eragonek Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Otóż od pewnego czasu FF strasznie długo mi się włącza ;(. Nie wiem co robić, czy to może być spowodowane instalacją jakiegoś rozszerzenia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 hot_lopez - downloadthemall ma możliwość określenia maksymalnej ilości ściąganych jednocześnie plików i ilości kawałków na które dzieli plik. Może to coś da. yuucOm - ja od "zawsze" mam cache 2mb. eragonek - może być winne rozszerzenie (napisz jakich używasz), może być winny gigantyczny, przeładowany cache (kumpel miał 1.2gb :D ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 może być winne rozszerzenie (napisz jakich używasz), może być winny gigantyczny, przeładowany cache (kumpel miał 1.2gb :D ). To co zrobić żeby je odchudzić :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonek Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 eragonek - może być winne rozszerzenie (napisz jakich używasz), może być winny gigantyczny, przeładowany cache (kumpel miał 1.2gb :D ). Talkback 1.5.0.7 Download Embedded 0.4 FlashGot 0.5.96.060910 SpellBound 0.9.8.20060108 ReloadEvery 2.0 BBCodeXtra 0.2.5.5 FireFTP 0.94.3 Tab Mix Plus 0.3.0.5 MinimalizeToTray 0.0.1.2006030906+ Fasterfox 1.0.3 Adblock Plus 0.7.1.2 PDF Download 0.7.6 VideoDownloader 1.1 Adblock Filterset.G Updater 0.3.0.4 IE Tab 1.1.1.3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Twoje rozszerzenia wyglądają ok. Będę zgadywał: :) - spróbuj przywrócić domyślne ustawienia w Fasterfox - może tabmix na starcie przeglądarki przywraca jakąś bardzo rozbudowaną sesję - wyczyść cache, historię - jeżeli to nic nie da to, dla pewności powyłączaj kolejno rozszerzenia i sprawdź czy problem minie - jeżeli nic nie pomogło to ściągnij nową instalkę FF (profil zostaw bez zmian), może coś się uszkodziło kamilo23 - odchudzić cache ? W opcjach ostawić mninejszy rozmiar i wyczyścić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 paulo niestety określenie maksymalnej ilości ściąganych jednocześnie plików i ilości kawałków na które dzieli plik nic nie da Może ktoś ma inne propozycje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Tak sobie lookam ff i z przykrościa patrze ze wolniej działa od Ie :/. Z fasterfox, preloader itp. Jeszcze inny problem to ze np filmiki z youtube itp raz obejrzane w IE bardzo długo są na dysku i nie trza ich buforować a w ff co restart kompa (nawet z pustym cachem i z 500 MB limitem) od nowa cały stream leci ;/. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 FIREFOX 2.0 RC2 Jest już dostępna druga wersja kandydująca (RC2) przeglądarki Firefox 2.0. Prace nad tym wydaniem pomału dobiegają końca, już wkrótce spodziewać można się stabilnej wersji. Nowe wydanie nie zawiera żadnych widocznych nowości, programiści skupili się już nad poprawianiem błędów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 update: albo mi się wydaję, albo lisek troszkę szybciej wymiata strony niż RC1 i szybciej trwa sam proces uruchamiania przeglądarki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 @kucyk: A jak wygląda kwestia zużycia ramu? Coś poprawiło się w tej kwesti? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 nigdy tego nie sprawdzałem powiem szczerze :) jakiego zużycia oczekujesz to Ci powiem :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 (edytowane) Jestem ciekawy jak to wygląda przy dłuższej sesji z firefoxem i większą ilością zakładek. Zdażało mi się nawet zużycie ramu na poziomie 200 MB (a bywało i więcej), jestem ciekaw jak to teraz wygląda. EDIT: Dzięki KaszaWspraju za zwrócenie uwagi na błąd ;) Edytowane 6 Października 2006 przez satoshie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 11 zakładek, pracuje na nim od napisania pierwszego posta o dostępności - zużycie pamięci 90mb system - Vista Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Ja mam 3 pytanka ;) 1. Czy u was też się tak dzieje, że jak w firefoxie otworzycie w panelu / nowym oknie coś co jest napisane w javie (przykładowo jakiś chat) i potem zamkniecie okno/panel to ff pada i trzeba killnąć proces w menedżerze ? Pytałem kumpla i ma tak samo... 2. Czy jest taki plugin, który by miał taką opcję, że po zaznaczaniu linki i kliknięciu PPM pojawi się coś w stylu idź do tej strony ? Chodzi mi dokładniej o linki w www.purepc.pl Wtedy żeby wejść na dany link trzeba go kopiować, a czasami gdy jest dużo linków to trochę to trwa... 3. Da się jakoś ustawić "Wklej i idź", tak że kiedy w pasku adresu dam wklej i idź to dany adres się otworzy w nowym panelu ? Trochę zaplątałem ale chyba się połapiecie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cebix Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Witam, mam problem. Otóż FF nie zapamiętuje ustawien proxy. Kiedy wyłączę go i włączę, to zaznaczone jest "łączenie bezpośrednie z internetem", a proxy http zostaje wymazane, chociaż inne zostają tak jak były o.0. Sprawdzałem, czy nie jest coś "tylko do oczytu" i wszystko jest ok, nie wiem czemu tak się dzieje. Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Ja mam 3 pytanka ;) 1. Czy u was też się tak dzieje, że jak w firefoxie otworzycie w panelu / nowym oknie coś co jest napisane w javie (przykładowo jakiś chat) i potem zamkniecie okno/panel to ff pada i trzeba killnąć proces w menedżerze ? Pytałem kumpla i ma tak samo... 2. Czy jest taki plugin, który by miał taką opcję, że po zaznaczaniu linki i kliknięciu PPM pojawi się coś w stylu idź do tej strony ? Chodzi mi dokładniej o linki w www.purepc.pl Wtedy żeby wejść na dany link trzeba go kopiować, a czasami gdy jest dużo linków to trochę to trwa... 3. Da się jakoś ustawić "Wklej i idź", tak że kiedy w pasku adresu dam wklej i idź to dany adres się otworzy w nowym panelu ? Trochę zaplątałem ale chyba się połapiecie :D 1. Nie zauwazyłem. Czasem po javie sie tylko cos sypie i nie mozna normalnie nic wpisac w pole adresu, bo wiekszosc znaków wchodzi w jakis dziwny sposób. 2. Tu to w ogóle nie wiem o co ci chodzi, bo sie klika od razu srodkowym przyciskiem w link i tyle... 3. W tabmixie są do tego ustawienia, ale wtedy wszystko wpisywane recznie bedzie dawac w nowej karcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 2. Możesz nawet nie klikać prawym :) - Drag de Go lub SuperDragAndGo. Otóż FF nie zapamiętuje ustawien proxy. Kiedy wyłączę go i włączę, to zaznaczone jest "łączenie bezpośrednie z internetem", a proxy http zostaje wymazane, chociaż inne zostają tak jak były o.0. Sprawdzałem, czy nie jest coś "tylko do oczytu" i wszystko jest ok, nie wiem czemu tak się dzieje. Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże. Pozdrawiam. http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2259964 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cebix Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2259964Dzięki wielkie, działa! :) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 Czegoś nie zrozumieliście ;] Jak link jest w CODE to środkowy przycisk nie działa bo link nie zmienia się wtedy w hotlinka :) Drag de Go - nie do końca o to mi chodziło ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 http://mozillapl.org/katalogi_i_bazy/baza_.../inne/auto_copy + http://mozillapl.org/katalogi_i_bazy/baza_...ach/wklej_i_idz powinno wystarczyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 Lub to https://addons.mozilla.org/firefox/78/ , a Drag de Go też otworzy tekstowego linka, dlatego o nim pisałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Mam pytanie. Co trzeba zrobić aby w FF jak przyjdzie nowe prywatna wiadomość pokozywało sie takie okienko jak IE ? W IE mi to działa w FF nie. Nie mam blokad i nie mam adblocka wiec nie wiem o co chdzi :/. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Dziwne, bo ja nic nie ustawiałem i wyskakuje mi okienko, gdy przyjdzie PW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 U mnie również działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 (edytowane) To też może zalezy od forum ;] Na PurePC okienko mi wyskakuje, na innym forum wyskakuje info o PM, jak kliknę żeby otworzyło w nowym oknie to wywala błąd o blokadzie pop up :) ;] @paulo Drag de Go załatwiło sprawę :) Dzieki bardzo [; Edytowane 10 Października 2006 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 Juz działa tylko z opóźnieniem 2 dni :lol:. Jedna IE nie jest takie złe (jak sie stron XXX nie oglada) ;d. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr^_^max Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 panowie potrzebuje pomocy :) jak zrobić by pasek narzędzi nawigacyjnych był pod paskiem kart, tak jak w Operze? obecne ustawienie jest dla mnie mało komfortowe. używam rozszerzenia Tab Mix Plus, jakby co. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Nie wiem czy da się to zrobić, możesz go mieć u góry, dołu, z lewej, z prawej, ale tak jak w Operze raczej nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w-u-j-e-k Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Czy istnieje taki plugin który potrafił by "czytać " tekst ?? Tak normalnie czytać na głos przez głośniki.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr^_^max Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Nie wiem czy da się to zrobić, możesz go mieć u góry, dołu, z lewej, z prawej, ale tak jak w Operze raczej nie. :( bez tego napewno do Firefoxa nie wróce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...