ULLISSES Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 I tak samo wygląda u mnie w FF4. Nadmiar boxów (lub ich zbyt duże wymiary) możesz zwalczyć przy pomocy Stylish. Edit: Chociaż po kolejnym sprawdzeniu stwierdzam, że ramka z "meta danymi" ma domyślnie 4 linijki klepane dość dużą czcionką, co mocno przesuwa treść maila w dół. Nie wiem, czy tak było wcześniej, bo wszystkie maile mam przekierowane na inne konto. Widzę jednak to, co opisujesz. Pod Operą lista maili (tematy) jest w okienku z przewijaniem. W FF4 nie ma przewijania, więc lista jest dłuższa i "zjada" więcej miejsca. Niestety nie mam teraz czasu na zabawę stylami, aby włączyć przewijanie. Zresztą nie używam tego interfejsu do odbierania. Trochę pomaga zmiana ilości maili na stronę (w ustawieniach) oraz zmiana rozmiaru czcionki, bo domyślna jest zdecydowanie za duża. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZlyUser Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 (edytowane) I tak jak wyzej wygląda w FF4 o 18:10 dnia 28 marca 2011 roku. Zjadło suwaka / Edytowane 28 Marca 2011 przez ZlyUser Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 (edytowane) Alternatywa dla Stylish? Jeszcze nie testowałem, ale zaraz mam zamiar to uczynić: Stratiform :: Add-ons for Firefox ed. Bardzo fajne narzędzie! Jak ktoś nie chce grzebać w kodzie, polecam! Może nie da się zrobić totalnie wszystkiego, ale pewnie za parę wersji stanie się to możliwe. Link prowadzi do wersji 1.0, ale jest tam odnośnik do 1.1, która pozwala na trochę więcej. btw. zauważyłem buga - za każdym (?) razem, kiedy zainstaluję dodatek i chcę ponownie uruchomić przeglądarkę, to owszem, wyłączy się, ale włączyć ponownie już się nie chce. Jest ciągle w procesach, ale ten nie odpowiada. Tylko mnie to się zdarza? I jeszcze jedna rzecz - da się (jak w 3.6 i wcześniejszych) zrobić tak, by po dwukliku na całej szerokości paska zakładek pojawiała się nowa? W czwórce, żeby tak się stało, trzeba kliknąć na to pole obok ostatniej zakładki, a osobiście wolałem poprzednie rozwiązanie, które jest o wiele bardziej IMO wygodne. Edytowane 31 Marca 2011 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 1. Dodatku nie testowałem, ale obadam. 2. U mnie to nie występuje. Może jakaś wtyczka nie lubi przymusowego restartu? 3. A od czego jest środkowy przycisk myszy (aka scroll)? Klikasz nim w pustym miejscu i jest zakładka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 2. Prawdę mówiąc - ilość wtyczek u mnie jest ograniczona do minimum: ABP, Fastestfox, Brief (RSS), FxIF (czytanie exifów zdjęć), Personas, TinEye, WOT i Java Console. Nie mam pojęcia, co może nawalać, aczkolwiek nie jest to palący problem. 3. Ach, złapałeś mnie - głupi ja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 ABP i TinEye także używam i jest ok, więc to nie one. Sprawdź pozostałe wtyczki - wyłączaj po jednej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 Zainstalowałem jakiś dodatek i zrobiłem reset - już działa. Widocznie wcześniej coś się przeglądarce odwidziało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2011 ta czwórka rzeczywiście szybsza od trójki ? niby wykorzystuje kartę grafiki (ile w tym prawdy ?) mam dwójkę która dla mnie była i jest najszybsza i nie wiem czy zmieniać ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zmień - jest odczuwalnie szybciej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Tak, 2 była faktycznie bardzo szybka. Po przejściu na 3 od razu czuło się spowolnienie, a z każdą kolejną wcale nie było lepiej. Czas obadać 4, ale znając tych geniuszy, znowu połowa opcji które normalnie działa, będzie do zmiany w about:config. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Ciekawe też dla czego Firefox 3.0.xx obsługiwał profile v4, a nowsze wersje, czyli od 3.5 w górę, już tylko do v2 x-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Eh FF4 nie obsługuje kilkuj moich wtyczek w tym Gmail notifier... Btw jest wyraźna różnica w szybkości między FF3 a FF4 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Pod FF4 działa kilka wtyczek powiadomienia o poczcie - wiem, bo testowałem. Problem w tym, że żadna z nich nie zapamiętuje hasła na stałe - hasło pamiętane jest do czasu wyłączenia przeglądarki, co mi osobiście nie leży. Jeśli chodzi o szybkość, to teoretycznie jest poprawa. Jednak chyba zwiększa się zużycie pamięci, co ironicznie spowalnia pracę FF na słabszych konfiguracjach - moja dziewczyna przesiadła się na Operę po tym, jak zaktualizowałem jej FF do wersji 4. Twierdzi, że Opera z reklamami chodzi szybciej, niż FF po aktualizacji. Po kilku minutach siedzenia przed kompem jestem w stanie potwierdzić jej opinię. Jej sprzęt ma 512MB RAM. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Generalnie na słabszym sprzęcie Opera działa żwawiej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D.rek Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2011 (edytowane) Obecnie siedzę na FF4 a w pracy jestem zmuszony do korzystania ze strony, która preferuje Internet Explorer 8.x oraz FF 3.5.x (chodź i 3,6,16 też bangla). Zainstalowałem dodatek User Agent Switcher, i dodałem przeglądarkę IE 8 (pracując na IE8 wszedłem na stronę pokazującą jaka jest wersja przeglądarki, skopiowałem kod "Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.0; Trident/4.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.0.30729; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 1.1.4322; .NET4.0C; .NET4.0E)" i dodałem go). Niestety strona na której chcę pracować, nadal krzyczy, że nie jest to IE8.x tylko IE NA.. Próbowałem różnych wersji przeglądarki ("gotowce") jednak ciągle nie działa.. :mur: gdzie robię błąd..? Wiem, że mogę pracować na FF 3,6 który jest "dostarczany" z User Agent Switcher, ale strasznie mnie to irytuje oraz ciekawi (weszło na ambicje ;) ) i chciałbym w sumie odpalić tą dupną stronę na FF4 jako IE8 :roll: Edytowane 13 Kwietnia 2011 przez D.rek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2011 IETAB. IE Tab Plus (FF 3.6+) :: Dodatki dla programu Firefox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D.rek Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Jedynie Ie Tab 2! pomógł. Fakt, że w jego ustawieniach musiałem wymusić działanie jako IE8 (domyślnie ma IE7) ale udało mi się to jedynie dlatego, że mam IE8. Na domowym (gdzie mam IE9) też się bawiłem i tam mi się nie udało.. czyli w sumie udało mi się, ale połowicznie, bo chciałem, by tylko FF 4 przedstawiał się jako IE8 a nie na jego silniku pracował, no ale trudno się mówi.. Dzięki za podpowiedź :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zwiększanie szybkości wczytywania się stron na FireFoxie 4: Potrzebujesz 30 sekund, aby Firefox 4.0 zaczął działać niespotykanie szybko. Nie chodzi o wyniki benchmarków, a o faktyczne, dużo szybsze ładowanie stron internetowych. Jak to możliwe? Kiedy wpisujesz adres strony internetowej i naciskasz "Enter", przeglądarka wysyła zapytanie do serwera i czeka na odpowiedź. Po włączeniu funkcji "pipelining" Firefox będzie wysyłał zamiast jednego, aż 8 zapytań. Efektem tego jest dużo szybsze ładowanie stron internetowych. [...] Aby cud się ziścił, w pasek adresu trzeba wpisać magiczną sekwencję about:config i nacisnąć Enter. Następnie musimy zatwierdzić komunikat, że po zmianie jakichkolwiek opcji może nastąpić koniec świata, więc klikamy na Zachowam ostrożność, obiecuję! Teraz należy w okno wyszukiwania wpisać pipelining i zmienić wszystkie opcje z false na true. Wystarczy na nich dwukrotnie kliknąć. Jedynym wyjątkiem jest network.http.pipelining.maxrequests, gdzie należy kliknąć dwa razy i zmienić wartość 4 na 8. Wszelakie niejasności powinna rozwiać poniższa ilustracja. http://www.chip.pl/artykuly/porady/2011/04/jak-ponad-2-krotnie-przyspieszyc-firefoksa-4-0 Sprawdziłem i rzeczywiście strony wczytują się szybciej. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Dzięki, od razu strony ładują się z prędkością swiatła. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZlyDzien Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2011 hej kilka dni temu zainstalowalem fileserve manager. nie przydal sie, wyrzuciel. Okazalo sie ze w pakiecie z nim doszly gadzety do mojego firefoxa. Miedzy innymi zmiana strony startowej, wyszukiwarki i jakis addon. zaczalem to wyrzucac. nNie moge sie pozbyc przelaczania google na Yahoo. Usunalem cookies, wyczyscilem cache, zmienilem wpis w config (keyword.URL;http://fileservehome.com/?prt=fileservetb02ff&Keywords=) na default . Mimo to po kazdym uruchomieniu FF mam znow te same cookies i ten sam wpis... przeszukalem c i wywalilem wszystko ale to nadal za malo. ciagle mam zmieniany ten jeden wiersz w configu FF. Ma ktos pomysl gdzie to jest(poza tym ze moze byc wszedzie...)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2011 (edytowane) Mimo że pisałeś, że usunięcie FF nie wchodzi w grę, to jednak reinstall będzie najlepszym rozwiązaniem. Nie wiadomo, jakie wpisy wtyczka zmodyfikowała, a manualna ich naprawa może być i czasochłonna, jak i możesz zaryzykować, że przeglądarka całkiem się wysypie. Jeśli masz włączone przywracanie systemu, to spróbuj przywrócić stan sprzed instalacji wtyczki. Jeśli lubisz ryzyko, to ściągnij ten program, wyszukaj wszystkie wpisy kojarzące się z tą wtyczką (yahoo, fileserve itd.) i je po prostu wywal. Edytowane 24 Kwietnia 2011 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZlyDzien Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2011 czyszczenie rejestru tez nie pomoglo xd poddalem sie i przeinstalowalem. Ze tez taki syf wprowadza jeden program. Jak bedziecie oplacac jakis hosting plikow to unikajcie FileServe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Ma ktoś problemy z kodowaniem w FF 4? Przy odczytywaniu PM w lastfm.pl nie mam polskich znaków. W FF 3.5 wszystko było dobrze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klucznik2 Opublikowano 4 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2011 Ja mam pytanie w kwestii bezpieczeństwa. Wysyłam regularnie pliki przez sieć bezprzewodową na hosting. Wiem że hostingi oferują pewne szyfrowania, nie wiem jak jest z piggyshare bo się an tym nie znam. Ale moje pytanie brzmi czy wysyłanie plików przez FF4 jest bezpieczne w sieci publicznej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 7 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2011 (edytowane) Czy jest możliwość pozbycia się tegoż fajnego "dynksa" do zmiany rozmiaru pola tekstowego? :) @Rikki: Irytujący jest, nie potrzebuję takiej funkcjonalności. Nie pamiętam, czy pole tekstowe da się przywrócić do dawnego rozmiaru po F5/restarcie przeglądarki, a czyszczenie pewnych ustawień i/lub cache mi się nie kłania. Edytowane 14 Maja 2011 przez AragornPL 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2011 To nowy ficzer css3, niedługo pojawi się w innych przeglądarkach pewnie. Możesz wyłączyć, jeżeli masz jakiś własny styl css (nigdy się nie bawiłem aż tak bardzo FF). Wystarczy wtedy dodać "textarea{resize: none;}" i od tej pory nie powinno być możliwe zmienianie rozmiaru textarea. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2011 W czym ci on przeszkadza Aragorn? @down A to dziwne bo przecież jak się go nie rusza to tak jakby go nie było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 Nie tylko jemu. Już parę stron zmieniałem, bo klienci narzekali, że im się layout p...suje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 22 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2011 Zainstalowałem FF4 i żeby to było szybsze od dwójki to nie powiem, uaktualniłem do 4.01 ale nadal nie ma poprawy jeśli chodzi o wygląd czcionek i włączoną akcelerację sprzętową <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2011 No i mamy bete 5.0: Firefox web browser | Help us test the latest beta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...