Skocz do zawartości
paulo

Firefox

Rekomendowane odpowiedzi

A czemu pytasz o to w tym temacie?

Takie rzeczy ustawia się w opcjach połączenia, a nie przegladarki.

Bo nic u siebie w ustawieniach połączenia, ani u brata nie grzebałem. Wszystko zrobiłem tak samo, a działa inaczej.

Napisałem tu bo rzecz się dzieje kiedy włączam FF.

Przy internet explorerze można to ustawić, a przy ff nie wiem czy można czy nie. Jak napisałem. U brata jest łączenie automatyczne a u mnie nie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo nic u siebie w ustawieniach połączenia, ani u brata nie grzebałem. Wszystko zrobiłem tak samo, a działa inaczej.

Przy internet explorerze można to ustawić, a przy ff nie wiem czy można czy nie. Jak napisałem. U brata jest łączenie automatyczne a u mnie nie

to zależy od sposobu udostępniania połączenia internetowego (zapewne twój komputer udostępnia internet dla kompa brata )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po przejściu z 1.5.0.x na 2.0 najbardziej drażnił mnie nowy pasek FindAsYouType (nie wiem jak się to zwie w polskiej wersji). Poniżej sposób na przywrócenie starego, dobrego paska (z podświetlaniem itp.)

/* Old School Find Bar */

#FindToolbar > * {

display:-moz-box !important;

}

Można również usunąć te nowe przyciski (jak dla mnie mało potrzebne)

post-5133-1162056885_thumb.jpg

.search-go-button-stack {display: none !important; }

#searchbar { margin-right: 1em !important;

}

browser.urlbar.hideGoButton (zmienić na true)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz w about:config ustawić jakąś dużą wartość dla accessibility.typeaheadfind.timeout (domyślnie znika po 5s) i wtedy będziesz musiał zamknąć przyciskiem.

Zamknięcie dwuklikiem i inne opcje ma to rozszerzenie - Find Toolbar Tweaks, ale nie jestem pewny czy część opcji nie dotyczy tylko paska wywoływanego przez ctrl+F.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zrozumieliśmy się :)

Ja mam oddzielne połączenie i brat też.

Obaj neostrada

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już od jakiegoś czasu mam spory problem z Firefoksem.

Kiedy klikam na naszym forum (i innych podobnych) na przycisk "OPCJE" (ten przy czytaniu postów, u góry po prawej) to się nic nie pokazuje i nie mogę na przykład sobie śledzić tematów :/

Dodam, że na IE wszystko działa i w dodatku ten problem miałem w wersjach 1.5.x i nic się nie zmieniło w 2.0...

Wiecie co może być problemem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli nie będzie działało na czystym profilu, to sprawdź firewalla i antywirka (czasem mają dziwne funkcje).

No chyba, że masz rozszerzenie NoScript. ;p Jeszcze inna możliwość i korzystasz z Adblocka i dużego zestawu gotowych filtrów (np. filtersetG) i on blokuje.

Edytowane przez paulo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Co poradzicie na to, że ŻADNA strona nie działa?? Uruchamiam ff (2.0) i kompletna biała strona, stało sie to po moich małych bojach z oc, a reset nie pomaga.

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
Jeżeli trzeba wyczyścić cache to powiedzcie jak ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grzechu, może zablokowałeś FF w firewallu. Co do pytania ze spojlera - cache czyści się w tools --> options --> advanced --> network --> cache --> clear now, możesz też robić to automatycznie przez tools --> options --> privacy --> private data.

Jest jakieś rozszerzenie do Firefox'a, które blokuje dzwieki na stronach (szczegołnie te z reklam flash)?

Mnie też drażnią grająco-śpiewające flash'e, ale nie znalazłem jeszcze dobrego rozwiązania.

http://kb.mozillazine.org/Muting_browser

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Grzechu, może zablokowałeś FF w firewallu. Co do pytania ze spojlera - cache czyści się w tools --> options --> advanced --> network --> cache --> clear now, możesz też robić to automatycznie przez tools --> options --> privacy --> private data.

Nawet opera u mnie nie działa, firewall przepuszcza je, ale nic sie nie dzieje...

EDIT 14:15: Już działa O_o Nie wiem co sie stało ale działa.

Edytowane przez Grzechu_1990

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

W "starym" FF kiedy było otwarte wiele paneli, robiły się one coraz mniejsze i nie były przewijane, jak to zrobić w 2.0?

Czy można przywrócić jakoś żeby panele były zamykane jednym X po prawej stronie tak jak było wcześniej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam Tab Mix Plus, nie wyobrażam sobie używania FF bez tego rozszerzenia.

Jeżeli chcesz zmienić to bez rozszerzeń to w about:config wpisz:

browser.tabs.closeButtons i zmień wartość na 3

browser.tabs.tabMinWidth i wpisz szerokość tab'a przy której nie będzie się on już zmniejszał i pojawią się strzałki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi od paru dni FF 2.0 dziala strasznie chu.... Te samy stronki na IE 6.0 smigaja a na FF mam "zwiechy" znaczy klikam na link i trup...czyscilem profil ale to nic nie dalo zabardzo.

Mam jescze pytanko - czy jest jakas odchuodzna wersja FF ? bo ta co mam to mi na googlach pozera 50 mb !!

Edytowane przez ZIBI_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, otoz mam nastepujacy z przegladarka Firefox. Usunalem profil z C:\Documents and Settings\User\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Mozilla i jak wlaczam teraz FF pokazuje sie takie cos:

Dołączona grafika

instalowalem od nowa ff, resetowalem pc ale nic nie pomaga :|

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam dziwną pustą przestrzeń, gdy tabów jest tyle, że dodawany jest nowy pasek. Gdy jest tylko 1 pasek kart, to miejsce jest normalnie zapełnione. Sposób podany przez paulo na MinWidth nie działa, wie ktoś o co tu może chodzić?

Dołączona grafika

EDIT: Ok, dzięki za wskazówkę, chociaż takie kwiatki powinni naprawić :).

Edytowane przez Cebix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lanc - pewnie wyczyszczenie cache załatwi sprawę.

Zibi - skoro nowy profil nic nie dał, to może w samym programie coś się uszkodziło. Przeinstaluj FF.

Cebix - żeby uniknąć takich niespodzianek, w Tab Mix Plus mam ustawioną stałą szerokość tabów.

post-5133-1163016363_thumb.jpg

edit: Ukazały się FF 1.5.0.8 i TB 1.5.0.8

Edytowane przez paulo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi