860lacov Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 A czemu pytasz o to w tym temacie? Takie rzeczy ustawia się w opcjach połączenia, a nie przegladarki. Bo nic u siebie w ustawieniach połączenia, ani u brata nie grzebałem. Wszystko zrobiłem tak samo, a działa inaczej. Napisałem tu bo rzecz się dzieje kiedy włączam FF. Przy internet explorerze można to ustawić, a przy ff nie wiem czy można czy nie. Jak napisałem. U brata jest łączenie automatyczne a u mnie nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albi_On Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Bo nic u siebie w ustawieniach połączenia, ani u brata nie grzebałem. Wszystko zrobiłem tak samo, a działa inaczej. Napisałem tu bo rzecz się dzieje kiedy włączam FF. Przy internet explorerze można to ustawić, a przy ff nie wiem czy można czy nie. Jak napisałem. U brata jest łączenie automatyczne a u mnie nie to zależy od sposobu udostępniania połączenia internetowego (zapewne twój komputer udostępnia internet dla kompa brata ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Po przejściu z 1.5.0.x na 2.0 najbardziej drażnił mnie nowy pasek FindAsYouType (nie wiem jak się to zwie w polskiej wersji). Poniżej sposób na przywrócenie starego, dobrego paska (z podświetlaniem itp.) /* Old School Find Bar */ #FindToolbar > * { display:-moz-box !important; } Można również usunąć te nowe przyciski (jak dla mnie mało potrzebne) .search-go-button-stack {display: none !important; } #searchbar { margin-right: 1em !important; } browser.urlbar.hideGoButton (zmienić na true) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 A czy da się coś zmienić / dodać / usuną żeby ten pasek "FindAsYouType" nie znikał sam po tym czasie co znika, tylko po np. naciśnięciu jakiegoś przycisku czy jakoś inaczej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Możesz w about:config ustawić jakąś dużą wartość dla accessibility.typeaheadfind.timeout (domyślnie znika po 5s) i wtedy będziesz musiał zamknąć przyciskiem. Zamknięcie dwuklikiem i inne opcje ma to rozszerzenie - Find Toolbar Tweaks, ale nie jestem pewny czy część opcji nie dotyczy tylko paska wywoływanego przez ctrl+F. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopik_ Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 No tak miałeś rację. Działa jak go wywołam poprzez CTRL + F A jak poprzez wpisywanie tekstu to nie. Dotyczy to wpisu w about; i wtyczki... szkoda ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Bo nic u siebie w ustawieniach połączenia, ani u brata nie grzebałem. Wszystko zrobiłem tak samo, a działa inaczej. Napisałem tu bo rzecz się dzieje kiedy włączam FF. Przy internet explorerze można to ustawić, a przy ff nie wiem czy można czy nie. Jak napisałem. U brata jest łączenie automatyczne a u mnie nie Nie zrozumieliśmy się :) Ja mam oddzielne połączenie i brat też. Obaj neostrada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (Pure)fox :ploom: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Właśnie zasysam. Twój Purefox bardzo przypadł mi do gustu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Ja już od jakiegoś czasu mam spory problem z Firefoksem. Kiedy klikam na naszym forum (i innych podobnych) na przycisk "OPCJE" (ten przy czytaniu postów, u góry po prawej) to się nic nie pokazuje i nie mogę na przykład sobie śledzić tematów :/ Dodam, że na IE wszystko działa i w dodatku ten problem miałem w wersjach 1.5.x i nic się nie zmieniło w 2.0... Wiecie co może być problemem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Wyłączony JavaScript. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 nic z tego... włączone wszystko mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 (edytowane) Jeżeli nie będzie działało na czystym profilu, to sprawdź firewalla i antywirka (czasem mają dziwne funkcje). No chyba, że masz rozszerzenie NoScript. ;p Jeszcze inna możliwość i korzystasz z Adblocka i dużego zestawu gotowych filtrów (np. filtersetG) i on blokuje. Edytowane 1 Listopada 2006 przez paulo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Jest jakieś rozszerzenie do Firefox'a, które blokuje dzwieki na stronach (szczegołnie te z reklam flash)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Co poradzicie na to, że ŻADNA strona nie działa?? Uruchamiam ff (2.0) i kompletna biała strona, stało sie to po moich małych bojach z oc, a reset nie pomaga. » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Jeżeli trzeba wyczyścić cache to powiedzcie jak ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 Grzechu, może zablokowałeś FF w firewallu. Co do pytania ze spojlera - cache czyści się w tools --> options --> advanced --> network --> cache --> clear now, możesz też robić to automatycznie przez tools --> options --> privacy --> private data. Jest jakieś rozszerzenie do Firefox'a, które blokuje dzwieki na stronach (szczegołnie te z reklam flash)?Mnie też drażnią grająco-śpiewające flash'e, ale nie znalazłem jeszcze dobrego rozwiązania. http://kb.mozillazine.org/Muting_browser Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 (edytowane) Grzechu, może zablokowałeś FF w firewallu. Co do pytania ze spojlera - cache czyści się w tools --> options --> advanced --> network --> cache --> clear now, możesz też robić to automatycznie przez tools --> options --> privacy --> private data.Nawet opera u mnie nie działa, firewall przepuszcza je, ale nic sie nie dzieje... EDIT 14:15: Już działa O_o Nie wiem co sie stało ale działa. Edytowane 4 Listopada 2006 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerd Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Witam. W "starym" FF kiedy było otwarte wiele paneli, robiły się one coraz mniejsze i nie były przewijane, jak to zrobić w 2.0? Czy można przywrócić jakoś żeby panele były zamykane jednym X po prawej stronie tak jak było wcześniej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Polecam Tab Mix Plus, nie wyobrażam sobie używania FF bez tego rozszerzenia. Jeżeli chcesz zmienić to bez rozszerzeń to w about:config wpisz: browser.tabs.closeButtons i zmień wartość na 3 browser.tabs.tabMinWidth i wpisz szerokość tab'a przy której nie będzie się on już zmniejszał i pojawią się strzałki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerd Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Wielki Dzięki Paulo! Szerokość ustawiłem sobie na 25, ~35 to minimum żeby widzieć chociaż 1 literę na każdym "tabie". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Dla mnie mało czytelne. Ja wolę takie rozwiązanie (Tab Mix Plus): Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerd Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Już bym miał tylko nie mogę wejść na https://addons.mozilla.org/, czyżby u nich coś czy znalazłem właśnie błąd u siebie, adblock'a wyłączyłem, w Firewall'u dodałem wyjątek dla pewności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 To coś u nich, też mi nie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Coś się stanęlo... Zniknęła favicon'a purepc... Jak widać na screenie, na innych www favicon jest... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 (edytowane) A mi od paru dni FF 2.0 dziala strasznie chu.... Te samy stronki na IE 6.0 smigaja a na FF mam "zwiechy" znaczy klikam na link i trup...czyscilem profil ale to nic nie dalo zabardzo. Mam jescze pytanko - czy jest jakas odchuodzna wersja FF ? bo ta co mam to mi na googlach pozera 50 mb !! Edytowane 8 Listopada 2006 przez ZIBI_PL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelw111 Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Witam, otoz mam nastepujacy z przegladarka Firefox. Usunalem profil z C:\Documents and Settings\User\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Mozilla i jak wlaczam teraz FF pokazuje sie takie cos: instalowalem od nowa ff, resetowalem pc ale nic nie pomaga :| pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cebix Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 (edytowane) A ja mam dziwną pustą przestrzeń, gdy tabów jest tyle, że dodawany jest nowy pasek. Gdy jest tylko 1 pasek kart, to miejsce jest normalnie zapełnione. Sposób podany przez paulo na MinWidth nie działa, wie ktoś o co tu może chodzić? EDIT: Ok, dzięki za wskazówkę, chociaż takie kwiatki powinni naprawić :). Edytowane 8 Listopada 2006 przez Cebix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 (edytowane) Lanc - pewnie wyczyszczenie cache załatwi sprawę. Zibi - skoro nowy profil nic nie dał, to może w samym programie coś się uszkodziło. Przeinstaluj FF. Cebix - żeby uniknąć takich niespodzianek, w Tab Mix Plus mam ustawioną stałą szerokość tabów. edit: Ukazały się FF 1.5.0.8 i TB 1.5.0.8 Edytowane 9 Listopada 2006 przez paulo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonek Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 edit: Ukazały się FF 1.5.0.8 i TB 1.5.0.8Ta wersja jest nowsza od 2.0 ? [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
studenc1k Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Ta wersja jest nowsza od 2.0 ? [;To jest dla tych, co nie chcą się przesiadać na 2.0 ze względu na brak kompatybilności rozszerzeń/motywów. Poza tym zawiera jakiś poprawki zabezpieczeń i stabilności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...