Mejs Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 A mi przy otwarciu 25 okien 94 MEGA ciągnie a przy jednym aż 20 MG! Czy to normalnę ? Czy może mam problem? Nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Normalne. Wystarczyło przejrzeć ostatnie kilka stron. Czy może mam problem?:) Nie wiem czemu, ale skojarzyło mi się to z wątkiem z mozillapl: "Nie mam żadnych problemów z FF, nie znikają mi zakładki, nie wiesza się - pomocy !!!" ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 OMG czego to ludzie nie wymyślą. :blink: BTW to nie plugin, tylko rozszerzenie. Nie wystarczy dać 'disable' ? Używasz starego profilu, sprzed formatu ? Nie widziales wczesniej tego rozszerzenia? W windows bardzo przydatne, mozna korzystac z WU z FF :) Co ciekawe czasem działa nawet lepiej niz IE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mejs Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Sorry Paulo tylko upewnić się chciałem czy to normalne. :D Ogólnie dzięki za odpowiedź :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Normalne to jest cos takiego (1 strona) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Jedna strona - 85mb ? :blink: To raczej nie jest normalne. A o tamtym rozszerzeniu nie słyszałem wcześniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 OMG czego to ludzie nie wymyślą. :blink: BTW to nie plugin, tylko rozszerzenie. Nie wystarczy dać 'disable' ? Używasz starego profilu, sprzed formatu ? nic nie daje wyłączenie nadal ff przejmuje stronki z ie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mejs Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Kurde mam problem. Ściągałem plik normalnie z Zasobów FTP przeglądarką. NA stronie którą oglądałem wystąpił błąd i się wyłączyła. Gdy znów ją włączyłem pamiętała tamte ściąganie ale niechce go wznowić :mur: Kiedy natomiast wracam na stronkę i próbuję ściągnąć jeszcze raz zaczyna ściągać od nowa jako osobny plik. I co ja mam począć, plik był spory a miałem już 64 procent.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Nie ma możliwości wznawiania ściągania po wyłączeniu FF. Polecam jakiś dobry download manager. Nierealny - może autor coś spaprał i ciągle to w profilu siedzi. Nowy profil powinien rozwiązać sprawę. Możesz też zerknąć TUTAJ, może ktoś miał podobny problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 paulo profil=dodanie zapisanych zakładek ?? jak skasować profil?? i utworzyc nowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Informacje o profilu masz w pierwszym poście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Firefox 1.5.0.1 PL, rozszerzenia : FlashGot i FasterFox. Po ok. 10 minutach pracy i otworzonej jednej zakładce robi się to : Normalne? Wątpie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Stronę czy dwie wcześniej możesz poczytać o problemach z Fasterfox. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 A słyszałem coś, że jeśli się instaluje nową wersję firefoxa w folder starej to może powodować właśnie takie obciążenia systemu poprzez firefoxa. Mógłbym przeinstalować, ale czy nie stracę zakładek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Stara czyli 1.0.7 ? Odinstalowujesz ją, z profilu robisz kopię bookmarks.html i itp. Usuwasz profil, instalujesz nową, po uruchomieniu założy się nowy profil. Do profilu kopiujesz bookmarks.,html. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dondexterro Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 witam, buszowalem po stronce mozilli, przejzalem cala zakladke privacy ale nie mam tam takiego rozszerzenie o ktore mi chodzi ( to wstep by nikt mi nie powiedzial google) jak tp ma wygladac: ma wysylac blede informacje na temat komputera, np: przegladarka Konqueror OS windows 95 rozdzielka 640x480 czyli zupelnie falszywe hosta blednego da sie wyslac? pozdrowki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 a po co Ci to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 OS i przeglądarkę możesz "zmienić" TYM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moses2 Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 (edytowane) Witam - chciałem się zapytać - może ktośz Was ma podobny problem. Moja ukochana przeglądarak Firefox (Wersja 1.5.0.1) najnowsza zaczęła strasznie się kiełbasić nagle. Jestem po swieżej reinstalce systemu, wsio działało. Firewall Sygatea - dobrze skonfigurowany. Pamięci zżera tak jak dawniej. Wira raczej nie mam. Ale od wczoraj strasznie mi FF muli, niektóre strony typu tweak.pl icon_sad2.gif przy dodawaniu posta się nie ładują, inne calkiem nie wchodzą, inne po kilkakrotnym przełądowaniu, a a zalogowaćsie onetu nie mogę ... W Operze troche lepiej, ale tylko troche. Dziwna sprawa bo po odpaleniu IE nie mam takich problemów :/. - przynajmniej z grubsza Myślałem że to zainstalowany NAV tak zmulał, odinstalowałem go ale deupea - cały czas to samo. MAm neo w tepsie - moze z tym to jest związane. Podzielcie się wrażeniami pzdr +++EDIT +++ Prawie na bank aktualizacja z 5 do 5.0.1 go tak udupia - choć 100% nie dam - bo po reinstalce jest duż o lepiej - odpukać - a moze to pozstałości po NAV coś mieszaja :> +++EDIT 2 +++ A jednak deupea to samo :/ Edytowane 6 Marca 2006 przez Moses2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Skoro problem dotyczny Opery i FF, to przyczyna na 99% tkwi w systemie. Sprawdź czy na całkowicie czystym, nowym profilu FF jest tak samo. Nie napisałeś nic o używanych przez Ciebie rozszerzeniach. BTW deupea ? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moses2 Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 (edytowane) Skoro problem dotyczny Opery i FF, to przyczyna na 99% tkwi w systemie. Sprawdź czy na całkowicie czystym, nowym profilu FF jest tak samo. Nie napisałeś nic o używanych przez Ciebie rozszerzeniach. BTW deupea ? :blink: Nie mam rozszerzeń żadnych - po prostu świeża instalka FF. Mam tylko 1 profil w kompie IE też miele te stronki - ale jakoś najbardizej skutecznie - a w FF klikając na lastpost wypisuje m iże czas oczekwinaia się zakonczył itp :( - lub wyświetla mi się czysta strona a w stopce "Zakończono" - jej odświeżanie rzadko przynosi skutek, a jeśli z rzadka to się uda to strona się wczytuje coś jakby bez stylu css :( PS: Deupea = tylna część ciała Edytowane 6 Marca 2006 przez Moses2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerd Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 (edytowane) Witam, Paulo mam prośbe, wejdź na www.zabka.com.pl i powiedz czy działa jesli nie to czego brakuje w firefox? Mi ta stronka jako jedyna jakie znam sie nie ładuje, w Ie działa bez problemu. Druga sprawa, jak zmienić ustawienia zakładek osobistych (tych na pasku) zeby były tylko ikonki bez tekstu? Dzięki. Edit: wersja FF to 1.5.0.1 Edytowane 6 Marca 2006 przez BeerdMan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dondexterro Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 (edytowane) a po co Ci to? bez wyzwisk prosze - fipa dzieki Paulo dokladnie o to mi chodzilo :D a propos tej zabki to ja mam inna opcje. zrobilem sobie stronke w php ktora wyswietla zdjecia. pod firefoxem dziala pod IE nie :P lol www.ee.pw.edu.pl/~branskim pewnie gdzies zwalilem jakies znaczniki html, ale i tak firefox rulz! Edytowane 6 Marca 2006 przez fipa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moses2 Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 (edytowane) Mam nadzieję, że to wina proxy - zmieniłęm na tepse - i 'odpukać' śmiga :) Tylko czxemu po restarcie zapamiętuje w kółko to proxy 68.87.72.166 na porcie 554 ?? - jak zrobić żeby zapamiętał proxy tepsy ?? Edytowane 6 Marca 2006 przez Moses2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Hmm zabka chyba nawet w IE nie działa poprawnie. ;) Usunięcie tekstu z paska zakładek - do userChrome.css dodaj: .bookmarks-toolbar-items .toolbarbutton-text {display: none !important;} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerd Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Heh, Wielkie Dzięki. Jest coś czego nie wiesz o Firefoxie? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 (edytowane) paulo, nie wiesz nic o takim rozszerzeniu do Firefox'a 1.5.0.1 PL (patrz link) http://www.spuler.us/extensions/cutemenus.html rozszerzenie A jesli chodzi o usunięcie tego tekstu co pisał BeerdMan to to sie tyczy wszystkich zakładek ? czy jak to jest. thx Edytowane 6 Marca 2006 przez Rocky998 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 CuteMenus używałem przez jakiś czas. Ładne i nic więcej. ;) Odnośnie edycji Chrome itd. - LINK (mnóstwo przydatnych rzeczy). BeerdMan - zawsze się znajdzie coś nowego. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 I drugi raz juz mi sie coś takiego stało, ze jak zaznacze tekst i go przeciągne to nie otwiera mi sie szukajka z google tylko to: http://www.onelook.com/?w=CuteMenu&ls=a I co jest z tym grane ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 W about:config wpisz jako filtr browser.search i sprawdź, czy rozszerzenie CuteMenus nie przestawiło czegoś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...