A co ma dac jak to nie ma nic wspólnego z firefoksem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2008 Panowie mam dziwny problem z FF 3 (i 3.01 ;]). Chodzi o to, że na stronie dodatków do firefoxa mój ff jest widziany jako wersja 2 (czyli firefox 2 a nie 3 :blink:) i przez to nie moge zainstalować dodatków tylko dla ff 3. Co dziwniejsze jak zainstalowałem 1 razy ff 3 to powitała mnie strona ff z napisem ze korzystam ze starej wersji ff (dwójki) i mam zainstalować najnowszego firefoxa 3.0. Ta sama stronka mi wyskoczyła poczas akualizacji z ff 3.0.0 do ff 3.0.1 :blink: Skrin poniżej dla tych co nie załapią o co mi chodzi ;): Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2008 (edytowane) Szanowny panie SGJ ;) Ten moj problem z dziwnym zabieranie zasobow na 99% spowodowany jest zainstalowaniem FF3.01 do puki nie uruchomie FF wszystko jest OK , moge uzywac do woli IE i problemu z zabieraniem 4-5% zasobow nie ma !!! uruchomie FF w szczegolnosci w 2-3 oknach i odrazu zaczyna sie szamanie zasobow wylanczam FF a zasoby ni kuta nie chca sie zwolnic i System.services mam nonstop 4-5% Restart windy i wszystko smiga OK do czasu kolejnego uruchomienia FF UPDATE Sorka SGJ ze wprowadzam w blad to nie servis oczywiscie tylko w Manager'ze Zadan proces System jak dam ppm to ma do wyboru End Proces/Tree Set Priority Set Affinity Edytowane 23 Lipca 2008 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2008 Jakby tak jeszcze firefox czy nawet system posiadal proces o nazwie "system.services"... Daj ppm i własciwosci tego procesu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor_MK Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2008 Witam. Mój problem wygląda tak. Zainstalowałem w najprostszy sposób Firefoxa wersję 2.xx oraz najnowszą 3.0.1 i niestety nie otwiera mi się żadna strona. Korzystam z połączenia przez Router wi-fi z TP. Posiadam Kaspersky Internet Security który oczywiście wyłączyłem, zaporę systemową również wyłączyłem na czas sprawdzania co jest nie tak. Nie mam wpisanych żadnych ustawień proxy w FF gdyż nie mam proxy i w pozostałych przeglądarkach również nie korzystam z takich ustawień. Nie mam żadnej koncepcji co tu zrobić aby rozwiązać mój problem. Jeśli ktoś zna rozwiązanie to proszę o odpowiedź. Z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
studenc1k Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2008 @yuucOm, nie korzystasz może z Megaupload Toolbar? Z tego co gdzieś wyczytałem, to odpowiada on za błędną identyfikację FF. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2008 @yuucOm, nie korzystasz może z Megaupload Toolbar? Z tego co gdzieś wyczytałem, to odpowiada on za błędną identyfikację FF.Gdzie tam ;). Nie łapie tego kompletnie czemu ta strona widzi mi ze mam ff2. Da sie jakoś to w configu przestawić aby mi trójke widziała ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 Pomoc>O programie. Wklej to, co tam wyswietla o wersji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 (edytowane) Pomoc>O programie. Wklej to, co tam wyswietla o wersji. Wyświetla wersje 3.0.1 Ale dodatkowo wyświetla coś takiego: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.1) Gecko/2008070208 Firefox/2.0.0.6;MEGAUPLOAD 1.0 :blink: Chyba mieliscie racje z tym megauploadem problem w tym ze nigdy czegoś takiego (na 100%) nie instalowałem. Da sie jakoś to naprawić aby mi widziało tego ff jako ff3 ? :) Edytowane 24 Lipca 2008 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 Wie ktoś jak usunąć ten megaupload toolbar ? (nie istalowałem go, nie mam go na pc ani w rozszeżeniach). A i btw - gdzie firefox przechowuje "pamieć podreczną - cache" ? Znaczy w jakim folderze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 about:config general.useragent.extra.firefox = Firefox/3.0.1 general.useragent.extra.* * - pozostale wpisy usun. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 Thx ;). A zawartość cache'a w jakim folderze sie miesci ? Pytam bo mimo ze mam 300 MB na cache to i nic na youtube mi nie pozostaje zbuforowane, czesto mam ze forum ppc pobiera obrazki od nowa itd (nawet jak wyczyszczę cache'a i powchodzę na strony od nowa). wszystkie foldery mozilla zajmuja razem 45 mb wiec nie wiem o co biega :|. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zibo Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 (edytowane) Jak by ktoś chciał podwójny pasek zakładek to: 1. Zainstalować wtyczkę Stylish -> https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/2108 2. Uruchomić ponownie Firefoxa. 2.5. Jeśli okienko wyskoczy od razu kliknąć "opcje" przy dodatku Stylish. 3. Jeśli nie wyskoczy okienko, kliknąć Narzędzia -> Dodatki -> zaznaczyć "Stylish" i na nim "Opcje". 4. Kliknąć "Stwórz". 5. Opis - "Zawijany pasek" 6. W polu niżej wkleić poniższy kod: Dla Windowsa XP: #bookmarksBarContent {display:block !important;} .places-toolbar-items {display:block !important; height: 48px !important; overflow-y:auto !important;} #bookmarksBarContent toolbarseparator {display:inline !important;} #bookmarksBarContent .bookmark-item {visibility: visible !important;} .chevron {height: 0px !important;} Dla Windowsa Vista: #bookmarksBarContent {display:block !important;} .places-toolbar-items {display:block !important; height: 53px !important; overflow-y:auto !important;} #bookmarksBarContent toolbarseparator {display:inline !important;} #bookmarksBarContent .bookmark-item {visibility: visible !important;} .chevron {height: 0px !important;} 7. Po kliknięciu zapisz, pasek zakładek momentalnie zrobi się podwójny!! :D Edytowane 7 Sierpnia 2008 przez Zibo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...